O γνωστός σκιτσογράφος, Λατούφ, ποστάρει «Πτι Μπερ» και θυμάται τον «Μητσάρα»

O γνωστός σκιτσογράφος, Λατούφ, ποστάρει «Πτι Μπερ» και θυμάται τον «Μητσάρα»

Κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές αλλά και στο δημοψήφισμα ο Λατούφ σχολίασε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε.

O γνωστός σκιτσογράφος, Λατούφ, ποστάρει «Πτι Μπερ» και θυμάται τον «Μητσάρα»
Διάσημος για την αιχμηρή του πένα και την και την ενασχόληση του με το πολιτικό σκίτσο ο Βραζιλιάνος Κάρλος Λατούφ, ένας από τους πιο γνωστούς σκιτσογράφους, έχει καταφέρει μέσα από τα σκίτσα του να «μιλήσει» σε εκατομμύρια ανθρώπους για ζητήματα που καίνε. 

Κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές αλλά και στο δημοψήφισμα του 2015 ο Λατούφ ασχολήθηκε εκτενώς με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε. και δεν δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επισκεφτεί τη χώρα μας. Σήμερα ο Λατούφ, όπως και ο ίδιος ενημέρωσε μέσα από το Twitter του, θα βρίσκεται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα συμμετέχοντας στο Resistance Festival.

Κλείσιμο




Σε μια από τις αναρτήσεις του, ο Λατούφ γράφει πως «περπατώντας τους δρόμους των Εξαρχείων θυμάται των Μητσάρα».




Ο ίδιος μάλιστα είχε πει σε συνέντευξή του πως η αγαπημένη του βόλτα στην Ελλάδα είναι στα Εξάρχεια. 



Ο Βραζιλιάνος γελοιογράφος φαίνεται να αγαπά και τα μπισκότα «Πτι Μπερ» καθώς σε ένα άλλο του ποστ γράφει: «Θέλετε να κάνετε έναν γελοιογράφο ευτυχισμένο στην Ελλάδα; Δώστε του ένα πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ».



Σε συνέντευξή του πριν πέντε χρόνια στην «Αthens Voice» ο Λατούφ σε ερώτηση ποια είναι η γνώμη του για τους Έλληνες είχε πει: «Είστε οι «Λατινοαμερικάνοι της Ευρώπης», ένα μείγμα Ανατολής και Βαλκανίων που προσπαθεί να συμπεριφερθεί ευρωπαϊκά. Όμως ο μέσος Ευρωπαίος είναι βαρετός, δοκίμασε να πεις ανέκδοτο σε Γερμανό. Μου αρέσει που δεν λέτε ποτέ όχι». 

Σκίτσα του Λατούφ για την Ελλάδα 





Ποιος είναι ο Κάρλος Λατούφ 

Ο Κάρλος Λατούφ είναι γνωστός σκιτσογράφος και ακτιβιστής, γεννημένος στο Ρίο Ντι Τζανέιρο, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός από το γεγονός ότι με τα σκίτσα του υποστηρίζει τα ανθρώπινα κινήματα και τους αγώνες τους που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Τα σκίτσα του τα παρέχει δωρεάν.

Ο Λατούφ είναι επιπλέον γνωστός για τη διαρκή και συνεχόμενη υποστήριξη του στον αγώνα των Παλαιστινίων, με τα αιχμηρά του σκίτσα έχει αφυπνίσει συχνά τον κόσμο για το Παλαιστινιακό ζήτημα και έχει δεχθεί συχνά επιθέσεις από Ισραηλινούς Σιωνιστές.  Η τρομοκρατία του ISIS και της Δύσης, ο Αμερικανικός ιμπεριαλισμός, η αστυνομική βία και η Αραβική Άνοιξη είναι επίσης θέματα που θίγει.

Για την αποτύπωση της βιαιότητας των αστυνομικών αρχών στην Βραζιλία έχει ήδη φυλακιστεί τρεις φορές.

«Διώξ’ τα σκοτάδια σου, και κοίτα ψηλά - Resistance Festival 2017»

Με σύνθημα τον στίχο του Θάνου Ανεστόπουλου «Διώξ’ τα σκοτάδια σου, και κοίτα ψηλά», θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η 10η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, το Resistance Festival 2017, που διοργανώνεται από την εφημερίδα Δρόμος.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ κινήματα, κινήσεις και συλλογικότητες από την Αργεντινή, τον Λίβανο, την Παλαιστίνη, την Υεμένη, τη Νορβηγία, την Χώρα των Βάσκων, την Καταλονία, την Σκωτία, την Ιταλία κ.α. Ακόμα στο φεστιβάλ θα πάρουν μέρος ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Κάρλο Φορμέντι και η Αμερικανικής καταγωγής ακαδημαϊκός, μαρξίστρια και συγγραφέας Έλενα Σίαν. Επίσης ο Κάρλος Λατούφ, σκιτσογράφος από την Βραζιλία, γνωστός για τα δεκάδες σκίτσα του, και η ακαδημαϊκός και ακτιβίστρια από το Πουέρτο Ρίκο, Ντέμπορα Σαντάνα.

Τέλος στις συζητήσεις του φεστιβάλ θα πάρει μέρος ο Μανώλης Γλέζος, ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, ο Στέλιος Ελληνιάδης, ο Κώστας Λιβιεράτος, ο Ρούντι Ρινάλντι κ.α. ενώ στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Νίκος Οικονομίδης και η Κυριακή Σπανού, οι Nightstalker κ.ά.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης