Αλόνσο: Απαραίτητες οι μικρές ομάδες!

Αλόνσο: Απαραίτητες οι μικρές ομάδες!

Ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που τα επόμενα 24ωρα αναμένεται ν’ ανακοινώσει τη συνεργασία του με τη McLaren έχει ξεκινήσει την καριέρα του στη F1, το 2001 με την Minardi (νυν Toro Rosso).

Αλόνσο: Απαραίτητες οι μικρές ομάδες!
Αναφερόμενος στην πτώχευση της Marussia αλλά και τα προβλήματα της Caterham (σ.σ: θ’ αγωνιστούν λένε στο Άμπου Ντάμπι) ο Αλόνσο τόνισε: «Ξεκίνησα σε μια μικρή ομάδα τη Minardi, όλοι οι οδηγοί πρέπει να έχουν την ίδια δυνατότητα. Χρειαζόμαστε περισσότερους στο άθλημα, πιο πολλές ομάδες και περισσότερα πράγματα να συμβαίνουν γύρω από τη F1. Ελπίζω να βρεθεί μια λύση. Δεν ξέρω ακριβώς την φύση του προβλήματος ή τις πιθανές λύσεις αλλά ξέρω πως προσπαθούν όλοι από κοινού να βρουν μια λύση και είμαι σίγουρος ότι τους ενδιαφέρει το καλό του αθλήματος. Εμείς ως οδηγοί θα τους υποστηρίξουμε. Δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερο να υπάρχουν τρία μονοθέσια από τις μεγάλες ομάδες. Δεν έχω σκεφτεί αυτή τη λύση».

Κλείσιμο
Για να γίνει πλήρως αντιληπτό πόσο σημαντική είναι η παρουσία των μικρών ομάδων στο grid αρκεί ν’ αναφέρουμε τους τελευταίους πρωταθλητές. Αν εξαιρέσει κανείς το Χάμιλτον που ξεκίνησε από τη McLaren και το Μπάτον από τη Williams όλοι οι υπόλοιποι στη σύγχρονη ιστορία του σπορ έχουν ξεκινήσει από μικρές ομάδες. Ο Αλόνσο και ο Φέτελ από τη Minardi/Toro Rosso, o Σουμάχερ από τη Jordan/Force India, ο Ράικονεν από τη Sauber, o Χάκινεν από τη Lotus.




Ο Αλόνσο ξεκίνησε την καριέρα του από τη Minardi

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης