Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco»

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco»

Η έκθεση εγκανιάστηκε χτες το βράδυ- Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου- στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο,από την υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Άντζελας Γκερέκου.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco»
Εγκαινιάστηκε χτες το βράδυ -Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου- η έκθεση «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco», στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, από την υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Άντζελας Γκερέκου. Η υφυπουργός περιηγήθηκε στους χώρους της έκθεσης και θαύμασε από κοντά τα εκθέματα που «φωτίζουν» το κοινωνικό πλαίσιο της Κρήτης του 16ου αι. μέσα στο οποίο γεννήθηκε, μαθήτευσε και εργάστηκε ο νεαρός τότε ζωγράφος, Δομήνικος Θεοτοκόπουλος.

Κλείσιμο
Τρία έργα του Ελ Γκρέκο: «Προσκύνηση των Μάγων», «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς ζωγραφίζει την εικόνα της Παναγίας» και η «Κοίμηση της Θεοτόκου» "συνομιλούν" με τα έργα των συγχρόνων του, ρίχνοντας φως στα εικονογραφικά πρότυπα του Ελ Γκρέκο, στη μοναδική χρήση του χρώματος, ειδικά του χρυσού, καθώς και στον τρόπο που διαπλέκει τον πραγματικό με τον υπερβατικό κόσμο.

Τα εκθέματα -στο αριθμό 200- προέρχονται από τις συλλογές του Βυζαντινού Μουσείου, τα περισσότερα, ωστόσο, από διάφορους ελληνικούς και ξένους φορείς: Μουσεία, ιδρύματα, βιβλιοθήκες, Εφορείες Αρχαιοτήτων και ιερές μονές. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος Μαρτίου 2015.








 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης