Live από Μόναχο: Παρακολουθήσαμε την ιστορία να γράφεται!

Live από Μόναχο: Παρακολουθήσαμε την ιστορία να γράφεται!

Είδαμε τον επικεφαλής του BMW Group, Χάραλντ Κρούγκερ με τη βοήθεια νέων εργαζομένων να ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση για τα επόμενα 100 χρόνια της εταιρείας.

Live από Μόναχο: Παρακολουθήσαμε την ιστορία να γράφεται!
Η BMW έχει για σήμα την έλικα καθώς η ιστορία της ξεκινά από τους εμβολοφόρους αστεροειδής κινητήρες των αεροσκαφών. Χτες στο Μόναχο στην έδρα της εταιρείας ξεκίνησε μια σειρά εορτασμών που θα κρατήσουν έναν ολόκληρο χρόνο για τα "Επόμενα 100 χρόνια". Η BMW κλείνει φέτος 100 χρόνια λειτουργίας όπως ίσως γνωρίζετε. Το σημείο που επιλέγει για να γίνει ο εορτασμός κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν. Το Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου βρίσκεται απέναντι από τα κεντρικά της BMW, ξέρετε το χαρακτηριστικό κυκλικό κτίριο που συμβολίζει έναν 4κύλινδρο κινητήρα. Οι δυο εγκαταστάσεις φτιάχτηκαν και εγκαινιάστηκαν την ίδια χρονιά το 1972 όπου στο Ολυμπιακό Στάδιο φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σήμερα ο χώρος είναι διατηρητέος και γίνονται διάφορες εκδηλώσεις. Βλέπεις Γερμανούς να τρέχουν, να ποδηλατούν, το κολυμβητήριο δουλεύει παρά το κρύο, σκίουροι, λαγοί αγριόχηνες και άλλα άγρια ζώα κυκλοφορούν ελεύθερα νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε επίγειο παράδεισο.


Κλείσιμο


Οι άνθρωποι της BMW έστησαν λοιπόν ένα μοναδικό σκηνικό
ώστε να γιορτάσουν τα 100 χρόνια. Αντιμετώπισαν όμως ένα πρόβλημα ήθελαν μαζί τους σ' αυτή τη μοναδική στιγμή όλους τους εργαζομένους της εταιρείας, 122.000 άνθρωποι από 140 χώρες. Αποφάσισαν για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας να σταματήσει η παραγωγή σε όλο τον πλανήτη για 4 ώρες. Έτσι όλοι οι εργαζόμενοι μέσω απευθείας συνδέσεων έζησαν όσα και εμείς που ήμασταν προσκεκλημένοι της BMW Ελλάς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου. Στο παρακείμενο Allianz Arena είχαν μαζευτεί όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας στο Μόναχο και παρακολουθούσαν την τελετή. Ξέρετε η Μπάγερν Μονάχου έπαιζε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου μέχρι που φτιάχτηκε το νέο της γήπεδο το οποίο χτες το απόγευμα ήταν φωτισμένο στα χρώματα της BMW. Αυτή την εικόνα την βλέπει κανείς μ' άλλο μάτια από τον πύργο τηλεπικοινωνιών της Ολυμπιάδας που βρίσκεται στο Ολυμπιακό Πάρκο και πλέον ανακαινισμένος λειτουργεί ως εστιατόριο στα 181m ύψος.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας
, αλλά και ο υπουργός μεταφορών της Γερμανικής κυβέρνησης. Η ίδια η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μπορεί να ήταν απασχολημένη με το προσφυγικό στις Βρυξέλλες βρήκε όμως την ευκαιρία να στείλει το μήνυμά της: "Η BMW είναι μια πολύ σημαντική εταιρεία για την Γερμανική αλλά και την Ευρωπαϊκή οικονομία. Χαίρομαι πολύ που αυτή τη εταιρεία είναι Γερμανική και σας συγχαίρω όλους για το έργο σας που μας κάνει περήφανους".



Το μήνυμα της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ προς τους εργαζόμενους στη BMW, για τα 100 χρόνια.

Σκεφτείτε Έλληνα πρωθυπουργό να κάνει παρέμβαση σε αντίστοιχη εκδήλωση ιδιωτικής εταιρείας, τι θα γίνονταν στη χώρα μας...

Οι άνθρωποι της BMW δεν έστησαν απλά ένα εορταστικό σκηνικό, τουναντίον δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο το BMW Next 100 Vision που δείχνει πως φαντάζονται οι ίδιοι τα επόμενα 100 χρόνια.

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον επικεφαλής της σχεδιαστικής ομάδας και αντιπρόεδρο της BMW στο σχεδιαστικό τομέα Άντριαν Φαν Χόιντοκ: "Εμείς φανταζόμαστε το αυτοκίνητο του μέλλοντος πολύ πιο ασφαλές, με πολύ χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις και ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα οδηγήσει ο ίδιος απολαμβάνοντας τη διαδρομή ή θα αφήσει το αυτοκίνητο να τον μεταφέρει".




Ήδη το Vision 100 φέρει πολλές από αυτές τις τεχνολογίες και το είδαμε
να κινείται στην πραγματικότητα, το αγγίξαμε μέχρι και γύρισμα για την τηλεοπτική μας εκπομπή το Auto Action κάναμε δίπλα του.



Το Vision 100 δεν είναι μακέτα, πραγματικά κινείται και αποτελεί πλατφόρμα εξέλιξης τεχνολογίας!

Οι εορτασμοί για τα "επόμενα 100 χρόνια" θα κρατήσουν όλο το 2016.
Θα γίνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Πεκίνο, στις ΗΠΑ, στο Λονδίνο και η ολοκλήρωση θα έρθει το Σεπτέμβριο μ' ένα μεγάλο 5θήμερο πάρτι στο Ολυμπιακό Πάρκο του Μονάχου. "Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους πελάτες μας σε όλο τον πλανήτη" τόνισε κλείνοντας ο επικεφαλής του BMW Group Χάραλντ Κρούγκερ "όλοι εμείς δεσμευόμαστε πως οι BMW θα συνεχίσουν να συγκινούν όλους όσοι τις οδηγούν και τα επόμενα 100 χρόνια".

Καταγράψαμε πάρα πολλά πράγματα για το πως οραματίζονται το αυτοκίνητο του μέλλοντος οι ειδικοί της BMW οπότε μείνετε συντονισμένοι...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης