Μαρία Παριανού, νέα έκθεση της εικαστικού με τίτλο «Οι Πόλεις»

Μαρία Παριανού, νέα έκθεση της εικαστικού με τίτλο «Οι Πόλεις»

Την ατομική της έκθεση παρουσιάζει η καλλιτέχνης Μαρία Παριανού την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην γκαλερί a.antonopoulou.art.

Μαρία Παριανού, νέα έκθεση της εικαστικού με τίτλο «Οι Πόλεις»

Ουρανός νεφελώδης, μνημεία επιβλητικά, πλήθος κτηρίων, μικρά ασήμαντα σπίτια, το ένα σχεδόν μέσα στο άλλο, υδραγωγεία, κιγκλιδώματα που περιορίζουν, γέφυρες που δεν ενώνουν, παράθυρα χτισμένα με τούβλα.
 
Η Μαρία Παριανού στην πορεία της δουλειάς της, παρακολουθεί, όλο και πιο ασφυκτικά τον διασπασμένο άνθρωπο της εποχής μας και καταγράφει τα φαινόμενα.
Κλείσιμο
Τη βύθιση στον μικρόκοσμο και την τάση για υπερανάλυση, την κάθοδο, από το γενικό στο ειδικό, από την τάξη στο χάος, τον κατακερματισμό του συνεχούς, που χάνει την αρχική του ιδιότητα, την ιδιότητα του ενιαίου, του ενός.
Η πληροφορία εγκλωβίζεται μέσα στην ίδια της την αναζήτηση. Η αλήθεια ποτέ δεν θα είναι ολόκληρη.
Και η Αριάδνη; Πού είναι η Αριάδνη με τον μίτο της να μας οδηγήσει, μέσα από τους σκοτεινούς λαβυρίνθους, σε μια λυτρωτική έξοδο;
 
Η ζωγράφος, έχοντας γνώση της περιπέτειας των ιδεών και των συγκινήσεων στο χώρο τής τέχνης, μας ενθαρρύνει, συγκρατημένα, να ανασάνουμε και να ελπίσουμε, στα σημεία εκείνα,
όπου η επιφάνεια του τελάρου πάλλεται περισσότερο, αγνοώντας το προαποφασισμένο και σκύβοντας, με συμπάθεια, πάνω στα μεγάλα θέματα, αλλά και στις προσωπικές ιστορίες των κατοίκων, ακροβατώντας ανάμεσα στο άπειρο και το ελάχιστο, στο μεγαλειώδες και το καθημερινό-ασήμαντο, στην επιστήμη και την ποίηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης