«Ουζερί Τσιτσάνης»: Τα πρώτα πλάνα της ταινίας του Μανούσου Μανουσάκη

«Ουζερί Τσιτσάνης»: Τα πρώτα πλάνα της ταινίας του Μανούσου Μανουσάκη

Τον Δεκέμβριο στους κινηματογράφους η ταινία για τον Βασίλη Τσιτσάνη

«Ουζερί Τσιτσάνης»: Τα πρώτα πλάνα της ταινίας του Μανούσου Μανουσάκη
«Μια Συννεφιασμένη Κυριακή του 1993 μου γίνεται έμμονη ιδέα να μπω, για λίγες σελίδες, στην ψυχή του κουνιάδου του Βασίλη Τσιτσάνη, Αντρέα Σαμαρά, με τον οποίο ο συνθέτης ανοίγει το 1942 ένα ουζερί, στην οδό Παύλου Μελά 22, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - δεν ζούσα τότε για να είμαι στην παρέα τους: μέρες γερμανικής κατοχής, αντίστασης, εμφυλίου, εξόντωσης των Εβραίων, πείνας και μέσα σ’ όλα αυτά ο Τσιτσάνης να γράφει τα καλύτερα τραγούδια του. Το βιβλίο δουλεύει ακριβώς στο μάτι της καταιγίδας, κόντρα και ταυτόχρονα έξω απ’ αυτήν και συνεχίζει, μετά τη φυγή του συνθέτη στην Αθήνα το '46, να ζει θρυλικά μέσα στο μυαλό μου, σε διάφορες παραλλαγές. Η ιστορία, επομένως, που ακολουθεί είναι τόσο πραγματική και τόσο φανταστική όσο κι ο τεκές του Σιδέρη και τα περιγιάλια της Παραγουάης του Τσιτσάνη - της δικής του Παραγουάης... », σημειώνει ο συγγραφέας Γιώργος  Σκαρμπαδώνης στο βιβλίο του «Ουζερί Τσιτσάνης».

Το μυθιστόρημα του, μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στη Θεσσαλονίκη του '43, στην εποχή που αξέχαστος δημιουργός έκανε τα πρώτα του βήματα, στο πάλκο.

Κλείσιμο

Σε αυτό το βιβλίο, βασίστηκε ο Μανούσος Μανουσάκης, που θέλησε να μεταφέρει τη ζωή του Τσιτσάνη, στη μεγάλη οθόνη. Τα πολύμηνα γυρίσματα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, μόλις ολοκληρώθηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες από την ταινία, είδαν το φως της δημοσιότητας.


Το "Ουζερί Τσιτσάνης", Παύλου Μελά 22, δουλεύει στο κέντρο της κατεχόμενης πόλης. Κι ο Βασίλης Τσιτσάνης, 28 χρονών τότε, μέσα σ' όλον αυτόν τον εφιάλτη, ίσως κι εξαιτίας του, συνθέτει τα καλύτερα τραγούδια του. Εκεί, στο «Ουζερί Τσιτσάνης» βρίσκει καταφύγιο ένας απαγορευμένος έρωτας ενός χριστιανού, του Γιώργου (Χάρης Φραγκούλης) με μία Εβραιοπούλα, την  Εστρέα (Χριστίνα Χειλά).


«Η γερμανική κατοχή και μια απαγορευμένη ερωτική σχέση βρίσκονται στο επίκεντρο ενός κινηματογραφικού ρυθμού που τίθεται από τη μουσική που συνθέτει ο εμβληματικός Βασίλης Τσιτσάνης, βασικός χαρακτήρας του έργου», σημειώνει ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.

Τον Βασίλη Τσιτσάνη υποδύεται ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου (Μικρά Αγγλία). Μαζί τους συναντάμε την Βασιλική Τρουφάκου στον ρόλο της Λέλας  και την Ξανθή Γεωργίου στον ρόλο της Ζωής. Στην ταινία πρωταγωνιστούν, επίσης, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μαρία Καβουκίδου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Λάκης Κομνηνός, ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ και πολλοί άλλοι ηθοποιοί, ενώ συμμετέχουν και περισσότεροι από 200 κομπάρσοι.

Το soundtrack του «Ουζερί Τσιτσάνης» υπογράφει ο Θέμης Καραμουρατίδης. Η ταινία θα βγει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου από την Feelgood.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης