Βγαίνουμε Αθήνα: Μουσικό αφιέρωμα στα παιδία της Κιβωτού του Κόσμου

Βγαίνουμε Αθήνα: Μουσικό αφιέρωμα στα παιδία της Κιβωτού του Κόσμου

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα: Μουσικό αφιέρωμα στα παιδία της Κιβωτού του Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
«Το τραγούδι του Νεκρού Aδελφού»

Η δεύτερη μεγάλη παράσταση με την οποία το Θέατρο Badminton γιορτάζει τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη είναι το «Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού», από τα εμβληματικότερα έργα του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.Ανεβαίνει στη σε μια ανανεωμένη εκδοχή, που επεξεργάστηκε ο ίδιος ο συνθέτης σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου. Τοέργο είναι μια κατανυκτική λαϊκή τραγωδία εμπνευσμένη από τον εμφύλιο αλληλοσπαραγμό που ξέσπασε μετά από την εθνική εποποιία κατά του φασισμού. Πενήντα και πλέον χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του,- πρωτοανεβάστηκε από τον θίασο του Μάνου Κατράκη το 1962-, ο Μίκης Θεοδωράκης δημιουργεί για την παρούσα παράσταση μια διαφορετική εκδοχή, προσθέτοντας μια ολόκληρη πράξη. Στον πενηνταμελή θίασο συμμετέχουν οι Λήδα Πρωτοψάλτη, Κώστας Αρζόγλου, Νίκος Αρβανίτης κ.α. Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα: Γουδή. Τηλ. 211-1010020.Ωρα 20.30.Διάρκεια165 λεπτά με διάλειμα.Εισιτήρια 32 ευρώ, 24 ευρώ, 18 ευρώ, 12 ευρώ και 8 ευρώ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Κοσμάς Ξενάκης 1925-1984»

Κλείσιμο
Αναδρομική έκθεση φόρος τιμής σε έναν από τους πρωτοπόρους της μεταπολεμικής τέχνης στην Ελλάδα, τον Κοσμά Ξενάκη, με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, τεκμήρια από τις πρωτοπόρες παραστάσεις που ονόμασε Πολύτεχνα, συνδυάζοντας τη ζωγραφική και τη γλυπτική με το θέατρο και τον χορό.Την έκθεση επιμελήθηκε ο Γιώργος Χατζημιχάλης. Μουσείο Μπενάκη: Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου. Τηλ. 210 345 3111.Ωρα 20.00

Μανώλης Χάρος «3/015»

Έργα επιτοίχια ζωγραφικά ή μικρές και μεγαλύτερες κατασκευές, σαν ημερολογιακές σημειώσεις, με έμφαση στις κατασκευές των πουλιών που είχε παρουσιάσει και παλαιότερα ο καλλιτέχνης, μόνο που τώρα αναπτύσσονται μαζί με ζωγραφικά έργα, σε ένα εικαστικό περιβάλλον που δημιούργησε ειδικά στον χώρο της γκαλερί, τον Μάρτιο 2015, απ όπου και ο τίτλος της έκθεσης.Γκαλερί Εικαστικός Κύκλος: Χαρ. Τρικούπη 121.Τηλ. 210 3300136.Ώρα 10.00.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
«Κυανό και όχι τόσο ρόδινο»

Σε πρώτη προβολή η βραβευμένη ταινία από την Βενεζουέλα «Κυανό και όχι τόσο ρόδινο» του Μιγκέλ Φεράρι (βραβείο Γκόγια 2014 καλύτερης λατινοαμερικανικής ταινίας).Η ταινία είναι συμπαραγωγή Βενεζουέλας-Ισπανίας.Αφηγείται την ιστορία του Ντιέγο, ενός επιτυχημένου φωτογράφου που αποφασίζει να επισημοποιήσει τη σχέση του με τον Φαμπρίσιο, πηγαίνοντας να ζήσει μαζί του. Αναπάντεχα, όμως, αναγκάζεται να αναλάβει το γιο του Αρμάντο, που ζει στην Ισπανία και τον οποίο δεν έχει δει εδώ και πολλά χρόνια. Ο γιός του φτάνει με μια βαλίτσα γεμάτη με παράπονα, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο στο Ντιέγο να αποκαταστήσει τη μεταξύ τους στοργική σχέση. Στο μεταξύ, μια ομάδα από ακραίους ομοφοβικούς επιτίθεται βίαια στον Φαμπρίσιο με αποτέλεσμα αυτός να πέσει σε κώμα.Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση του σκηνοθέτη με το κοινό. Ίδρυμα Κακογιάννη: Πειραιώς 206, Ταύρος.Τηλ. 210 3418550 και 579.Ώρα 19.30. Διάρκεια ταινίας 110 λεπτα. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

16o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Επίσημη πρεμιέρα με την ταινία «Οικογένεια Μπελιέ» του Ερίκ Λαρτιγκό, παρουσία της πρωταγωνίστριας Καρίν Βιάρ. Αβάν πρεμιέρες, προσκεκλημένοι, προβολές έως τις 25 Μαρτίου, στις αίθουσες Δαναός, Embassy Nova Odeon,αμφιθέατρο Θ.Αγγελόπουλος στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Πληροφορίες για ώρες και ημέρες προβολών στον διαδικτυακό ιστότοπο http://www.festivalfilmfrancophone.gr

ΧΟΡΟΣ
«W MEMORABILIA»

Οι RootlessRoot επανέρχονται με το δυναμικό σόλο «W Memorabilia» (Phaedra's Laboratory).Η τραγική ηρωίδα, η Φαίδρα, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για διερεύνση αντιθετικών και αντικρουόμενων όψεων της γυναικείας φύσης: πειθήνια σύζυγος και τιμωρός της απιστίας, στοργική μητέρα και απεγνωσμένη βρεφοκτόνος. Με γνώμονα το έντονα θεατρικό στοιχείο, η χορογράφος -χορεύτρεια Λίντα Καπετανέα επιχειρεί ένα ψυχογράφημα με τη γλώσσα της κίνησης με οδηγό την ορμητικότητα της μουσικής και την ανυπότακτη σωματική ενέργεια. Σύγχρονο Θέατρο :Ευμολπιδών 45.Τηλ. 2103464380 Ωρα 21.00.Διάρκεια 60 λεπτά. Εισιτήρια

12 ευρώ, 10 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Μιχάλης Γρηγορίου, μελοποιημένη ποίηση

Δύο έργα του συνθέτη σε πρώτη δημόσια εκτέλεση, τα «Ανεπίδοτα Γράμματα» καντάτα σε ποίηση 'Αρη Αλεξάνδρου έργο 21, και ο κύκλος τραγουδιών «Ο Οδυσσέας στο ποτάμι» σε ποίηση Τάκη Σινόπουλου.

Πολύπλευρη προσωπικότητα, από τα πιο ανήσυχα πνεύματα της εποχής μας, ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι αυθεντικός συνθέτης, έξω από ρεύματα και μόδες. Η φωνητική μουσική του, από τη δεκαετία του '70 και μετά, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Η χαμηλόφωνη και νοσταλγική αισθητική του ταυτίστηκε απόλυτα με τους ποιητές της λεγόμενης «γενιάς της ήττας»- μάλλον άδικος χαρακτηρισμός, μια και η μετάβασή τους στο πεδίο της τέχνης αποτελεί περιφανή νίκη.Ερμηνεύουν οι Αφροδίτη Μάνου,Τάσος Αποστόλου,Θεοδώρα Μπάκα, Δώρος Δημοσθένους.Μέγαρο Μουσικής : Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη. Τηλ. 210 7282333 .Ωρα 20.30.Εισιτήρια 30 ευρώ, 19 ευρώ,12 ευρώ, 7 ευρώ.

Mark Lanegan
O κορυφαίος Αμερικανός τραγουδιστής της ροκ για μια βραδιά στο Gagarin 205 Live Music Space:Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική).Τηλ 2155400888, 6947927547.Ωρα 21.00.Εισιτήρια 28, ευρώ, 25 ευρώ, 20 ευρώ.

Τζαζ πρότζεκτ με την Αγγελική Τουμπουνάκη

Η Αγγελική Τουμπανάκη μαζί με τους δεξιοτέχνες μουσικούς της τζαζ, Γρηγόρη Ντάνη (κιθάρα) και Κώστα Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο) συμπράττουν σε ένα «jazz plus»… project, με διασκευές διαχρονικών κομματιών της mainstream, bebop, modal jazz (Τελόνιους Μονκ, Βικτορ Γιανγκ, Μπιλ Εβανς, Ντιζι Γκιλέσπι, Μάρκους Μίλερ ) του διεθνούς ρεπερτορίου, αλλά και προσωπικές συνθέσεις. Στο café του Νομισματικού Μουσείου: Ελευθερίου Βενιζέλου 12, Ιλίου Μέλαθρον. Τηλ. 2103612519, 2103612190.Ωρα 21.00.Είσοδος ελεύθερη , υποχρεωτική κατανάλωση ενός ποτού.

Συμβαίνει ακόμα
«Ενα τραγούδι για τα παιδιά» 19,20/3

Διήμερο μουσικό αφιέρωμα στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, με καλλιτέχνες της χιπ χοπ και ροκ μουσικής. Τα έσοδα θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Κιβωτό του Κόσμου. Συμμετέχουν οι MC Yinka, Παράξενος, Σκηνοθέτης, 'Αψινθος, Scrip-D, Απρόσωπα Πρόσωπα, iCy, Zoro & Buzz, Σώφρων, Ohmer, Ανασφάλεια, Σπύρος.Kookoo :Ιάκχου 17, Γκάζι. Τηλ.2103450930 Ωρα 19.00. Εισιτήρια 5 ευρώ.Τα έσοδα θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Κιβωτό του Κόσμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης