Πρεμιέρα για τα νέα Audi A5 και S5 Coupe

Πρεμιέρα για τα νέα Audi A5 και S5 Coupe

H παρουσίαση έγινε στο Ίνγκολσταντ, την έδρα της γερμανικής εταιρείας, παρουσία του Προέδρου της, Ρούπερτ Στάντλερ.

Πρεμιέρα για τα νέα Audi A5 και S5 Coupe
Εννέα χρόνια μετά το λανσάρισμα του Α5 ήρθε η στιγμή να δούμε και τη δεύτερη γενιά του μεσαίου coupe της Audi. Μfε νέα εμφάνιση, πιστή στη σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, τους σύγχρονους κινητήρες TFSI και TDI, αλλά και ό,τι τεχνολογικά αρτιότερο στους τομείς της συνδεσιμότητας και ασφάλειας, το νέο A5 διεκδικεί ξανά την κορυφή στην πολυτελή κατηγορία.

Το νέο πλαίσιο υπόσχεται ισορροπία ανάμεσα στην άνεση και τη σπορ συμπεριφορά, ενώ προαιρετικά προσφέρεται και σύστημα ελέγχου της απόσβεσης των αμορτισέρ. Το βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 60 kg, ενώ ο συντελεστής οπισθέλκουσας 0,25 συμβάλλει σε καλύτερες επιδόσεις, λιγότερους αεροδυναμικούς θορύβους και χαμηλότερη κατανάλωση.

Κλείσιμο


Το A5 προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης και τρεις diesel. Το εύρος ισχύος τους είναι από 190 έως 286 ίππους, ενώ η έκδοση S5 με τον 3.0 TFSI προσφέρει 354 PS (+21 ίππους από το απερχόμενο μοντέλο) και επιτάχυνση 0-100 σε 4,7 sec. Η ροπή περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του 8τάχυτου tiptronic και του συστήματος τετρακίνησης quattro.

Το ίδιο κιβώτιο προσφέρεται και στην κορυφαία έκδοση diesel με 286 PS (επίσης με τετρακίνηση), ενώ για τις 4κύλινδρες εκδόσεις (αλλά και την 3.0 TDI 218 PS) προσφέρεται δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και 7τάχυτο αυτόματο S tronic.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών είναι διαθέσιμος και στο νέο Α5 Coupe. Οι πληροφορίες, όπως οι χάρτες πλοήγησης, παρέχονται και στην οθόνη 8,3 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Οι πωλήσεις του νέου Α5 θα αρχίσουν σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εντός του φθινοπώρου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης