Σεξ, σταρ και σκάνδαλα: Ο ανατρεπτικός Terry Richardson γιορτάζει 20 χρόνια δημιουργίας

Σεξ, σταρ και σκάνδαλα: Ο ανατρεπτικός Terry Richardson γιορτάζει 20 χρόνια δημιουργίας

Ο φωτογράφος που έχει διχάσει την κοινή γνώμη με τις φωτογραφίες του αλλά και τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης, γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας στη μόδα, με μια έκδοση που περιλαμβάνει τις πιο προκλητικές του φωτογραφίες

Σεξ, σταρ και σκάνδαλα: Ο ανατρεπτικός Terry Richardson γιορτάζει 20 χρόνια δημιουργίας
Στο άκουσμα του ονόματος Terry Richardson, πολλοί είναι που νιώθουν άβολα... Και όχι άδικα καθώς το όνομα του έχει συνδεθεί με σεξουαλικά σκάνδαλα.

Ο Αμερικανός φωτογράφος, όμως όπως φαίνεται δεν πτοείται και γιορτάζει 20 ανατρεπτικά και προκλητικά χρόνια φωτογραφίας, με μια μεγάλη πολυτελή έκδοση, που περιλαμβάνει τις πιο extreme φωτογραφίες του.

Κλείσιμο
Μόλις πριν δύο χρόνια, το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης που σημάδεψε τον Terry Richardson, του στοίχισε πολλά συμβόλαια με οίκους μόδας. Δεκάδες ήταν και τα άρθρα που καταδίκαζαν τον φωτογράφο ότι εκμεταλλεύεται τα μοντέλα του, ότι τα εξαναγκάζει σε σεξουαλικές πρακτικές εν ώρα φωτογράφησης, αλλά και πως ο ίδιος συμπεριφέρεται σε συνεργάτες και βοηθούς με απαράδεκτο τρόπο. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν με δεκάδες καταγγελίες μοντέλων που έδωσαν εκτενείς και λεπτομερείς συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά.

Ο πενηντάχρονος πια Richardson, γιος επίσης φωτογράφου μόδας, έκανε «όνομα» στον χώρο  χρησιμοποιώντας την κλασική συνταγή που δεν αποτυγχάνει ποτέ: σεξ και γύμνια. 

Το βιβλίο του «Terry Richardson: Volumes 1 & 2: Portraits And Fashion» παρουσιάζει ακριβώς αυτό, τα πορτραίτα του που άφησαν ιστορία. Είτε αυτά είναι η Cindy Crawford που ανοίγει μια σαμπάνια, είτε είναι δύο μοντέλα που «παλεύουν» μέσα στην λάσπη, οι φωτογραφίες του αποπνέουν σεξ. 

Και ενώ για δύο χρόνια η καριέρα του ήταν σχεδόν τελειωμένη, αρκετοί ήταν αυτοί στον χώρο της μόδας που τον υποστήριξαν και συνέχισαν συνεργασίες μαζί του. Άλλωστε δεν παραδέχθηκε ποτέ οτι οι κατηγορίες αυτές είχαν υπόσταση, δηλώνοντας δημόσια οτι πάντοτε «σέβομαι πολύ τους ανθρώπους που φωτογραφίζω».

Ο φωτογράφος με τη σύντροφο του στους δρόμους της Νέας Υόρκης 


Ο Richardson μετά από πενήντα χρόνια έκλυτου βίου, φαίνεται ότι βρήκε την ευτυχία στο πλευρό της βοηθού του και 20 χρόνια νεότερης του Alexandra Bolotow, με την οποία μάλιστα περιμένουν και δίδυμα. 

Το βιβλίο που αποτελείται από δύο τόμους, είναι ήδη ένα από τα βιβλία που έχουν παραγγείλει περισσότερο στο Amazon και το must δώρο Χριστουγέννων για τους λάτρεις της μόδας. 

Δείτε εδώ κάποιες από τις διάσημες εικόνες του 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης