Ατζέντα: Προτάσεις για έξοδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ατζέντα: Προτάσεις για έξοδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πού να πάμε, τι να δούμε 

Ατζέντα: Προτάσεις για έξοδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
H Τάνια Τρύπη live στο Veniero 

Σε ένα γοητευτικό ταξίδι με πασίγνωστα τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο, μας προσκαλεί η Τάνια Τρύπη, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στο Veniero bar/restaurant του Κεφαλαρίου. Η Τάνια Τρύπη με τη συνοδεία του πιανίστα Σωτήρη Σινάνη, πρόκειται να μας ταξιδέψει σε γνωστά και αγαπημένα ακούσματα από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο. Τραγούδια έχουμε όλοι τραγουδήσει μέσα από musical και αξέχαστες ταινίες καθώς και κομμάτια από πασίγνωστες θεατρικές παραγωγές. Ένα ταξίδι όπου το Sweet Charity και το Cabaret συναντούν τις ταινίες της Φίνος Φιλμς και τα τραγούδια του Σουγιούλ.

Κλείσιμο
Info: Veniero Kefalari Bar Restaurant, Θεοδώρου Δηληγιάννη 56, Κηφισιά,  210 272 3110, Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου στις 10:30 μ.μ.- 1:30 π.μ 




H E I S E N B E R G 

Τα πρόσωπα στο Ηeisenberg είναι ο Άλεξ και η Τζόρτζι. Και γνωρίζονται όταν η Τζόρτζι βλέπει τον Άλεξ σ’ ένα σιδηροδρομικό σταθμό, πάει πίσω από το παγκάκι που κάθεται και του σκάει ένα φιλί στο σβέρκο. Άνθρωποι τόσο διαφορετικοί όσο μπορεί να φανταστεί κανείς: Η Τζόρτζι, Αμερικάνα που ζει στο Λονδίνο, είναι πληθωρική και η αλήθεια της είναι γεμάτη ψέματα. Μιλάει πολύ, γελάει, βρίζει, διεκδικεί. Έχει ένα γιο 19 χρονών, που εδώ και δυο χρόνια έφυγε στην Αμερική κι έριξε μαύρη πέτρα πίσω του. Ο Άλεξ, Ιρλανδός, είναι λιγομίλητος, κρατάει μια ζωή ημερολόγιο, αγαπάει τη μουσική, είναι περιπατητής, πενθεί ακόμα την πρώτη του αγάπη, διατηρεί ένα χασάπικο που δεν πάει καλά. Είναι κι δυο τους μόνοι. Εκείνη σαραντάρα, εκείνος πάνω από 70. Τι μπορεί να βγει από μια τέτοια συνάντηση; Πότε κλείνει ο ερωτικός κύκλος της ζωής των ανθρώπων; Κλείνει ποτέ οριστικά; Πώς το αναπόφευκτο τέλος φωτίζεται από λάμψεις εφηβικές; Ένα έργο συγκινητικό, αισιόδοξο, με χιούμορ, που είναι ταγμένο στο θαύμα της ζωής, ακόμα και όταν στο βάθος βλέπει τον άγγελο του θανάτου. Ιδίως τότε. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κόρα Καρβούνη, Περικλής Μουστάκης 

Info: Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Κεντρική Σκηνή. Τ: 2109212900 / Τετάρτη 21:15, Πέμπτη 21:15, Σάββατο 21:15, Κυριακή 19:00. Προπώληση: viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία. 



«Τα παιδιά της Σφίγγας» 

Μετά από την τεράστια επιτυχία της παράστασης «Όλοι ένα» Φίλα με, τα αγόρια της Σπείρας μαζί με τον Σταμάτη Κραουνάκη επιλέγουν για τον φετινό χειμώνα να βρεθούν σε ένα χώρο που υποστηρίζει το καλό ελληνικό τραγούδι, με μια παράσταση που δίνει φως στην χαμένη ταυτότητα της ομαδικής διασκέδασης. Μια ολόφρεσκη μουσική παράσταση από τα οκτώ αγόρια της Σπείρας με επίσημο καλεσμένο τους τον Σταμάτη Κραουνάκη, γεμάτη τραγούδια από όλες τις εποχές, απ’ όλα τα μέρη του κόσμου και του δικού μας αλλά και του συνθέτη όλα τα λατρεμένα φυσικά.


«Τα παιδιά της Σφίγγας» αυτό το χειμώνα απελευθερώνουν όλα τους τα γκάζια και έρχονται κάθε Δευτέρα στη «Σφίγγα» για να γιατρέψουν όλες τις πονεμένες καρδιές με κέφι, τραγούδι, ποτό, χορό και μπρίο.

Info: Kάθε Δευτέρα στις 21.00. Μουσική σκηνή ΣΦΙΓΓΑ, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής – Αθήνα (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13). Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845. Προπώληση: viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία. 

«Ανθολόγιο – 20 χρόνια stand-up comedy» 

Μετά την πρώτη σολντ-άουτ παρουσίαση στο Athens Comedy Festival και λίγο πριν την ευρωπαϊκή περιοδεία του, το «Ανθολόγιο - 20 χρόνια stand-up comedy» παρουσιάζεται για μία και μόνο παράσταση στην Αθήνα, στο PassPort Κεραμεικός – Upstairs, την Τετάρτη 22 Νοέμβρη. Ο Δημήτρης Δημόπουλος γιορτάζει τα 20 χρόνια παρουσίας του στο σταντ-απ, με μια ιδιαίτερη επετειακή παράσταση: μοιράζει όλα του τα κείμενα σε φακελάκια και δίνει στο κοινό την επιλογή να διαλέξει από αυτά, αφήνοντας στην τύχη τη ροή της παράστασης! Ένα «Ανθολόγιο» κειμένων από τα πρώτα του βήματα, τους δύο μονολόγους του (Αντί Διδακτορικού, Υπερπαραγωγή) και αναπάντεχα συμβάντα από τις παραστάσεις του. Για να μαθαίνουν οι νέοι και να μην ξεχνά ο ίδιος... 






Info: Τετάρτη 22 Νοεμβρίου. Για 1 μοναδική παράσταση. PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Upstairs Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα. Tηλ. κρατήσεων 2105222203 www.pass-port.com.gr. Ωρα έναρξης: 21.00. Προπώληση: viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία. 


Γιάννης Γιοκαρίνης και Γιάννης Μηλιώκας 

Οι ανυπότακτοι της Ροκ έρχονται για δεύτερη σεζόν μετά τις περσινές επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην μουσική σκηνή του ΖΟΟ κάθε Σάββατο για όλο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.
Ανατρέπουν τα δεδομένα σε κάθε τους εμφάνιση, τζαμάρουν ροκάρουν και το σανίδι δεν τους "χωρά". Παραμένουν Άσσοι και βιρτουόζοι στο είδος τους μίας και τα τραγούδια τους είναι πάντα στην επικαιρότητα σα να γράφτηκαν " σήμερα". Αυτή την φορά την μουσική τους παρέα συμπληρώνει η Μαρία Κηλαηδόνη

Info: The Zoo | Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6745375. Κάθε Σάββατο από 4/11 | Ώρα Έναρξης: 22.00. Είσοδος: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί (Τηλ. Κρατήσεων: 21 0674 5375 (Για τις κρατήσεις ισχύει ελάχιστη κατανάλωση 18 ευρώ – η οποία μπορεί να συνδυαστεί με φαγητό, και είσοδος 7 ευρώ κατά άτομο. Οι θέσεις είναι περιορισμένες)






Έφη Μπίρμπα - Ριχάρδος Β' 


Το Rēs Ratio Network, μετά από αλλεπάλληλες sold out παραστάσεις στην Αθήνα, παρουσιάζει στο Θέατρο Αριστοτέλειον, την τέταρτη και πιο πρόσφατη σκηνοθετική δουλειά της Έφης Μπίρμπα, Ριχάρδος Β’, βασισμένη στο έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Β'. Η καθηλωτική παράσταση που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως το πλέον επιδραστικό καλλιτεχνικό έργο που ξεχώρισε στην κορυφή της περασμένης θεατρικής σεζόν από το κοινό της Αθήνας, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη μόνο για πέντε παραστάσεις, από τις 15 ως τις 19 Νοεμβρίου 2017, με μια εξαιρετική ομάδα ερμηνευτών με επικεφαλής τον Άρη Σερβετάλη και τους Νίκο Καμόντο, Ερμή Μαλκότση, Ιωάννα Τουμπακάρη, Αχιλλέα Χαρίσκο.

Ο βασιλιάς ως ιερό πρόσωπο, ως Ήλιος. Ο βασιλιάς Ριχάρδος ως κεντρικό σώμα που φωτίζει τους δορυφόρους του –τους υπηκόους, τους κόλακες, τους σφετεριστές του θρόνου– τα γρανάζια του Μεγάλου Μηχανισμού της Ιστορίας, διαγράφοντας την πορεία του προς το Πάθος. Ο βασιλιάς Ριχάρδος κρημνίζεται από τις παραδοχές που συγκροτούν την εικόνα του, την ταύτιση με το ιερό και την αναμφισβήτητη αίγλη του προσώπου. Η βασιλεία ως κατασκευή, ως πηλός που πλάθεται με τα χέρια και σχηματοποιείται ως σφαίρα, μια ευπαθής Globus Cruciger, ο Kόσμος στα χέρια του βασιλιά. Ο βασιλιάς πέφτει. Ο τίτλος, η ιδιότητα, η εξουσία, αποσπώνται βίαια από το πρόσωπο του Ριχάρδου εξωθώντας τον να επιστρέψει στον εαυτό. Η τραγωδία της επίγνωσης, ενός κόσμου που απελευθερώνεται από την αυταπάτη.

Αφορμώμενη από τις ανθρώπινες καταστάσεις, τα πάθη, την κατάρρευση της ηθικής τάξης και τον Μέγα Μηχανισμό της Ιστορίας που αποδεικνύεται ισχυρότερος από τα πρόσωπα και την εξουσία, η εργασία επικεντρώνεται στην τραγικότητα της εκθρόνισης του βασιλιά, της απογύμνωσής του από την κατάσταση της βασιλείας, από κάθε πλάνη και στον συνειδησιακό σεισμό που έπεται.



Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη, Πληροφορίες-Κρατήσεις
2310 262051. Πρεμιέρα: 15 Νοεμβρίου 2017. Ημερομηνίες: 15-19 Νοεμβρίου 2017
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: από Τετάρτη 15/11 ως Κυριακή 19/11, 21:15
Διάρκεια: 90 λεπτά. Εισιτήρια: Τετάρτη ως Κυριακή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης