Αφηγήσεις παραμυθιών με τη Ζωή Νικητάκη αυτά τα Χριστούγεννα

Αφηγήσεις παραμυθιών με τη Ζωή Νικητάκη αυτά τα Χριστούγεννα

«Ένα πουλάκι λαλεί παραμύθια να μας πει...» - Παραμυθοπαράσταση για όλη την οικογένεια, για παιδιά και μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται

Αφηγήσεις παραμυθιών με τη Ζωή Νικητάκη αυτά τα Χριστούγεννα
Τα παραμύθια είναι λένε σαν τα πουλιά... Έρχονται από μακριά και κάθονται πάνω στον ώμο σου και σου μιλάνε... Τα πουλιά αυτά, λένε πως τ΄ ακούνε μόνον τα παιδιά και όσοι έχουν καθαρή καρδιά.

Τα παλιά τα χρόνια όλες τις εποχές, μα και όλες τις στιγμές, οι άνθρωποι μαζεύονταν γύρω από μια φωτιά και αφηγούνταν ιστορίες και παραμύθια κι έτσι μοιράζονταν τον πόνο τους, τη στεναχώρια τους, τη χαρά τους, μα και τα όνειρά τους.

Κλείσιμο
Έτσι ενδυνάμωναν τις σχέσεις τους, μα και ενεργοποιούσαν την πίστη τους για εκείνο που φάνταζε αδύνατο. Έτσι αφουγκράζονταν καλύτερα και βαθύτερα τη ψυχή τους και εμψυχώνονταν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, να μην παραιτηθούν μπρος το φόβο της αποτυχίας, μπρος το φόβο του αγνώστου ή του απροσδόκητου. Έτσι το Μουσείο Σχολικής Εκπαίδευσης 
σας καλεί να πάρετε όλη την οικογένεια, τους φίλους σας, τα παιδιά σας και να ταξιδέψετε μέσα στα παραμύθια. 
 
Kυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 19:00
 
 
«Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια για  παιδιά και μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται»
 
Σχεδιασμός προγράμματος, αφήγηση παραμυθιών με δημιουργία ηχητικών τοπίων: Ζωή Νικητάκη
 
 
Tα παλιά τα χρόνια τις κρύες νύχτες του χειμώνα και ειδικά εκείνες του Δωδεκαημέρου, από την παραμονή των Χριστουγέννων έως την ημέρα των Φώτων, οι άνθρωποι μαζεύονταν γύρω από τη φωτιά στο τζάκι, γύρω από το λύχνο ή το μαγκάλι, όπου μαγείρευαν το φαγητό τους κι αφηγούνταν ιστορίες και παραμύθια... Τότε που στα σπίτια του λαού μας οι άνθρωποι συνήθιζαν να στολίζουν όχι δέντρα, μα καραβάκια...
Ένα τέτοιο καραβάκι, το καραβάκι των παραμυθιών θα ζωντανέψει μέσα από το αφηγηματικό ταξίδι της παραμυθοϊστορήτριας Ζωής Νικητάκη την ατμόσφαιρα της παλιάς εκείνης εποχής. Τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν χάσει ακόμα την ουσία και το μονοπάτι της καρδιάς τους. Μια εποχή, όπου τα παραμύθια ήταν μια εφόρμηση για να συναντηθούν τα μέλη της κοινότητας και να μοιραστούν τον πόνο τους, τη στεναχώρια τους, τη χαρά τους, μα και τα όνειρά τους. Έτσι ενδυνάμωναν τις σχέσεις τους, μα και ενεργοποιούσαν την πίστη τους για εκείνο που φάνταζε αδύνατο. Έτσι αφουγκράζονταν καλύτερα και βαθύτερα τη ψυχή τους και εμψυχώνονταν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, να μην παραιτηθούν μπρος το φόβο της αποτυχίας, μπρος το φόβο του αγνώστου ή του απροσδόκητου.
 


 
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 3250341
Εισιτήρια 7 ευρώ , 5 ευρώ (παιδικό)
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα
 
 
 
Η Ζωή Νικητάκη σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μαθήτευσε κοντά στη ζωγράφο - χαράκτρια, Μάχη Δημοπούλου και στο εργαστήρι του Τάσου Ρήγα κάνοντας σπουδή στο ελεύθερο σχέδιο και στο σχέδιο του γυμνού μοντέλου.  
Παρακολούθησε κατά καιρούς σεμινάρια σχετικά με παιδαγωγικά αλλά και καλλιτεχνικά θέματα, όπως με την ενδυματολογία, την κατασκευή κούκλας, κλπ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης