Το Tribeca κάθε άλλο παρά επιτυχία πετυχημένο εμπορικά μοντέλο μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς δεν μπόρεσε να σταθεί στο ίδιο επίπεδο από πλευράς πωλήσεων με τα Forester και Outback.
Η Subaru φυσιολογικά λοιπόν έθεσε τέλος στην παραγωγή του, όμως ήδη αναζητά τον αντικαταστάτη του. Σύμφωνα με την αυστραλιανή ιστοσελία motoring, η ιαπωνική εταιρεία έχει αποφασίσει να επαναφέρει στη γκάμα της ένα μεγάλο επταθέσιο SUV.
Ο διάδοχος του Tribeca θα έχει μήκος άνω των 4,8 m., τρεις σειρές καθισμάτων και φυσικά σύστημα τετρακίνησης. Δεν είναι σίγουρο αν θα διατηρήσει το ίδιο όνομα ή θα επιλεγεί κάποιο άλλο ώστε η Subaru να κάνει μία νέα αρχή. Τα 7θέσια SUV είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ. Άλλωστε εκεί θα κατασκευάζεται από το 2016 η BMW X7.
Το νέο Tribeca αναμένεται να δεχτεί σχεδιαστική επιρροή από το εικονιζόμενο πρωτότυπο Viviz, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με υβριδικό σύστημα με boxer κινητήρα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανή την παρουσίαση της πρωτότυπης έκδοσης του μεγάλου SUV στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο, στα τέλη Οκτωβρίου του 2015.
Με πρωταγωνιστή τον 19χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή, η νέα καμπάνια της Interamerican φέρνει στο προσκήνιο την προσπάθεια, την επιμονή και τις αθέατες στιγμές πίσω από καθετί σπουδαίο, μιλώντας για κάτι μεγαλύτερο από το ταλέντο ή την επιτυχία