«Η Επιστήμη Πέρα από το Εργαστήριο»: Η έκθεση του Μουσείου του Λονδίνου στην Ελλάδα

«Η Επιστήμη Πέρα από το Εργαστήριο»: Η έκθεση του Μουσείου του Λονδίνου στην Ελλάδα

Η επιτυχημένη έκθεση «Η Επιστήμη Πέρα Από το Εργαστήριο», σχεδιασμένη από το Μουσείο του Λονδίνου, ήρθε στην Ελλάδα και φιλοξενείται στην Ελληνογερμανική Αγωγή, όπου και περιμένει τους επισκέπτες της, μικρούς και μεγάλους

«Η Επιστήμη Πέρα από το Εργαστήριο»: Η έκθεση του Μουσείου του Λονδίνου στην Ελλάδα
Άνθρωποι που σχεδίασαν και κατασκεύασαν τις δικές τους συσκευές αλλά και προσθετικά μέλη, άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν καινούργια αντιβιοτικά, για να διαχειριστούν θέματα υγείας, άνθρωποι που ανέπτυξαν δίκτυα για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και δίκτυα καταγραφής επιδημιών.

Εξοπλισμένοι με αισθητήρες χαμηλού κόστους, με εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και με τη δυνατότητα να μοιράζονται πληροφορίες με διαδικτυακές κοινότητες, αυτοί οι πρωτοπόροι μας προκαλούν να εμπλακούμε πιο ενεργά στην επιστημονική ανακάλυψη, να γνωρίσουμε πώς «δουλεύει» η επιστήμη αλλά και πώς μπορεί να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Κλείσιμο
Η επιτυχημένη έκθεση «Η Επιστήμη Πέρα Από το Εργαστήριο», σχεδιασμένη από το Μουσείο του Λονδίνου, ήρθε στην Ελλάδα και φιλοξενείται στην Ελληνογερμανική Αγωγή, όπου και περιμένει τους επισκέπτες της, μικρούς και μεγάλους, όπως δέχτηκε ως σήμερα εκατοντάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο. 

Από τις 27 Μαρτίου και ως τις 20 Μαΐου μπορούμε όλοι να αναρωτηθούμε: Μπορούν οι απλοί άνθρωποι να αναζητούν ερευνητικά δεδομένα και να συμμετέχουν ή ακόμα και να καθοδηγούν τις επιστημονικές ανακαλύψεις, ειδικά αυτές που αφορούν στην υγεία και την ποιότητα της ζωής τους; Σήμερα η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στην επιστημονική έρευνα αποτελεί έναν από τους βασικότερους άξονες της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την Υπεύθυνη Έρευνα και Καινοτομία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στις 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογερμανικής Αγωγής από τον Michiel Buchel, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κέντρων και Μουσείων Επιστημών(Ecsite).

Θα ακολουθήσει συζήτηση ειδικών επιστημόνων και πανεπιστημιακών, οι οποίοι θα δώσουν πολύτιμες πληροφορίες στο κοινό για τις σύγχρονες τάσεις στη διατροφή, την παιδιατρική και ενδοκρινολογία, τη γενετική.

Η έκθεση απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Η επίσκεψη στην έκθεση διαρκεί 90 λεπτά και μπορεί να εμπλουτιστεί με δραστηριότητες προετοιμασίας αλλά και ανάδρασης που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της έκθεσης http://sparks.ea.gr/.

Η διοργάνωση της έκθεσης γίνεται με την ευκαιρία της συμμετοχής της Ελληνογερμανικής Αγωγής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPARKS. Το Sparks γίνεται με τη συνεργασία 33 οργανισμών από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και την Ελβετία. Το έργο αποσκοπεί να ευαισθητοποιήσει τοκοινό για την Υπεύθυνη Έρευνα και την Καινοτομία μέσα από εκθέσεις, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δημοσιεύσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογικές τάσεις στην υγειονομική περίθαλψη και στη φαρμακευτική. Παράλληλα με την έκθεση θα διεξαχθούν σύντομες διαλέξεις και συζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επιστήμονες και καινοτόμους ερευνητές που θα παρουσιάσουν διαφορετικές πτυχές της έρευνάς τους.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 9.00 με 15.00 για σχολικές επισκέψεις και 17.00 με 20.00 για το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή για τις πρωινές επισκέψεις, ώστε να οργανωθεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα η επίσκεψη του κάθε σχολείου. Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά επίσκεψη δεν πρέπει να ξεπερνά τους 40.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης