George R.R. Martin σε Stephen King: Πώς στο διάολο γράφεις τόσο γρήγορα; (Βίντεο)

George R.R. Martin σε Stephen King: Πώς στο διάολο γράφεις τόσο γρήγορα; (Βίντεο)

Ο συγγραφέας της διάσημης σειράς βιβλίων Α Song of Ice and Fire ζητά συμβουλές από τον «Μετρ του Τρόμου» για το.... συγγραφικό του μπλοκάρισμα

George R.R. Martin σε Stephen King: Πώς στο διάολο γράφεις τόσο γρήγορα; (Βίντεο)
Μπορεί η έκτη σεζόν του Game of Thrones να ολοκληρώθηκε, αφήνοντας τους φαν της σειράς βυθισμένους στην αγωνία για το τι θα γίνει στη συνέχεια (και απογοητευμένους που θα πρέπει να περιμένουν ένα χρόνο για να το ανακαλύψουν) ωστόσο οι λάτρεις του συναρπαστικού σύμπαντος που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας George R.R. Martin ίσως έχουν την ευκαιρία να πάρουν νωρίτερα τη... «δόση» τους.

Σύμφωνα με τις φήμες, το έβδομο βιβλίο της σειράς Α Song of Ice and Fire 
Κλείσιμο
στην οποία βασίστηκε το άκρως δημοφιλές GoT, μπορεί να κυκλοφορήσει νωρίτερα από τον Απρίλιο του 2017, οπότε και αναμένεται η έβδομη σεζόν. 

Φυσικά, όσοι γνωρίζουν τους ρυθμούς γραφής του Martin, δεν είναι και τόσο σίγουροι ότι οι φήμες ευσταθούν, αφού ο διάσημος συγγραφέας φαντασίας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν προτίθεται να... ζοριστεί καθόλου για να ικανοποιήσει τους ανυπόμονους αναγνώστες του. Ο Martin έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά στον Τύπο για το συγγραφικό «μπλοκάρισμα» που τον βασανίζει κατά καιρούς, εμποδίζοντάς τον να ολοκληρώσει περισσότερες από μερικές σελίδες την εβδομάδα.

Τη δυσκολία του να γράψει γρήγορα συζήτησε πρόσφατα ο ταλαχτούχος συγγραφέας με έναν άλλο συνάδελφό του, τον γνωστό «Μετρ του Τρόμου» Stephen King, ο οποίος εκδίδει το ένα βιβλίο μετά το άλλο με ρυθμό... επαναληπτικής καραμπίνας.
Οι δύο συγγραφείς συναντήθηκαν σε μία εκδήλωση στο Αλμπουκέρκι των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα και συζήτησαν τα πάντα, από τη νομοθεσία περί οπλοκατοχής μέχρι τα επόμενα σχέδιά τους για βιβλία και το βίντεο της ενδιαφέρουσας κουβέντας τους δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.



Προς το τέλος της συζήτησης, ο Martin δεν άντεξε και ρώτησε τον King ποιο είναι το μυστικό της πειθαρχίας του, η οποία του έχει επιτρέψει να γράψει και να εκδώσει 54 νουβέλες και περίπου 200 διηγήματα μέχρι στιγμής. «Πώς στο διάολο μπορείς και γράφεις τόσα πολλά βιβλία και τόσο γρήγορα; Εγώ θεωρώ "παραγωγικό" ένα τρίμηνο όταν έχω βγάλει τρία μόλις κεφάλαια. Εσύ στο ίδιο διάστημα έχεις τελειώσει τρία βιβλία!», ρώτησε έκπληκτος ο συγγραφέας του «A Song of Fire and Ice».

Απαντώντας του, ο King αποκάλυψε ότι περνάει κάθε μέρα 3-4 ώρες γράφοντας, με στόχο να ολοκληρώσει τουλάχιστον έξι σελίδες. «Με αυτόν τον ρυθμό, τελειώνω ένα βιβλίο κάθε δύο μήνες, με την προϋπόθεση βέβαια ότι όλα θα πάνε καλά», συμπλήρωσε ο δημιουργός των best seller.

O... τεμπελάκος συνάδελφός του ωστόσο συνέχισε να δυσπιστεί: «Δεν σου συμβαίνει ποτέ να κάθεσαι να γράψεις και να είναι σαν να έχεις πάθει δυσκοιλιότητα; Να γράφεις μια πρόταση και αμέσως να την σιχαίνεσαι, μετά να τσεκάρεις τα email σου και να αναρωτιέσαι αν έπρεπε τελικά να είχες γίνει υδραυλικός, αφού είσαι τελείως ατάλαντος;», ρώτησε ο Martin τον King, ο οποίος ωστόσο απάντησε αρνητικά.

Το κοινό σημείο πάντως και των δύο επιτυχημένων συγγραφέων είναι ο εκνευρισμός που νιώθουν για τους φαν που τους πιέζουν να βγάζουν καινούργια βιβλία, γκρινιάζοντάς τους αδιάκοπα σαν «κακομαθημένα παιδιά».

Δείτε το βίντεο της ενδιαφέρουσας συζήτησης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης