«Βγαίνουμε Αθήνα»: «'Αμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Βγαίνουμε Αθήνα»: «'Αμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

«Βγαίνουμε Αθήνα»: «'Αμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 4/11
ΜΟΥΣΙΚΗ
Matana Roberts «Coin Coin Chapter Three» στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Η συνθέτρια, περφόρμερ και αυτοσχεδιάστρια Matana Roberts είναι από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της σύγχρονης αβανγκάρντ. Στη μοναδική τέχνη της συνδυάζει την ισχυρή αφροαμερικανική της ταυτότητα με επιρροές από το πιο πρωτοποριακό πνεύμα της Βόρειας Αμερικής. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109). Τηλ.: 2130178000. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10-20 ευρώ.

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής - Μόσχα» στο Μέγαρο Μουσικής

Κλείσιμο
Πρόγραμμα συναυλίας: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι: «Η τρικυμία», συμφωνική φαντασία, έργο 18, Ντμίτρι Σοστακόβιτς: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2, έργο 102, Σεργκέι Προκόφιεφ: Σουίτα αρ. 2 από το μπαλέτο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», έργο 64b. Στο πιάνο Θεοδοσία Ντόκου. Μουσική διεύθυνση: Uroš Lajovic. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 5-25 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ
«Οιδίνους» του Θανάση Τριαρίδη στο Θέατρο Σφενδόνη

Αν ο μυθικός Οιδίπους οφείλει το όνομά του στα πρησμένα πόδια του (οίδί-πους), καθώς ο ίδιος ο πατέρας τον σημαδεύει ως βρέφος για να τον οδηγήσει στον θάνατο, ο Οιδίνους του Θ. Τριαρίδη είναι αυτός που έχει ένα ανεξέλεγκτα πρησμένο μυαλό (οιδί-νους). Ένα εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ, όπου ο Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή συναντάει το "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ" του Έντουαρντ 'Αλμπι. Σκηνοθεσία: Λάζαρος Γεωργακόπουλος. Παίζουν οι Λάζαρος Γεωργακόπουλος και 'Αννα Μάσχα. Στο Θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4). Τηλ.: 210 9246692. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10-14 ευρώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/11
ΧΟΡΟΣ
Aakash Odedra «Rising» στο Θέατρο Παλλάς

Όταν τρεις κορυφαίοι σύγχρονοι χορογράφοι (Akram Khan, Russell Maliphant,Sidi Larbi Cherkaoui) δημιουργούν αποκλειστικά για έναν χορευτή, τότε ας ετοιμαστούμε να υποδεχτούμε το νέο hot είδωλο του παγκόσμιου χορευτικού στερεώματος. Ο Βρετανός Αακάς Οντέντρα, που στο ξεκίνημα της καριέρας του υπήρξε ο πλέον περιζήτητος νέος χορευτής, άρχισε πλέον να καταγράφει την καλλιτεχνική του ωριμότητα με εκτοξευόμενη φήμη και αμέτρητα βραβεία. Στο Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5). Τηλ.: 210 3213100. Ώρα: 20:30. Εισιτ.:12-55 ευρώ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ξενάγηση στην έκθεση «Γιώργος Λάππας. Happy Birthday» στο Μουσείο Μπενάκη

Η ξενάγηση στην έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τους επιμελητές Αφροδίτη Λίτη, Πολύνα Κοσμαδάκη και Γιώργο Τζιρτζιλάκη. Η έκθεση - φόρος τιμής στο έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Λάππα (1950-2016) είναι μια επιλογή από πρόσφατα και εν πολλοίς άγνωστα έργα του η οποία επιχειρεί να αναδείξει πτυχές των αναζητήσεών του και να συσχετίσει το εύρος των πολιτισμικών αναφορών του με το ιστορικό περιβάλλον του Μουσείου. Στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας). Τηλ.: 210 3671000. Ώρα: 12:00. Εισιτ.: Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις δεν επιβαρύνει το εισιτήριο της έκθεσης (5-7 ευρώ).

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Εμίλ και οι ντεντέκτιβ» του Έριχ Καίστνερ στο «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού

Ο Εμίλ και η παρέα του, σύμβολα της αθωότητας και της ανυπότακτης παιδικής δύναμης, σε μία τρυφερή και συνάμα ξεκαρδιστική παράσταση που θα σαγηνεύσει μικρούς και μεγάλους. Ένα από τα σημαντικότερα και πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία του μεγάλου Γερμανού συγγραφέα Έριχ Καίστνερ, που τιμήθηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Λογοτεχνίας Χανς Κρίστιαν 'Αντερσεν, μεταφέρεται στη σκηνή σε ένα υπερ-θέαμα με μοναδικούς συντελεστές. Στο «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος). Τηλ.: 212 254 0314. Ώρα: 11:30. Εισιτ.: 7-13 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Jazz Express «Ακούγοντας σινεμά» στο τρένο στο Ρουφ

Οι Jazz Express επιστρέφουν με νέες υπέροχες μελωδίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, που μας συγκίνησαν βαθιά και χαράχτηκαν στη μνήμη μας για πάντα. Οι Jazz Express είναι οι Μάρκος Παπασηφάκις (φωνή / κιθάρα), Μάνος Αθανασιάδης (πιάνο / φωνή), Μαντώ Παναγιωτάκη (φωνή), Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο). Στο Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ» (Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός σταθμός Ρουφ). Τηλ.: 210 5298922, 6937604988. Ώρα: 21:30. Εισιτ.: 12 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11
ΘΕΑΤΡΟ
«8 Ρώσσοι ποιητές τραγουδούν Ελληνικά» στο Gazarte

Η παράσταση βασίζεται σε μια ιδέα-πρόταση της Λίνας Νικολακοπούλου. Στην παράσταση θα παρουσιαστούν ποιήματα των 'Αννας Αχμάτοβα, Μαρίνας Τσβετάγιεβα, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, Όσιπ Μαντελστάμ, Σεργκέι Γιεσένιν, Μίρας Λοχβίτσκαγια, Ζιναϊδα Γκίππιους και Μαρκ Σαγκάλ, τον οποίον γνωρίζουμε όλοι ως ζωγράφο αλλά λίγοι ως ποιητή. Όλα τα ποιήματα είναι σε μετάφραση του συγγραφέα, ποιητή και μεταφραστή Γιάννη Σουλιώτη και έχουν μελοποιηθεί από την Δάφνη Αλεξανδρή. Ερμηνεύουν οι τραγουδιστές Κώστας Θωμαΐδης, Αργυρώ Καπαρού, Θοδωρής Βουτσικάκης. Διαβάζουν οι ηθοποιοί Κώστας Φαλελάκης και Κατερίνα Οικονόμου. Στο Gazarte - Theater Stage (Βουτάδων 32-34, Γκάζι). Τηλ.: 210 3452277, 210 3460347. Ώρα: 20:00. Εισιτ.: 15-18 ευρώ.
 
«Ο ανύπαρκτος ιππότης» στο Θέατρο Skrow
Η ομάδα Ντουθ ζωντανεύει την ιστορία του ανύπαρκτου ιππότη, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ίταλο Καλβίνο. Μια ιστορία με μαγικά πλάσματα, ιππότες, βασιλιάδες, ξύλινα άλογα, σπαθιά, σημαίες και παιδικά. Σκηνοθεσία Βάσια Ατταριάν. Παίζουν οι Ρωμανός Καλοκύρης, Προμηθέας Nerattini Δοκιμάκης, Μυρτώ Μακρίδη, Ιωάννα Ραμπαούνη, Μαρία Φιλίνη. Στο Θέατρο Skrow (Αρχελάου 5, Μετς). Τηλ.: 210 7235842. Ώρα: 12:00. Εισιτ.: 8-10 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ
«Toubanaki & the Buzz Bastardz» στο Faust

Η πολυσχιδής βοκαλίστα και "ιδιοσυγκρασιακή performer" Αγγελική Τουμπανάκη με το project της "Toubanaki & the Buzz Bastardz" ξεσηκώνει και συγκινεί. Μαζί με τους δεξιοτέχνες και έμπειρους συνεργάτες της, κινούνται με ευελιξία και γνώση ανάμεσα στην παράδοση και σε σύγχρονες φόρμες. Στο Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12). Τηλ.: 210 3234095. Ώρα: 22:30. Εισιτ.: 6-8 ευρώ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/11
ΔΙΑΛΕΞΗ
Διάλεξη στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Στα πλαίσια των ομιλιών που οργανώνει η Εταιρεία των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, θα δοθεί διάλεξη της Όλγας Παλαγγιά, Καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Η επίδραση του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ελληνική Τέχνη». Στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (οδός Τοσίτσα 1). Ώρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Έκθεση στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου

Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου παρουσιάζει την έκθεση Πράξη 3 - Ζωγραφική 1945-1955, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή, με έργα 48 Ελλήνων καλλιτεχνών που γεννήθηκαν τη δεκαετία 1945-1955, δηλαδή τα χρόνια του εμφυλίου ή λίγο μετά και εμφανίζονται καλλιτεχνικά την περίοδο της δικτατορίας και της έκρηξης των ελευθεριών που ακολούθησε. Ανάμεσά τους οι Κυριάκος Μορταράκος και Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, η Κλεοπάτρα Δίγκα, ο Μιχάλης Μανουσάκης, ο Γιάννης Αδαμάκος, η Μαριγώ Κάσση, ο Στέφανος Δασκαλάκης, η Ειρήνη Ηλιοπούλου, ο Θανάσης Μακρής και πολλοί ακόμη σημαντικοί καλλιτέχνες. Στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου (Ελευθερίου Βενιζέλου 63-71, Νέα Ιωνία). Τηλ: 210 2710472. Ώρες: Πεμ.-Παρ. 11.00-19.00, Σαβ. 11.00-15.00. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Ρεσιτάλ για φλάουτο και πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής

Δύο σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή παρουσία, η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη και ο πιανίστας Απόστολος Παληός, θα ερμηνεύσουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα που σκιαγραφεί μουσικά τη ρωσική ρομαντική και σοβιετική εποχή μέσα από αριστουργήματα των Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ, Στραβίνσκι, Χατσατουριάν, Γκλίνκα-Μπαλάκιρεφ, Σνίτκε και Προκόφιεφ. Η συναυλία έχει τίτλο «Απόσταγμα Ρωσίας» και σηματοδοτεί την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του Κύκλου Μουσικής Δωματίου «Από τη Ρωσία με αγάπη». Στο Μέγαρο Μουσικής (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 4-15 ευρώ.
   
ΒΙΒΛΙΟ
O Θάνος Βερέμης παρουσιάζει το βιβλίο του στο Public Συντάγματος

Στo βιβλίο «Σκέψεις για τον 21ο αιώνα» του ιστορικού και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνου Βερέμη, παρουσιάζονται δυο άξονες. Ο ένας είναι συγχρονικός με τις πολιτικές εξελίξεις, τις παλινδρομήσεις στην εκπαίδευση και τον τρόπο με τον οποίο ο λαός προσλαμβάνει τα ιδεολογήματα των πολιτικών. Ο άλλος άξονας απεμπλέκεται από τις μεταλλάξεις και τη ρευστότητα του πολιτικού βίου και ασχολείται με σταθερά πολιτισμικά σημεία αναφοράς στον κόσμο των τεχνών και των γραμμάτων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Τασούλα Επτακοίλη, δημοσιογράφος και Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος). Ώρα: 19:00. Τηλ.:210 3246210. Είσοδος ελεύθερη.

ΤΡΙΤΗ 8/11
ΘΕΑΤΡΟ & ΜΟΥΣΕΙΑ

Από τη σιωπή της προθήκης στον θεατρικό λόγο: «Νεοπτολέμου Μύησις» στο Μουσείο Μπενάκη
Η θεατρική παράσταση «Νεοπτολέμου Μύησις» δίνεται στο πλαίσιο της πρωτοποριακής μουσειακής περιήγησης «Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο», στην οποία δραματοποιημένα από ηθοποιούς κείμενα θα φωτίζουν πτυχές της ιστορίας που τα ίδια τα αντικείμενα αφηγούνται. Σκηνοθετική Επιμέλεια Στρατής Πανούριος. Παίζουν οι Δημήτρης Ήμελλος, Στάθης Κόικας, Έλενα Μαρσίδου, Στρατής Πανούριος. Το αντικείμενο του Μουσείου θα παρουσιάσει η Ειρήνη Παπαγεωργίου, Επιμελήτρια της Προϊστορικής, Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Συλλογής. Στο Μουσείο Μπενάκη, Κεντρικό Κτίριο (Βασ. Σοφίας και Κουμπάρη 1). Τηλ.: 210 3671000. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 10-15 ευρώ η παράσταση.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
 Έκθεση «91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού» στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων

Εγκαινιάζεται η έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσολογγίου, που θα διαρκέσει ως τις 8 Ιανουαρίου 2017. Τα 395 εμπεριέχοντα έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, τα οποία χρονολογούνται από το 1973 έως και το 2013, είναι υπογεγραμμένα και αριθμημένα από τον καλλιτέχνη. Την έκθεση επιμελείται η Λουίζα Καραπιδάκη. Στην Πινακοθήκη Δ. Αθηναίων Κτήριο Μεταξουργείου (Λεωνίδου και Μυλλέρου, Μεταξουργείο). Τηλ.: 210 3231841. Ώρες: 10:00 με 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
«Είμαι ο Οδυσσέας» της Φένιας Παπαδόδημα στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Οι ηθοποιοί AnneCantineau και Φένια Παπαδόδημα ερμηνεύουν σύγχρονα λογοτεχνικά κείμενα στα ελληνικά και στα γαλλικά, με θέμα τον νόστο καθώς και αποσπάσματα της Οδύσσειας. Στο 1ο Μέρος θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, ενώ στο 2ο Μέρος θα παιχτεί η μουσική παράσταση που είναι βασισμένη στην «Οδύσσεια» του Ομήρου. Mουσικοί: GraceFlowersQuintet, Φένια Παπαδόδημα, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Λεωνίδας Σαραντόπουλος, Γιώργος Παλαμιώτης, Κώστας Σιδηροκαστρίτης. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31). Τηλ.: 210 3398600. Ώρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11
ΘΕΑΤΡΟ
«Η Μηχανή 'Αμλετ» στο Σύγχρονο Θέατρο
Το πιο γνωστό και «παράξενο» έργο του Χάινερ Μίλερ, έργο ορόσημο της μεταμοντέρνας γραφής, ανεβαίνει στη σκηνή σε μια ανεξάρτητη παραγωγή που σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Χατζάκης σε ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό σκηνικό που επιμελήθηκε ο Αλέκος Φασιανός. Ερμηνεία Βαγγέλης Στρατηγάκος. Στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι). Τηλ.: 210 3464380. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ
«Γιάννης Κωνσταντινίδης / Κώστας Γιαννίδης: ένας συνθέτης, δύο μουσικοί κόσμοι» στο Μέγαρο Μουσικής
Μια εξαιρετική επιλογή έργων του Γιάννη Κωνσταντινίδη, του σπουδαίου συνθέτη που υπηρέτησε με πάθος δύο διαφορετικά είδη μουσικής. Η διακεκριμένη μετζοσοπράνο Θεοδώρα Μπάκα και η καταξιωμένη πιανίστα Δόμνα Ευνουχίδου -η οποία έχει ηχογραφήσει το σύνολο του πιανιστικού έργου του Κωνσταντινίδη- σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει έργα για φωνή και πιάνο του συνθέτη μαζί με γνωστά, αγαπημένα τραγούδια ελαφράς μουσικής -αυτά που υπέγραφε ως Κώστας Γιαννίδης. Στο Μέγαρο Μουσικής (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: : 20:30. Εισιτ.: 4-15 ευρώ.

ΠΕΜΠΤΗ 10/11
ΜΟΥΣΕΙΟ
«Ένα σπίτι για ένα μουσείο: Η ιστορία του κτηρίου» στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εγκαινιάζεται σήμερα η εκθεσιακή ενότητα «Ένα σπίτι για ένα μουσείο: Η ιστορία του κτηρίου», που είναι αφιερωμένη στη μακρόχρονη και σημαντική ιστορία του. Πριν στεγάσει το Μουσείο (1987), το κτήριο λειτούργησε ως κατοικία, χώρος εργασίας, γυμνάσιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, διδασκαλείο, στρατώνας πεζικού, ταβέρνα, κατοικία προσφύγων και μεταναστών. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα σπίτια κάτω από την Ακρόπολη που χρονολογούνται πολύ πριν από τον 18ο αιώνα. Στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα). Τηλ.: 210 368 9500 - 10. Ώρα εγκαινίων: 20:00.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Η σπουδαία συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Αντιπροσωπευτικοί πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά σημαντικών Ελλήνων δημιουργών, όπως των Ιακωβίδη, Γύζη, Σαββίδη, Βολανάκη, Αλταμούρα, Λύτρα Νικόλαου, Πανταζή, Γαλάνη, Παρθένη, Στέρη, Κόντογλου, Καπράλου, Πατσόγλου, Τζομπανάκη, Νικολαΐδη, καθώς και πολλών άλλων θα παρουσιαστούν στο Ίδρυμα Θεοχαράκη αποκαλύπτοντας το εύρος των αισθητικών επιλογών των ιδρυτών της πολυσυζητημένης συλλογής Νέστορα και Αλίκης Τέλλογλου. Ως τις 5 Φεβρουαρίου 2017. Στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1). Τηλ.: 210 3611206. Ώρες: 10:00 με 18:00. Εισιτ.: 3-6 ευρώ.

Έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου «μεταΘεοί» στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης
Ο Αλέξανδρος Γεωργίου μέσα από τη δική του εικαστική ματιά μας καλεί να παρατηρήσουμε αυτό που παρατηρεί και εμπνέει τον ίδιο: το παραπεταμένο, το εφήμερο, το μοναχικό -μικρές στιγμιαίες λεπτομέρειες ανάμεσα στην καθημερινότητα και τη ζωή, που αφήνουμε να προσπεράσουν. Στην έκθεση με τίτλο «μεταΘεοί» θα παρουσιαστεί το έργο από τα δύο τελευταία προσκηνυματικά ταξίδια του στην Ινδία. Στο Μουσείο Μπενάκη, Ισλαμικής Τέχνης (Αγίων Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12). Τηλ.: 210 3251311. Ώρα εγκαινίων: 20:00. Υπόλοιπες ημέρες: 11.00-19:00. Εισιτ.: 7-9 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ
«'Αμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο 'Αμλετ -το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας- είναι ένα κείμενο που καταγράφει όλη την ηθική περιπέτεια ενός ανθρώπου λαμπερής ευφυΐας και αστραφτερής ευφράδειας, ενός ανθρώπου που έχει το εύρος να θέτει καίρια ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και στον Σαίξπηρ τα δύσκολα ερωτήματα υπονομεύουν ή ακυρώνουν παντελώς τις εύκολες απαντήσεις. Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας. Στο ρόλο του 'Αμλετ ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 34). Τηλ.: 210 4143310, 210 4143320.

Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 5-15 ευρώ.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης