Πολιτιστική ατζέντα: Πού να πάτε και τι να δείτε στην Αθήνα

Πολιτιστική ατζέντα: Πού να πάτε και τι να δείτε στην Αθήνα

Διασκέδαση για όλα τα γούστα

Πολιτιστική ατζέντα: Πού να πάτε και τι να δείτε στην Αθήνα
ΣΑΒΒΑΤΟ 31/12
ΘΕΑΤΡΟ: ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ - ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΣ

Η Μαρινέλλα συναντά τον showman με τα χίλια πρόσωπα, τον Τάκη Ζαχαράτο, κάτω από τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Σταμάτη Φασουλή. Τα κείμενα υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης, τη μουσική της παράστασης γράφει και ενορχηστρώνει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, τις χορογραφίες ετοιμάζει ο Δημήτρης Παπάζογλου, τα σκηνικά ο Γιώργος Γαβαλάς και τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη. Την Μαρινέλλα και τον Τ. Ζαχαράτο πλαισιώνουν 12 νέα ταλαντούχα παιδιά που χορεύουν και τραγουδούν με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας. Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, τηλέφωνο: 210-3213100. Εισιτήρια: 10Euro-42Euro.

Κλείσιμο
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΤΟ ΚΠ'Ι ΝΙΑΡΧΟΣ
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Daniil Trifonov, «ο εκπληκτικότερος νέος πιανίστας της εποχής μας», σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, ερμηνεύει το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 του Ραχμάνινοφ, που θεωρείται από πολλούς ως η δυσκολότερη σύνθεση για πιάνο. Ο μαέστρος Simon Rattle παρουσιάζει τους δεξιοτεχνικούς Σλαβονικούς Χορούς του Αντονίν Ντβόρζακ, ενώ μας μυεί στο βρετανικό χιούμορ με ορχηστρικά μέρη από το έργο Façade του Γουίλιαμ Γουάλτον. Η ετήσια συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, που πραγματοποιείται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, φιλοξενείται σε ζωντανή μετάδοση στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ και στο Ξέφωτο, σηματοδοτώντας την έναρξη της συνεργασίας του ΚΠΙΣΝ με ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά σύνολα της διεθνούς σκηνής. Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Λ. Συγγρού). Στις 18:15. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/1
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ
Το καθιερωμένο, ετήσιο μουσικό ραντεβού της πρωτοχρονιάς με τη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, θα μεταδοθεί ζωντανά, ταυτόχρονα σε δύο σημεία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι λάτρεις της κλασικής μουσικής θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση σε μεγάλη οθόνη, ενώ οι εν δυνάμει "οπαδοί", θα γνωρίσουν αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας μουσικό γεγονός. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος : Ευριπίδου και Λ.Συγγρού, Καλλιθέα - Μοσχάτο. Στις 12:15. Eλεύθερη είσοδος.
 
ΘΕΑΤΡΟ: …. ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ανγκ Λη σκηνοθετεί το θεατρικό μονόλογο του 'Ακη Δήμου "…και Ιουλιέτα" με την Πέμη Ζούνη, σε μια μοναδική εμπειρία 3D Live Theater.Στην εκδοχή του 'Ακη Δήμου βρίσκουμε την Ιουλιέτα μόνη στο σπίτι της. Δεν υπάρχει Ρωμαίος, δεν υπάρχει κανείς. Μιλά σε ένα φανταστικό επισκέπτη για τη ζωή της, τον έρωτα, τη γυναικεία φύση. Μια Ιουλιέτα κουλουριασμένη, ακίνητη, ξεχασμένη - απομεινάρι της πιο ένδοξης ερωτικής ιστορίας που γράφτηκε ποτέ- θυμάται, στοχάζεται και προβλέπει, προειδοποιεί και αποκαλύπτει, μετέχοντας ακούσια σε μια μυσταγωγία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης : Πειραιώς 206, Ταύρος - Ρούφ, τηλέφωνο: 210 3418550, 210 3463333. Κυριακή: 20:00. Εισιτήρια- Γενική είσοδος 25Euro, Μειωμένο 15Euro.
  
ΔΕΥΤΕΡΑ 2/1
ΜΟΥΣΙΚΗ: ZEKIYE YÜREKLI ΣΤΟ FAUST

Μια παράσταση με μουσικό ρεπερτόριο που δοκιμάστηκε με επιτυχία στις μουσικές και θεατρικές σκηνές της Πόλης, με μουσικές που ενώνουν και ψυχαγωγούν δύο λαούς. Τραγούδια με κοινές ρίζες ζυμωμένα μέσα από την πολιτισμική συνύπαρξη, τραγουδισμένα με την ιδιαίτερη φωνή της Ζεκιγιέ και μία ορχήστρα η οποία απαρτίζεται από αξιόλογους μουσικούς, συνθέτουν την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου και πλούσιου σε θεατρικότητα Καφέ Αμάν. Faust : Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12 , Θησείο - Μοναστηράκι, τηλέφωνο: 2103234095. Στις 22:30. Εισιτήρια: 8Euro (χωρίς ποτό).
 
«ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ...: ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΟ POEMS & CRIME
Μουσικές του Τσιτσάνη, του Καλδάρα, του Χιώτη, του Μπακάλη, του Καπλάνη, του Κατινάρη, του Χατζιδάκι και άλλων σε στίχους της μεγάλης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου που με το έργο της σημάδεψε το λαϊκό τραγούδι. Παίζουν και τραγουδούν: Μαρία Αποστολάκη (φωνή), Κώστας Παπακωστόπουλος (κιθάρα, φωνή), Θανάσης Σοφράς (κοντραμπάσο, φωνή), Θοδωρής Ζέης (μπουζούκι), Γιώργος Αρσενίδης (πιάνο). Art Bar Ποιήματα και Εγκλήματα : Αγίας Ειρήνης 17, Θησείο - Μοναστηράκι, τηλέφωνο: 2103228839. Στις 21:30. Είσοδος 5Euro το άτομο.
 
ΤΡΙΤΗ 3/1
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: «ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ» ΣΤΟ BABEL

Με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος προτείνει μια μουσικοπαιδαγωγική παράσταση, μια θεατρική και μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών, η οποία φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια της αυλής. Αυτή την εποχή, το θέμα είναι τα Χριστούγεννα.Κείμενο Παραμυθιού-Σκηνοθεσία-Μουσική: Πέτρος Δαμουλής. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Δάφνη Καμμένου και Ελένη Κουτσιούμπα. Babel Πυρήνας Τέχνης : Βασιλίσσης Σοφίας 87, τηλέφωνο: 2155252982. Στις 12:00. Εισιτήρια: 8 ευρώ.
 
ΜΟΥΣΙΚΗ: «HUMAN TOUCH» ΞΑΝΑ ΣΤΟ FAUST
Οι Human Touch (David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου και Σταύρος Λάντσιας ) έρχονται ξανά στο Faust. Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα γκρουπ, το οποίο μετά από 20 χρόνια συνεχίζει δυναμικά, μέσα από την αδιαμφισβήτητη αυθεντικότητα του να γαργαλάει ακουστικά, ορέξεις και διαθέσεις. Ντραμς, σαξόφωνα, μπάσα, φλάουτα, κρουστά, φλογέρες, πλήκτρα και μελόντικες στα χέρια τους μεταμφιέζονται από μουσικά όργανα σε πολυμορφικές προσωπικότητες που εξιστορούν ατμόσφαιρες μεταξύ γης και ονείρου. Faust : Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12, Μοναστηράκι, τηλέφωνο: 2103234095. Στις 22:30. Εισιτήρια: 6Euro (χωρίς ποτό), 8Euro (σε τραπέζι ή πάσο με κράτηση). Πληροφορίες - Κρατήσεις: (τηλ. 2103234095).
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΙΣΦΗΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Ένας άνθρωπος, ένα μικρόφωνο και ένα κοινό που θέλει να γελάσει. Αυτά είναι τα μόνα πράγματα που χρειάζονται για μια παράσταση Stand Up Comedy. Μια παράσταση κωμωδίας που βασίζεται μόνο σε έναν άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που αυτοσαρκάζεται, αλλάζει ρόλους, αναλύει την καθημερινότητα, διακωμωδεί την εποχή μας και σατιρίζει τα περίεργα της ζωής. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φέτος τα Χριστούγεννα καλεί μερικούς από τους καλύτερους κωμικούς της Ελλάδας και δημιουργεί οκτώ γιορτινές βραδιές stand up comedy και κωμικού αυτοσχεδιασμού, όπου οι καλλιτέχνες και το κοινό γίνονται μια παρέα και διασκεδάζουν βρίσκοντας όλα αυτά που μας συνδέουν και μας κάνουν να γελάμε. Επιμέλεια ενότητας: Λάμπρος Φισφής. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος : Ευριπίδου και Λ.Συγγρού, Καλλιθέα . Στις 21:30. Είσοδος ελεύθερη.
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 4/1
ΘΕΑΤΡΟ: «ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΛΕΤ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ
Μια πρωτότυπη σκηνική ανάγνωση του «Άμλετ», του πολυπρόσωπου θεατρικού αριστουργήματος του William Shakespeare, σε διασκευή για έναν ηθοποιό. Ο Αιμίλιος Χειλάκης ερμηνεύει όλους τους χαρακτήρες της τραγωδίας του Σαίξπηρ, με μοναδικό όπλο τον λόγο του μεγάλου 'Αγγλου συγγραφέα στη διαχρονική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Σκηνοθεσία - Διασκευή: Μανώλης Δούνιας - Αιμίλιος Χειλάκης. Θέατρο Τζένη Καρέζη : Ακαδημίας 3 Τηλέφωνο: 210 3644921, 210 3636144. Στις 21:00. Εισιτήρια: 14Euro (φοιτητικό), 10Euro (ΑΜΕΑ, άνεργοι, άνω 65 Συνταξιούχοι).
 
ΜΟΥΣΙΚΗ:  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΑΡΩΜΑ ΒΙΕΝΝΗΣ II» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Οι μουσικοί της Καμεράτα και ο Γιώργος Πέτρου υποδέχονται τη νέα χρονιά με τον βιεννέζικο παραδοσιακό τρόπο, τις πιο αγαπημένες μελωδίες των Στράους, και με πολλές εκπλήξεις! Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:30. Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 7,5Euro, Πολύτεκνοι, 65+: 9,5Euro
Ζώνη Γ: 14Euro, Ζώνη Β: 25Euro, Ζώνη Α: 35Euro, Διακεκριμένη Ζώνη: 50Euro.
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΒΡΑΔΙΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΘΗΣΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017
Το Κέντρο Επισκεπτών βρίσκεται στον ιστορικό χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Θησείο στην κορυφή του λόφου Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Στεγάζεται στο κτίριο Σίνα το οποίο θεμελιώθηκε το 1842 ύστερα από δωρεά του Γεώργιου Σίνα, επιχειρηματία και γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Βιέννη, και βασίστηκε σε σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα Τheophil Hansen. Σκοπός του Κέντρου είναι η καθημερινή ενημέρωση του κοινού σε θέματα Αστρονομίας καθώς και της σχεδόν δύο αιώνων επιστημονικής και πολιτιστικής ιστορίας του ΕΑΑ, η οποία είναι συνυφασμένη με καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διπλανό λόφο της Πνύκας ο Μέτωνας πραγματοποίησε τις πρώτες αστρονομικές παρατηρήσεις στην αρχαία Αθήνα με το Ηλιοτρόπιό του. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 19:00 και κάθε 30 λεπτά, ως τις 21:00.Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών : Λόφος Νυμφών , Θησείο , τηλέφωνο: 2103490000. Η τιμή εισόδου είναι 5Euro, και για μαθητές 2.5Euro.

ΠΕΜΠΤΗ 5/1
ΜΟΥΣΙΚΗ: «ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗΝ 9η ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΕΝ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την καινούρια Χρονιά με την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης». Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων έδωσε τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά σε μια συναυλία με τα Μουσικά του Σύνολα. Μετά από ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε και κατόπιν ακρόασης, 200 εθελοντές χορωδοί θα τραγουδήσουν μαζί με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων την περίφημη «Ωδή στη Χαρά». Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:30. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.
 
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
Η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) κάνει «ποδαρικό» στην υποδοχή του νέου κτιρίου της στο ΚΠΙΣΝ, με μία πρωτοχρονιάτικη συναυλία. Με συνοδεία πιάνου και μικρού μουσικού συνόλου και υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ θα ερμηνεύσει έργα των Schubert, Rossini, Rachmaninoff και Purcell, εορταστικά χορωδιακά, όπως η 'Αγια Νύχτα, καθώς και χριστουγεννιάτικους ύμνους. Η ΕΛΣ, δίνοντας έναν συμβολικό χαρακτήρα στην εκδήλωση, επιλέγει να ανοίξει το εναρκτήριο έτος 2017 στις νέες της εγκαταστάσεις, με τους μελλοντικούς της πρωταγωνιστές, δηλαδή τα παιδιά που συγκροτούν την Παιδική της Χορωδία. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος : Ευριπίδου και Λ.Συγγρού, Καλλιθέα. Στις 20:00. Είσοδος ελεύθερη.
 
ΘΕΑΤΡΟ: «ΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
Το μοναδικό αφήγημα του Κωνσταντίνου Καβάφη παρουσιάζεται επί σκηνής και οθόνης μέσα από δραματοποιημένη αφήγηση και βίντεο. Μια συνηθισμένη κουβέντα ανάμεσα σε φίλους με θέμα το χρήμα οδηγεί στην αφήγηση ενός εξαιρετικά ασυνήθιστου περιστατικού, μεταφυσικής διάστασης, που είχε συμβεί πριν από μια δεκαετία. Η μυθική και πολυφυλετική πόλη της Αλεξάνδρειας πριν τη δόλια αγγλική εισβολή του 1882 παρελαύνει μέσα από εικόνες, όπως και η κατεστραμμένη πολιτεία που συναντά ο ποιητής μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη. Η έννοια του φανταστικού, μέσω του ονείρου - εφιάλτη, διασπάται σε πολλαπλά κάτοπτρα, τα οποία ανασυνθέτουν το είδωλο του Καβάφη, με το υποσυνείδητο του ποιητή να τον καταδιώκει διαρκώς ως άλλο «φάσμα». Ιδέα-σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης. Αφήγηση: Νικόλας Αλεξίου. Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων  Κύπρου 91Α και Σικίνου, Κυψέλη, τηλέφωνο: 6945348445. Στις 21:30. Εισιτήρια: 8Euro, 5Euro (φοιτητικό, κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης