Tα ελληνικά καφέ της Αυστραλίας έγιναν...έκθεση

Tα ελληνικά καφέ της Αυστραλίας έγιναν...έκθεση

Το Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας τιμά την ιστορική, πολιτιστική και κοινωνική προσφορά των ελληνικών καφέ στην Αυστραλία με μια μόνιμη φωτογραφική έκθεση που θα ανοίξει για το κοινό τον επόμενο μήνα

Ο Γρ. Ζαφειρόπουλος υποψήφιος αντπεριφερειάρχης Βόρειας Αττικής
Tα ελληνικά καφέ της Αυστραλίας έγιναν...έκθεση
«Πουλώντας ένα αμερικάνικο όνειρο: Τα ελληνικά καφέ της Αυστραλίας» είναι ο τίτλος της μεγάλης φωτογραφικής έκθεσης που αναμένεται να εγκαινιαστεί τον Οκτώβριο στο Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας, τιμώντας τα ελληνικά καφέ της Αυστραλίας που τόσα προσέφεραν στην κουλτούρα του τόπου.

Φωτογραφίες που καλύπτουν μία περίοδο περίπου 140 χρόνων, από το 1870 έως σήμερα και ασπρόμαυρες εικόνες από την Ελλάδα, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αίγυπτο αλλά και τις ΗΠΑ, «ξετυλίγουν» την ιστορία των ελληνικών καφέ της Αυστραλίας, αλλά και την σημαντική επιρροή που άσκησαν στην κουλτούρα του τόπου.

Κλείσιμο
«Έχουμε συλλέξει χιλιάδες ιστορίες και χιλιάδες παλιές και νέες φωτογραφίες» σημειώνει η φωτογράφος Έφη Αλεξάκη που μαζί με τον ιστορικό Λέοναρντ Ζανιζέφσκι, έκαναν την έρευνα για να πραγματοποιηθεί η φωτογραφική έκθεση που  τα τελευταία χρόνια έχει περιοδεύσει σε ολόκληρη την Αυστραλία και μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία.

Στην έκθεση «φωτίζεται» ένα πάρα πολύ σπουδαίο κεφάλαιο, ο ρόλος των καφέ στη διαμόρφωση της αυστραλιανής κουλτούρας και ο ρόλος που έπαιξαν οι ιδιοκτήτες τους, στην πλειονότητά τους Έλληνες μετανάστες της προπολεμικής περιόδου και της μαζικής μετανάστευσης.

Μέσα από τις εικόνες του παρελθόντος «ζωντανεύει» ο κόσμος μιας άλλης εποχής, το ήθος, οι φιλοδοξίες και οι επιτεύξεις του. Ανατρέχοντας στο υλικό της έκθεσης μαθαίνει κανείς πώς -στην ουσία- τα ελληνικά καφέ στην Αυστραλία λειτούργησαν σαν ένας «δούρειος ίππος» για την εισβολή του αμερικανισμού -όχι μόνο-στον τομέα του φαγητού αλλά και των κοινωνικο- πολιτιστικών συνηθειών από τις αρχές του 20ού αιώνα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης