Ο Λιούις Χάμιλτον έγινε ο πιο επιτυχημένος Βρετανός οδηγός της F1

Ο Λιούις Χάμιλτον έγινε ο πιο επιτυχημένος Βρετανός οδηγός της F1

Ο Χάμιλτον ξεπέρασε τον Τζάκι Στιούαρτ - Ο πέμπτος στην ιστορία που φτάνει τους τέσσερις τίτλους

Ο Λιούις Χάμιλτον έγινε ο πιο επιτυχημένος Βρετανός οδηγός της F1
Ιστορική μέρα η σημερινή για τον Λιούις Χάμιλτον, καθώς έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της Formula1. Ο πιλότος της Mercedes έγινε ο πιο πετυχημένος Βρετανός, καθώς ξεπέρασε τους τρεις τίτλους του Τζάκι Στιούαρτ.

Ο 32χρονος είναι ο δέκατος από τη χώρα του που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά, πλέον, 17 τίτλους συνολικά, όντας μόνο πρώτο στη σχετική λίστα, με τη Γερμανία να είναι δεύτερη με 12. Από εκεί και πέρα, ο Χάμιλτον έγινε ο πέμπτος οδηγός στην ιστορία του σπορ, που έφτασε τους τέσσερις τίτλους.

Κλείσιμο
Οι άλλοι τέσσερις είναι οι Αλέν Προστ, Σεμπάστιαν Φέτελ, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο και Μίκαελ Σουμάχερ, με τον Αργεντινό να έχει σταματήσει στους πέντε και τον Γερμανό στους εφτά. Τέλος, να σημειωθεί ότι οι άλλοι οχτώ Βρετανοί, που έχουν κατακτήσει τίτλο στην F1, είναι οι Γκράχαμ Χιλ (2), Τζιμ Κλαρκ (2), Μάικ Χόθορν (1), Τζον Σέρτις (1), Τζέιμς Χαντ (1), Νάιτζελ Μάνσελ (1), Ντέιμον Χιλ (1) και Τζένσον Μπάτον (1).

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης