Ροκ όπερα για τον Μέγα Αλέξανδρο από το ΚΘΒΕ

Ροκ όπερα για τον Μέγα Αλέξανδρο από το ΚΘΒΕ

Τον Έλληνα στρατηλάτη θα ενσαρκώσει ο Δημήτρης Τικτόπουλος

Ροκ όπερα για τον Μέγα Αλέξανδρο από το ΚΘΒΕ
Επιχειρώντας για πρώτη φορά να απευθυνθεί στο διεθνές κοινό και την ομογένεια μέσα από μια διεθνή περιοδεία, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) ανεβάζει τη μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή «Alexander the Great. Rock opera», σε μουσική του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, ο οποίος συνυπογράφει και τη σκηνοθεσία με τον Γιάννη Βούρο, και  λιμπρέτο της Alexandra Charanis.

Η δίωρη παράσταση θα παρουσιαστεί στην αγγλική γλώσσα με υπέρτιτλους, στο Βασιλικό Θέατρο, από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ. Κατόπιν, θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμα παραστάσεις για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με ελεύθερη είσοδο, στις 29 και 30 Οκτωβρίου, και θα ακολουθήσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου και την 1η Μαΐου.
Κλείσιμο

Ποιος, όμως, ήταν πραγματικά ο Μέγας Αλέξανδρος;

Πλαισιωμένος από δεκαμελή ορχήστρα και μία ομάδα τριάντα ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών, ο Δημήτρης Τικτόπουλος αναλαμβάνει τον ρόλο του μεγάλου στρατηγού, που σε ηλικία μόλις 33 ετών, κατάφερε να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Η ιστορία αρχίζει στη Σαμοθράκη, έναν χρόνο πριν τη γέννηση του Αλέξανδρου, όπου - κατά τη διάρκεια των Βακχικών Μυστηρίων -  συναντήθηκαν για πρώτη φορά η μητέρα του, Ολυμπιάς, και ο βασιλιάς της Μακεδονίας, Φίλιππος, και ολοκληρώνεται με τον θάνατό του στη Βαβυλώνα, 33 χρόνια αργότερα.

Ποιος, όμως, ήταν πραγματικά ο άνθρωπος, που άλλαξε την ιστορία και επηρέασε τον πολιτισμό εκατομμυρίων ανθρώπων; Πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τη ζωή του; Η όπερα στοχεύει, με σύγχρονο ήχο και μουσική, να μας φέρει κοντά στον δυναμισμό, στο όνειρο και στην ανθρώπινη φύση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ και συν - σκηνοθέτης της παράστασης, Γιάννης Βούρος, σημειώνει: «Πέρυσι το καλοκαίρι, είδα μια ροκ όπερα, με θέμα τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εντυπωσιάστηκα τόσο από το concept, όσο και από την καταπληκτική μουσική. Ίσως, πρώτη φορά ένας Έλληνας δημιουργός ασχολείται με μια τόσο φιλόδοξη ιδέα, σε μία παράσταση με εξαιρετικές προοπτικές. Η αποδοχή των κριτικών και τα σχόλια του Τύπου ήταν διθυραμβικά. Κάπως έτσι, γεννήθηκε η ιδέα να πραγματοποιήσω το εγχείρημα μιας νέας παράστασης, μέσω του ΚΘΒΕ. Δεν υπάρχει αμφιβολία! Με την υποστήριξη ενός μεγάλου οργανισμού, όπως το ΚΘΒΕ, με ένα νέο λιμπρέτο και μια άρτια - από πλευράς αισθητικής και τεχνικής υποστήριξης - παραγωγή, θα έχουμε στα χέρια μας μια πολλά υποσχόμενη πρόταση, με όλα τα στοιχεία που συνηγορούν στην αναγωγή της σε παγκόσμια επιτυχία».

Ταυτότητα παράστασης
Μουσική: Κωνσταντίνος Αθυρίδης, λιμπρέτο: Alexandra Charanis, σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος - Κωνσταντίνος Αθυρίδης, σκηνικά: Γιάννης Μετζικώφ, κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου, χορογραφίες: Άσπα Φούτση

 Παίζουν: Δημήτρης Τικτόπουλος, Θωμάς Βλιαγκόφτης, Χαρίκλεια Χατζησαββίδου, Γεωργία Βεληβασάκη, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ρούλα Μανισάνου, Νικίας Φονταράς, Δημήτρης Τσιλινίκος, Γιώργος Φωκάς, Ντίνος Ψυχογιός, Απόλλων Δρικούδης, Χάρης Δούλκας, Βανέσσα Φωτακίδου, Αστέρης Πελτέκης, Δημήτρης Κυανίδης, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Νίκος Νικολαΐδης, Αρσένιος Γαβριηλίδης, Νίκος Καπέλιος, Χρύσα Ιωαννίδου,  Ελισάβετ - Μαρία Κοτίνη, Αρετή Βαλαβανοπούλου, Νόνικα Μαλκουτζή, Πάνος Ζώης, Ρίαννον Μόργκαν, Αναστασία Κωστοπούλου, Μελίνα Ντυπρέ, Σταυριάνα Παπαδάκη.

Μουσικοί: Βαφείδης Νικόλαος: τύμπανα, Βλαχόπουλος Γιάννης: κιθάρες, Γερεμτζές Ιάσων: κρουστά, Ζιάκας Ανδρέας: κιθάρες, Καραγιαννακίδης Διαμαντής: πλήκτρα, Λάππας Δημήτρης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα - ούτι -  μπουζούκι, Πιπέρκος Μιχάλης: πνευστά, Τζούνης Κώστας: μπάσο, Φίλκας Φοίβος: πιάνο - συνθεσάιζερ.

Πληροφορίες
Βασιλικό Θέατρο: πλατεία Λευκού Πύργου - Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2315 200200. Τιμές εισιτηρίων: θεωρεία: 100 ευρώ, πλατεία: 50, 30 ευρώ, εξώστης: 20 ευρώ. Προπώληση: ταμεία ΚΘΒΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης