Απόψε οι Clutch ζωντανά στην Ιερά Οδό

Απόψε οι Clutch ζωντανά στην Ιερά Οδό

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Απόψε οι Clutch ζωντανά στην Ιερά Οδό
Θέατρο
"Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ" ΤΟΥ ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΚΟΛΕΡΙΤΖ


Η Φιόνα Σω επανέρχεται με την "Μπαλάντα του γέρου ναυτικού", που είχε πρωτοπαρουσιαστεί στη Μικρή Επίδαυρο το 2012, σε εξελιγμένη μορφή. Η σημαντική ηθοποιός εμπνεύστηκε από τον εμβληματικό 'Αγγλο ποιητή του Ρομαντισμού Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ. Χαρισματικός, πληθωρικός και αντικορφομιστής, ο Κόλεριτζ (1772-1834) απέρριψε τους λογοτεχνικούς κανόνες της εποχής του, για να αναδειχθεί σε αληθινό πρόδρομο του μοντερνισμού. Στην "Μπαλάντα του γέρου ναυτικού", μέσα από τις περιπέτειες του ήρωα στην Ανταρκτική, αποτυπώνεται η περιπλάνηση του ανθρώπου στον κόσμο και η προσπάθειά του στην αναζήτηση νοήματος. Συμμετέχει ο Ντάνιελ Χέυ-Γκόρντον. Σκηνοθεσία: Φυλλίδα Λόυντ. Κτίριο Η: Πειραιώς 260 και Πολυκράτους, τηλέφωνο: 2109282900. 24-25 Ιουνίου. Στις 21:00.Εισιτήρια-Κανονικό: 25, Φοιτητικό: 15, Μειωμένο: 20, Κάρτα ανεργίας: 5, ΑμεΑ: 5ευρώ.

"
ΚΑΤΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ" ΤΟΥ ΦΙΛΙΠ ΡΙΝΤΛΕΥ
Στην Καταστρούπολη (Brokenville), του Φίλιπ Ρίντλεϋ, η αφήγηση ιστοριών και η θεατρική γλώσσα είναι τα έσχατα όπλα ενάντια στη συντελούμενη καταστροφή του κόσμου και της μνήμης. Στη Μικρή Πόρτα, ο Μανώλης Μαυροματάκης, ως σκηνοθέτης και η Ξένια Καλογεροπούλου, σε έναν γοητευτικά παράδοξο ρόλο, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών τη συγκινητική ιστορία μιας παρέας παιδιών, που, με την καθοδήγηση μιας γριάς μάγισσας, αποφασίζουν να φτιάξουν τον κόσμο από την αρχή, μέσα από μια δική τους, νέα ιστορία. Παίζουν: Αριάδνη Καβαλιέρου, Θανάσης Δήμου, 'Αντρη Θεοδότου, Γιώργος Χρυσοστόμου, 'Αννα Καλαϊτζίδου, Χρήστος Σαπουντζής και Ξένια Καλογεροπούλου. Θέατρο Πόρτα : Μεσογείων 59 , Αμπελόκηποι , τηλέφωνο: 210 7780 518. 24 Ιουνίου- 01 Ιουλίου. Στις 21.00.Εισιτήρια- Κανονικό: 15, Φοιτητικό: 10, Κάρτα ανεργίας: 5, ΑμεΑ: 5ευρώ.

Κλείσιμο
ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ "ΑΝΤΕΝΕΣ"

Ο ουρανός είναι το κυρίαρχο στοιχείο της δουλειάς που παρουσιάζει ο φωτογράφος Πάτροκλος Σκαφίδας στο Φεστιβάλ Αθηνών, χωρίς ωστόσο, να λείπει από τις εικόνες του το ανθρώπινο στοιχείο. «Το παράδοξο της πόλης, ήταν πάντα για μένα μια οπτική απειλή. Χρειαζόμουν μια διαφυγή από το ελληνικό αστικό τοπίο. Το μόνο μέρος που κατάφερα να αποδράσω ήταν προς τα επάνω. Σε μια "γκρίζα" ενδιάμεση ζώνη. Όπου δεν απομακρυνόμουν από το διώκτη μου αλλά κέρδιζα μια γνήσια επαφή με την ελευθερία. Τελειώνοντας αυτή τη σειρά συνειδητοποιώ ότι αρχίζω να συμβιβάζομαι, σχεδόν να συμπαθώ τις αστικές εικόνες και ό,τι αγγίζει τα σπασμένα πεζοδρόμια της πόλης και τον ορυμαγδό αταίριαστων ζωών που αν όμως κάνεις ένα βήμα πίσω, μπορούν να είναι αφηρημένες έννοιες κι αν κάνεις ένα ακόμη γίνονται χρώματα», », σημειώνει ο 39χρονος φωτογράφος(23 Ιουνίου - 31 Ιουλίου). Η έκθεση είναι επισκέψιμη από τις 19:00 μέχρι τις 23:00 τις μέρες που δίνονται παραστάσεις στους χώρους του φεστιβάλ. Αποθήκη: Πειραιώς 260 και Πολυκράτους , τηλέφωνο: 2109282900. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ
CLUTCH LIVE ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ

Οι Clutch, το σπουδαίο rock'n'roll συγκρότημα από το Maryland των ΗΠΑ, επιστρέφει στην Ελλάδα γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 10 ετών από την κυκλοφορία του εμβληματικού τους album, «Blast Tyrant».Opening Act: The Big Nose Attack + Black Hat Bones. Ιερά Οδός: Ιερά Οδός 18, Γκάζι, τηλέφωνο: 2103428272. Στις 20:30. Εισιτήρια: 25ευρώ στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας.

CARTE POSTALE ΚΑΙ POP EYE ΣΤΟ 6 D.O.G.S
Στη σκηνή του six d.o.g.s, οι Carte Postale και Pop Eye θα παρουσιάσουν υλικό από τις πρόσφατες κυκλοφορίες τους με την «The Sound of Everything». Οι Carte Postale θα μας ταξιδέψουν με τις ρομαντικές και νοσταλγικές μελωδίες του πρώτου τους δίσκου, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο, ενώ οι Pop Eye επιστρέφουν με το καινούργιο τους EP, που μόλις κυκλοφόρησε, σε nu-disco διάθεση. 6 D.O.G.S : Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλέφωνο: 2103210510. Στις 22:00. Εισιτήρια: 5ευρώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
47 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ "ΣΚΙΑΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ" ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΙΩΝΗ "ΕΝΑΣ ΚΙ ΕΝΑΣ…"

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής - Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, διοργανώνει 10ήμερο Βιβλίου, Τέχνης και Πολιτισμού, αφιερωμένο στον κορυφαίο Έλληνα ζωγράφο και διανοητή Αλέκο Κοντόπουλο. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει συναντήσεις με ξεχωριστούς εκπροσώπους της λογοτεχνίας, της μουσικής και του θεάτρου, μέσα από παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες, παραστάσεις και παράλληλη ξενάγηση στην οικία-εργαστήριο του καλλιτέχνη (από 20 έως 29 Ιουνίου, στις 21:00, στον κήπο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης). Σήμερα, 24/6, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Γκιώνη, με τίτλο "Ένας κι ένας…", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 'Αγκυρα. Δημοσιογράφος εδώ και 50 χρόνια, συγγραφέας οκτώ βιβλίων, ο Γκιώνης φιλοτεχνεί τα «πορτρέτα» 47 Ελλήνων των γραμμάτων και των τεχνών (Μάνος Χατζιδάκις, Μελίνα Μερκούρη, Τζένη Καρέζη, Κώστας Βάρναλης, Νίκος Καρούζος , Βασίλης ΤσιτσάνηςΣτέλιος Καζαντζίδης, Μίκης Θεοδωράκης κ.α.) δίνοντας παράλληλα το στίγμα της εποχής (1960 έως 2000). Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μιλούν ο Βασίλης Βασιλικός και ο Γιάννης Ξανθούλης. Αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Κώστας Κλεφτόγιαννης. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Βιδάλης. Μουσείο Αλ. Κοντόπουλου : Αλέκου Κοντόπουλου 13 , Αγία Παρασκευή, τηλέφωνο: 2106010121. Στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

«EPITELESIS PRESENTS» ΑΠΟ ΤΟΝ FAUSTO GRACIA
Στα πλαίσια της σειράς παρουσιάσεων από το epitelesis - Performance Art Foundation, ο Fausto Gracia από το Μεξικό θα παρουσιάσει μία ζωντανή περφόρμανς σε δημόσιο χώρο, στις 18:30, με σημείο έναρξης τον ισόγειο χώρο του «CAMP! Contemporary Art Meeting Point», συνεχίζοντας στη πλατεία Κοτζιά και την οδό Αθηνάς. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα προβάλλονται στο ισόγειο καταγραφές από το έργο του Gracia, το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη της καλλιτεχνικής δράσης ως ποιητικό αποτύπωμα. Το σώμα του καλλιτέχνη έρχεται σε επαφή με το κοινό μέσα από τη χρήση του δημόσιου χώρου, ως αντανάκλαση της ανθρώπινης ανάγκης για συνύπαρξη, επικοινωνία και συλλογική δράση προς μεταβαλλόμενες κοινωνικές καταστάσεις. CAMP Contemporary Art Meeting Point : Ευπολίδος 4 και Απελλού 2 , Μεταξουργείο, τηλέφωνο: 2103247679. Στις 18:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΥ "ΑΧΘΟΦΟΡΟΣ ΛΕΞΕΩΝ"
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Πάνου Νίκου, με τίτλο «Αχθοφόρος λέξεων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Για τη συλλογή θα μιλήσουν οι Γιάννης Ζαφειρόπουλος- νομικός, ποιητής, πρώην υπουργός, Ραλλού Κασιράνη- φιλόλογος, Τϊνα Πανορίου- δημοσιογράφος και Ζωή Οικονόμου- μεταφράστρια. Βιβλιοπωλείο-Καφέ Booktalks: Αρτέμιδος 47, τηλέφωνο: 2109802520. Στις 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και με κεντρικό σύνθημα "Η δύναμη να αλλάζεις", διοργανώνουν εκδήλωση ευαισθητοποίησης σήμερα 24/6 στις 19:00, στην πλατεία 'Αρη Βελουχιώτη, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα εξαρτημένα άτομα, στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, καθώς και την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για την κοινωνική τους επανένταξη. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης