Αφιέρωμα στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Φάσμα - Απλό Θέατρο» του Αντώνη Αντύπα

Αφιέρωμα στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Φάσμα - Απλό Θέατρο» του Αντώνη Αντύπα

Ο ΙΑΝΟS, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, οργανώνει ένα αφιέρωμα στον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό Φάσμα – Απλό Θέατρο» του Αντώνη Αντύπα, ζωντανεύοντας βήμα-βήμα τη διαδρομή του θεάτρου από το πρώτο κουδούνι του 1990 μέχρι το 2012.

Αφιέρωμα στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Φάσμα - Απλό Θέατρο» του Αντώνη Αντύπα

Ο ΙΑΝΟS, οργανώνει ένα αφιέρωμα στον καλλιτεχνικό Οργανισμό «Φάσμα – Απλό Θέατρο» του Αντώνη Αντύπα, από την ώρα που το θέατρο άνοιξε τις πόρτες του το 1990 μέχρι το 2012.

Ο οργανισμός έχει χαρίσει στους Αθηναίους εξαιρετικές παραστάσεις και έχει συντελέσει ώστε να γίνει ιδιαίτερα γνωστό, το έργο δύο κορυφαίων σύγχρονων συγγραφέων μέσα από τις σκηνοθεσίες του Αντώνη Αντύπα, του Βρετανού Χάρολντ Πίντερ και του Ιρλανδού Μπράιαν Φρίελ. Του Χάρολντ Πίντερ παρουσίασε στο κοινό εκτός από το Πάρτι Γενεθλίων και την Προδοσία τέσσερα άπαιχτα έργα: Άλλοι Τόποι (Οικογενειακές Φωνές, Μια κάποια Αλάσκα, Σταθμός Βικτώρια 1988), Φεγγαρόφωτο (1995), Νεκρή Ζώνη (1999-2000) και  Επέτειος (2001), ενώ του Μπράιαν Φρίελ παρουσίασε τρία άπαιχτα έργα: Μόλλυ Σουήνυ (1996), Θαυματοποιός ( 2000-2001), και Ξεριζωμός (2002).
Κλείσιμο

Και οι δύο συγγραφείς ήρθαν στην Ελλάδα προσκαλεσμένοι από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Φάσμα, παρακολούθησαν παραστάσεις, και δημιουργήθηκε μια γέφυρα με την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το θέατρο εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Biennale της Βόννης με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου Λόγω Φάτσας. 

Το θέατρο που βρίσκεται σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Καλλιθέας το ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ προτείνοντας ένα δύσκολο και σύγχρονο ρεπερτόριο σε παραστάσεις άρτιες που σε τίποτα δεν υπολείπονται από τις αντίστοιχες υψηλού επιπέδου Ευρωπαϊκές, εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια έχει κατακτήσει το πιο απαιτητικό θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας.

Πρόσωπα, χειρονομίες, λέξεις, συναισθήματα, ιστορίες, τολμηρές επιλογές ρεπερτορίου, πρωτοποριακές αλλά και πειραματικές μορφές θεατρικής αναζήτησης που αγαπήθηκαν από κοινό και κριτικούς όλα αυτά τα χρόνια.

Την εκδήλωση προλογίζει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ενώ στη συνέχεια, ο Παύλος Τσίμας συνομιλεί με τον Αντώνη Αντύπα, για την θεατρική του διαδρομή.
Η Μάνια Παπαδημητρίου μοιράζεται με το κοινό ένα μονόλογο από την ιστορική παράσταση “Μόλλυ Σουήνυ” του Μπράιαν Φρίελ (1996-1998).
Η Ελένη Καραΐνδρου, ζωντανεύει στο πιάνο επί σκηνής μουσικά στιγμιότυπα από  αγαπημένες θεατρικές παραστάσεις του Α. Αντύπα. Μαζί της οι Βαγγέλης Χριστόπουλος (όμποε), Γιώργος Καλούδης (τσέλο) και Μάνια Παπαδημητρίου (τραγούδι).
Το αφιέρωμα συμπληρώνεται από την προβολή σπάνιων και οπτικών και ηχητικών ντοκουμέντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης