Αυτές είναι οι νέες παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Αυτές είναι οι νέες παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Τον Γιάννη Βούρο σε ρόλο σκηνοθέτη στην παιδική παράσταση «Οι τρεις σωματοφύλακες», το πολυβραβευμένο «Ραφτάδικο» του Ζαν Κλωντ Γκραμπέρ σε πανελλήνια πρώτη και έργο του Μπρεχτ- που ανεβαίνει για πρώτη φορά από το ΚΘΒΕ - είναι όσα περιμένουμε να δούμε την νέα χειμερινή θεατρική σεζόν.

Αυτές είναι οι νέες παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
Σε εντατικές πρόβες βρίσκονται οι ηθοποιοί, σκηνοθέτες και συντελεστές των παραστάσεων που αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον Οκτώβριο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ανάμεσα σε αυτές, η πολυαναμενόμενη παιδική παράσταση «Οι τρεις σωματοφύλακες» του Αλέξανδρου Δουμά σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου, που θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Οκτωβρίου στην Παιδική Σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου.

Ακόμα δύο παραστάσεις που ανεβαίνουν για πρώτη φορά από το ΚΘΒΕ είναι το «Debrayage» του Ρεμί Ντε Βος (από 10/10), ένα σπονδυλωτό κείμενο που σκιαγραφεί την αγωνία του ατόμου να επιβιώσει στην Ευρώπη της κρίσης, σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Χατζηβασιλείου και «Το ραφτάδικο» του Ζαν Κλωντ Γκραμπέρ. Ο σκηνοθέτης Γιάννης  Ιορδανίδης παρουσιάζει (18/10) σε πανελλήνια πρώτη το πολυβραβευμένο αριστούργημα του σύγχρονου γαλλικού θεάτρου, του έργου που μας ταξιδεύει με χιούμορ και συγκίνηση, σ’ ένα λαβωμένο Παρίσι όπως το άφησε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος.

Κλείσιμο
Για πρώτη φορά επίσης, θα δούμε από το ΚΘΒΕ έργο του Μπέρτολτ Μπερχτ. Το σπουδαίο έργο «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» του Γερμανού δραματουργού, αναφέρεται στην άνοδο και την πτώση του Τρίτου Ράιχ, συγκρίνοντας τη φασιστική νοοτροπία του Χίτλερ  με τη συμπεριφορά του υποκόσμου των συνδικάτων ή των εμπορικών μονοπωλίων της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης της αγοράς. Την σκηνοθεσία της παράστασης -που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 25 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Θέατρο- υπογράφει ο Νίκος Χαραλάμπους.

Επίσης, τον Οκτώβριο θα παρουσιαστούν από το ΚΘΒΕ οι εξής παραγωγές:

«Το κύμα» του Ρον Τζόουνς
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας
Mια παράσταση βασισμένη στο πείραμα που εφήρμοσε ο καθηγητής Ρον Τζόουνς σε ένα σχολείο της Καλιφόρνια, σε μια νέα δραματουργική επεξεργασία ειδικά για το εφηβικό κοινό.

Νεανική Σκηνή -Μονή Λαζαριστών
Έναρξη: Πέμπτη 31 Οκτωβρίου

«Ελλάδα-Αυστρία: Ισοπαλία!»
Μια διεθνής συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το Σαουσπιλχάους (Schauspielhaus) του Γκρατς. Η παράσταση παρουσιάστηκε τον Ιούνιο με μεγάλη επιτυχία στο Σαουσπιλχάους του Γκρατς, μια από τις σημαντικότερες θεατρικές σκηνές της Αυστρίας.

Νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών σπουδών
Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

«Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη

Μια παράσταση του Εθνικού Θεάτρου
Συνδιοργάνωση: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος –  48α Δημήτρια
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος

Η επιτυχημένη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που αποτελεί μια φρέσκια ματιά πάνω σε ένα έργο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό θέατρο, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων, σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ.

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Πέμπτη 10 & Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

«Το σωματίδιο του Θεού»
από την Ομάδα Χορού και ακροβασίας «κι όμΩς κινείται»
σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ
Σκηνοθεσία & Χορογραφία: «κι όμΩς κινείται»

Μια παράσταση αφιερωμένη στην ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του, προκειμένου να καταλάβει ποιοι είμαστε, πώς φτιάχτηκε όλο αυτό και τι τελικά θα απογίνουμε.
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Από 16 έως 20 Οκτωβρίου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης