Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «jazz-άρει»

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «jazz-άρει»

O κορυφαίος πιανίστας της τζαζ, Kέννυ Μπάρρον, ο σαξοφωνίστας Γκιλάντ Άτσμοντ και σπουδαία ονόματα της ελληνικής jazz σκηνής συμμετέχουν σ’ ένα ολοήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο με συναυλίες, workshops και happenings

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «jazz-άρει»
Tο Σάββατο 31 Μαΐου θα είναι η Jazz Big Day του Μεγάρου. Ένας από τους κορυφαίους πιανίστες της τζαζ στον κόσμο, ο Kέννυ Μπάρρον, ο σαξοφωνίστας Γκιλάντ Άτσμοντ και σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής συμμετέχουν σ’ ένα ολοήμερο αφιέρωμα με συναυλίες, workshops και happenings.

Συμμετέχει επίσης η Μarta Moreleon με τους μουσικούς της. Το στίγμα της ελληνικής τζαζ θα δώσουν τα Κουιντέτα του Δήμου Δημητριάδη και του Αλέκου Βρέτου, το Τρίο του Γιώργου Κοντραφούρη, ο Τάκης Πατερέλης, ο Μηνάς Ι. Αλεξιάδης, και ο Αλέκος Χρηστίδης με τζαζ για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Κλείσιμο
Tο πρόγραμμα ανά αίθουσα

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Kenny Barron Trio, 21:00

«Ένας από τους κορυφαίους πιανίστες της τζαζ στον κόσμο» (Los Angeles Times), ο Κenny Barron, έρχεται να καθηλώσει το ελληνικό κοινό. Το βαθιά μελωδικό παίξιμό του αλλά και οι δαιμόνιοι ρυθμοί του ξεσηκώνουν τους πάντες.

Οι τιμές για τη συναυλία του έχουν διαμορφωθεί στα 11 €, 20 €, 28 € και 40 € (Διακεκριμένη Zώνη). Ειδικές τιμές: 6,50 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι και Α.Μ.Ε.Α.) και 8,50 € (65+ και πολύτεκνοι).

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Δήμος Δημητριάδης Quintet – Dream Modes, ώρα 18:00

Ο σαξοφωνίστας Δήμος Δημητριάδης, ο πρώτος τζαζίστας εκλεγμένος στη θέση του αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, θα παρουσιάσει συνθέσεις με ελληνικές και βαλκάνιες καταβολές, υπό τον τίτλο Dream Modes. Θα τον πλαισιώσουν οι νεαροί jazzmen Γιάννης Παπαδόπουλος και Ντίνος Μάνος, ο τρομπονίστας Αντώνης Ανδρέου και ο ντράμερ Marc Halbheer.  

Αλέκος Βρέτος Quintet, ώρα 19:30

Η σκυτάλη περνά στον Αλέκο Βρέτο και το κουιντέτο του. Οι δημιουργίες του παντρεύουν την αραβική, την ελληνική και τη λατινοαμερικάνικη μουσική με την τζαζ. Παίζει ούτι, και ο ήχος της μπάντας του είναι ένα πλούσιο χαρμάνι από εξωτικά και παραδοσιακά στοιχεία.

Τα εισιτήρια για τις συναυλίες του Δήμου Δημητριάδη και του Αλέκου Βρέτου κοστίζουν 12 € (Ζώνη Α΄) και 20 € (Zώνη Β΄). Ειδικές τιμές: 5 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι και Α.Μ.Ε.Α.) και 8 € (65+ και πολύτεκνοι).

Αίθριο
Μartha Moreleon Brazilian & Latin Project, ώρα 21:30

Η μεξικανή τραγουδίστρια που έχει αγκαλιάσει το ελληνικό κοινό εμφανίζεται με τους μουσικούς της, για να ταξιδέψει τους φίλους της έθνικ τζαζ στους ρυθμούς και τις μελωδίες της Λατινικής Αμερικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αίθουσα Banquet
Αλέκος Χρηστίδης - Jazz for Kids!, ώρα: 12:00
Τζαζ για παιδιά και μεγάλους, το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Μαΐου, με τον διακεκριμένο δεξιοτέχνη των κρουστών Αλέκο Χρηστίδη, την Πηνελόπη Τζανετάκη στο τραγούδι, τη Voyage Jazz Band και τη συμμετοχή των Arte Latina Dance Kid.

Τιμές εισιτηρίων: 8 € (ειδική τιμή για φοιτητές, παιδιά και νέους έως 25 ετών, και για έναν συνοδό παιδιών έως 15 ετών) και 14 € (γενική είσοδος).

Μηνάς Ι. Αλεξιάδης - Comeback Project, ώρα: 18:00
Ο γνωστός συνθέτης, πιανίστας και μουσικολόγος παρουσιάζει με τους μουσικούς του το Come Back Project, με επιλεγμένα jazz standards, blues κ.ά.

Gilad Atzmon & the Orient House Ensemble featuring Τάκης Πατερέλης
Ένας περιπλανώμενος σαξοφωνίστας, γεννημένος στο Ισραήλ, συνθέτης και συγγραφέας με ανατρεπτική πολιτική άποψη, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Έλληνα Τάκη Πατερέλη, από τους καλύτερους έλληνες τζαζ σαξοφωνίστες της γενιάς του.

Γιώργος Κοντραφούρης Baby Trio, ώρα: 23:00
Ο διεθνής έλληνας οργανίστας και πιανίστας, με σημαντική δισκογραφική παρουσία, με δύο πολύ νέους και ταλαντούχους μουσικούς, έρχεται να διηγηθεί τις δικές του τζαζ ιστορίες σε όσους προτιμούν τα νυχτερινά μουσικά ταξίδια.

Crazy People Music, ώρα 00:30
Εκρηκτικός συνδυασμός τζαζ, φανκ και New Orleans second line: Το γνωστό στις αθηναϊκές σκηνές γκρουπ των Crazy People, σε μια μοναδική μεταμεσονύχτια εμφάνιση!

Η Μεγάλη Μέρα της Τζαζ θα κλείσει με ένα μεταμεσονύκτιο music set (ώρα: 00:30) από τους Crazy People Μusic και ένα jam session με τη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών (ελεύθερη είσοδος για το κοινό).

To κοινό μπορεί να εξασφαλίσει τα εισιτήριά του και για τις τρεις συναυλίες στην Αίθουσα Banquet (εκτός της συναυλίας του Αλέκου Χρηστίδη Jazz for Kids) στις τιμές των 12 € (Ζώνη Β΄) και 20 € (Zώνη Α΄). Ειδικές τιμές έχουν προβλεφθεί για φοιτητές, νέους, ανέργους και Α.Μ.Ε.Α. (5 €) και για άτομα άνω των 65 ετών, καθώς και για πολυτέκνους (8 €).

Workshops

Aπό τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 διοργανώνονται εργαστήρια με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό. Την αρχή θα κάνει ο Μηνάς Ι. Αλεξιάδης (10:00-10:30 π.μ.). Ακολουθούν ο Δήμος Δημητριάδης (10:30-11:00) και ο Gilad Atzmon (11:00-12:00).

Από τις 14:00-16:00, ανοιχτή συζήτηση με τον Kenny Barron.

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης