Βγαίνουμε Αθήνα-Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Gazarte

Βγαίνουμε Αθήνα-Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Gazarte

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα-Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Gazarte
ΘΕΑΤΡΟ
"ΣΑΡΛΒΙΛ …ΧΑΙΡΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ" ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ Ε. ΚΟΥΜΠΟΥ

Το «Σαρλβίλ» είναι ένα νέο κοινωνικό θεατρικό έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά, από την Ομάδα καλλιτεχνών 10th. Διαδραματίζεται στην γαλλική επαρχία κοντά στα τέλη του 19ου αιώνα. Με σημείο αναφοράς τoν ποιητή Αρθούρο Ρεμπώ διηγούνται μια ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στην αλήθεια και τη μυθοπλασία, όπως μπορεί να συμβεί και στο μυαλό ενός ανθρώπου. Μια ιστορία αγάπης και ψυχικής δύναμης. Σκηνοθεσία - Δραμ. επεξεργασία: Αλέξιος Κοτσώρης. Παίζουν: Αλέξιος Κοτσώρης, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Αυγουστίνος Κούμουλος, Έλενα Μεντζέλου, Αγγελική-Ειρήνη Μήτση, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Ελένη Τζαγκαράκη. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ: 210 3463333. Ωρα: 21:30. Εισιτήρια: 12€ κανονικό & 8€ μειωμένο.

Κλείσιμο
"ΔΙΑΒΟΛΙΑΔΑ" ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΟΥΛΓΚΑΚΟΦ ΣΤΟ BIOS
Η είδηση ότι λεφτά δεν υπάρχουν και οι υπηρεσίες προχωρούν σε μείωση προσωπικού, πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία στη μεταεπαναστατική Μόσχα του 1921. Θύμα της νέας αυτής πραγματικότητας γίνεται σύντομα και ο συνετός υπάλληλος Κοροτκόφ, ο οποίος προσπαθώντας να βρει το δίκιο του, αναζητά τον αρμόδιο διευθυντή, ευελπιστώντας να ανατρέψει τη δυσμενή του θέση. Στην προσπάθειά του αυτή, μπλέκεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνηγητό, όπου η πεζή καθημερινότητα μπερδεύεται με την πιο τρελή και παράδοξη φαντασίωση. Μεταμορφώσεις, παραμορφωτικοί λαβύρινθοι και αντικείμενα που ζωντανεύουν, συνιστούν τώρα το εφιαλτικό σύμπαν της αποπνικτικής καταδίωξης του ήρωα. Μέσα σ’ αυτό το "διαβολικό" περιβάλλον, όλοι οι χαρακτήρες ξεπηδούν από έναν γκροτέσκο κόσμο υπερβολής και δοκιμάζουν τα νεύρα του, τόσο που σταδιακά υποχωρεί ακόμη και η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη. Παίζουν: Αναστασία Γιαννάκη, Γιάννης Δενδρινός, Φώτης Λαζάρου, Άρης Λάσκος, Κατερίνα Λάττα, Γιώργος Νούσης, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Αποστόλης Ψαρρός. Bios (Πειραιώς 84). Τηλ: 210 3425335. Ωρα: 21:00. Γενική είσοδος: 10€.

ΜΟΥΣΙΚΗ
ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ "ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΗΣ ΜΑΓΧΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ"

Τέσσερις σπουδαίοι σολίστ της Κ.Ο.Α. και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών εκπροσωπώντας έναν σπάνιο συνδυασμό οργάνων, ερμηνεύουν έργα συνθετών που έζησαν και δημιούργησαν στο Λονδίνο ή στο Παρίσι, το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα. Παίζουν οι: Νίκος Νικόπουλος (φλάουτο), Χριστίνα Παντελίδου (όμποε και αγγλικό κόρνο), Κώστας Τζέκος (κλαρινέτο), Γωγώ Ξαγαρά (άρπα) και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών: Γιώργος Μάνδυλας (βιολί), Παναγιώτης Τζιώτης (βιολί), Πάρις Αναστασιάδης (βιόλα), Ισίδωρος Σιδέρης (βιολοντσέλο). Gazarte (Βουτάδων 32-34). Τηλ: 2103452277. Ωρα: 21:30. Εισιτήρια: A ζώνη: 20€ , Β ζώνη: 14€, Όρθιοι: 9€. Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ
"DOS A CALLE THE BAND" ΣΤΟ HOLY WOOD STAGE LIVE

Οι "Dos a calle the band" εμφανίζονται για πρώτη φορά όλοι μαζί για ένα μοναδικό live στο "Holy Wood Stage", παίζοντας προσωπικές δημιουργίες και αγαπημένες διασκευές. HolyWood Stage (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 289). Τηλ: 2109700418. Ωρα: 21:00. Εισιτήριο: 7€ (με μπύρα ή κρασί).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ - ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ…
Ένας από τους πιο ξεχωριστούς εκπροσώπους της ελληνικής ροκ σκηνής, ο Γιάννης Αγγελάκας συνεχίζει αδιάκοπα σε μουσικά μονοπάτια που τον οδηγούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της μουσικής Ελλάδας, συνδυάζοντας τον ηλεκτρισμό της ροκ με παραδοσιακά τραγούδια, με έναν τρόπο ψυχεδελικό. Μαζί με τον Γιάννη Αγγελάκα στη σκηνή θα βρίσκεται η πιστή παρέα του τα τελευταία χρόνια, ο Ντίνος Σαδίκης στο μπαγλαμά, ο Χρήστος Χαρμπίλας στα ηλεκτρονικά, ο Τίτος Καργιωτάκης στην κονσόλα του ήχου και ο Στάθης Αραμπατζής στην κιθάρα. Stage Volume 1 (Αγίας Ελεούσης 3) Τηλ: 2103232132. Ωρα: 22:00. Τιμή ταμείου: 12€.

H ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ LIVE
Με αφορμή τον νέο της δίσκο, η Κορίνα Λεγάκη, μαζί με τους συνεργάτες της, τον πολυοργανίστα και συνθέτη Γιώργο Κατσάνο, τον μπασίστα Γιώργο Μπουλντή και στα τύμπανα τον Γιάννη Νοταρά, παρουσιάζουν την οπτικοποιημένη συναυλία "Kymatographos", με τη σκηνογραφική ματιά της Νεφέλης Σωτηράκη, και σε παραγωγή της εταιρείας Showkeeper. Ένα ταξίδι με τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο από το 1947 έως το 2007, μέσα από τον φακό του πειραματισμού. Συνθέσεις των Eden Ahbez (The boy with green hair), Luiz Bonfa (Orfeu Negro), Astor Piazzolla (Cuore sacro), Nicola Piovani (La vita e bella & Kaos), Zbigniew Preisner (La double vie de Veronique), Michael Nyman (The end of the affair) κ.ά. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ: 210 3463333. Ωρα: 21:00. Γενική Είσοδος: €12 και €8 (Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας).

MASTERCLASS ΛΥΡΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΥΨΙΦΩΝΟ ΖΑΝΕΤ ΠΗΛΟΥ

Ένα ακόμη Masterclass λυρικού τραγουδιού, με άριες του ιταλικού και γαλλικού ρεπερτορίου, προσφέρει για τρίτη χρονιά η διεθνούς φήμης υψίφωνος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Σωματείου Υποτροφίες Μαρία Κάλλας και μέλος της κριτικής επιτροπής των διαγωνισμών, κα Ζανέτ Πηλού. Μαθητές του Masterclass θα είναι οι νέοι ταλαντούχοι σπουδαστές που έλαβαν μέρος στο φετινό διαγωνισμό για την απονομή των "Υποτροφιών Μαρία Κάλλας". Αίθουσα Διδασκαλίας του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ωρες: 11:00-14:00. Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 2107282778. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ
"ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ"

Η καλλιτεχνική ομάδα IlluminArti παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση "Χρόνος σε πρώτη ανάγνωση", μια εικαστική σκηνική σύνθεση με άρωμα παράνοιας, με αφορμή το έργο του Ε. Άλμπυ "Το μωρό". Σύλληψη, σκηνοθεσία: Ρούλα Μανιάτη. IlluminArti: Αλέξανδρος Κουρεβέσης, Γεωργία Μήτσουρα, Φίλιππος Τζάνος, Αντώνης Χατζημιχάλης, Αντιγόνη Χρόνη. Θέατρο Άκης Δαβής (Αλκμήνη) (Αλκμήνης 8). Τηλ: 210 3428650. Ωρα: 21:00. Γενική είσοδος: 10€, Μειωμένο: 7€.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Γραφείο Ελληνικής Προεδρίας διοργανώνεται ημερίδα για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση στην Ευρώπη. Επιστημονική διοργάνωση: Λουκάς Παπαδήμος. Ομιλητές:

• Philippe Aghion, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Harvard

• Τito Boeri, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Bocconi, Ιταλία

• Vitor Gaspar, Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας (2011-2013)

• Γιάννης Ιωαννίδης, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Tufts, HΠΑ

• Juan Jimeno, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Alcalá de Henares της Μαδρίτης, Επικεφαλής Οικονομικών Ερευνών της Τράπεζας της Ισπανίας

• Philip Lane, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Trinity College Dublin, Ιρλανδία

• Χριστόφορος Πισσαρίδης, Κάτοχος Bραβείου Nobel, Regius Καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics

• Μιχάλης Χαλιάσος, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Goethe της Φραγκφούρτης

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ωρα: 17:00. Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας.

TEDXACADEMY SALON START-UPS: ΜΟΔΑ Η ΟΥΣΙΑ;

Σε αυτό το ερώτημα θα απαντήσει το 2ο TEDxAcademy Salon 2014 Dialogue4Change που θα πραγματοποιηθεί στο Impact HUB Athens στις 19:00. Ο Δρ. Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και συνιδρυτής της Advent Technologies, Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, και ο Έρικ Πάρκς, επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Pinnatta, θα συζητήσουν για το εάν ο «οργασμός» από start ups, που παρατηρείται, θα βοηθήσει, θα μετασχηματίσει και θα ενισχύσει εν τέλει την ελληνική οικονομία. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Χεκίμογλου. Impact Hub (Καραϊσκάκη 28). Τηλ: 2103210146. Ωρα: 19:00. Η συμμετοχή είναι 12€ το άτομο και τα εισιτήρια διατίθενται με σειρά προτεραιότητας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ TIM WU: Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ

Ο Tim Wu, στο βιβλίο του Ο Γενικός Διακόπτης: Η Άνοδος και η Πτώση των Μονοπωλίων στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ξεναγεί τους αναγνώστες στο ιστορικό μονοπάτι της εξέλιξης των συστατικών της βιομηχανίας της πληροφορίας κατά τον τελευταίο αιώνα. Περιγράφει, δηλαδή, και αναλύει τη διαδρομή της τηλεφωνίας, του ραδιοφώνου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης για να καταλήξει στο σημερινό Ίντερνετ που καταπίνει με ταχύτητα τις παλιές τεχνολογίες. Δίνει μια μυθιστορηματικού τύπου αφήγηση περιστατικών και περιγράφει το ρόλο που έπαιξαν τα σημαντικά πρόσωπα-κλειδιά του χώρου. Αποκαλύπτει έναν πρωτοφανή «κύκλο» μονοπωλιακής συγκέντρωσης και διάσπασης. Για το βιβλίο μιλούν οι: Γιώργος Ματθιόπουλος (μεταφραστής του βιβλίου, συγγραφέας και καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας), Γιώργος Πλειός (καθηγητής, συγγραφέας και πρόεδρος του τμήματος επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών) και Γιώργος Λαγογιάννης (γενικός διευθυντής της εταιρίας Space Hellas, ηλεκτρολόγος-μηχανικός, συγγραφέας, ειδικός σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα). Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου. Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22). Τηλ: 2103680900. Ωρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης