Το αυτόνομο Audi στην πίστα του Χόκενχαϊμ

Το αυτόνομο Audi στην πίστα του Χόκενχαϊμ

Ο κατασκευαστής από το Ίνγκολσταντ εξέλιξε σύστημα αυτόματου πιλότου σε ένα RS7, το οποίο θα κάνει το γύρο της πίστας στις 19 Οκτωβρίου, με αγωνιστικό ρυθμό!

Το αυτόνομο Audi στην πίστα του Χόκενχαϊμ
Το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος DTM (μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά από το NewsAuto.gr) επέλεξε η Audi για να παρουσιάσει σε όλο τον κόσμο την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Ο κατασκευαστής από το Ίνγκολσταντ εξέλιξε σύστημα αυτόματου πιλότου σε ένα RS7, το οποίο θα κάνει το γύρο της πίστας στο Χόκενχαϊμ στις 19 Οκτωβρίου, με αγωνιστικό ρυθμό!

Λίγη ώρα λοιπόν πριν την εκκίνηση στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, το Audi RS7 piloted driving concept θα επιχειρήσει να ολοκληρώσει το γύρο σε χρόνο 2’ 10’’, με εκτιμώμενη ανώτατη ταχύτητα τα 240 km/h! Και όλα αυτά, χωρίς να υπάρχει κάποιος στη θέση του οδηγού. Το αυτόνομο RS7 φέρει σύστημα τετρακίνησης quattro, εμφανίζει μέγιστη ισχύ 560 PS και μπορεί να φθάσει σε τελική τα 305 km/h.

Κλείσιμο
Το 5θυρο coupe είναι οπτικά παρόμοιο με το μοντέλο παραγωγής, όμως το τιμόνι, το γκάζι, το φρένο και το 8τάχυτο tiptronic ελέγχονται αυτόματα. Η τεχνολογία που ανέπτυξε η Audi κάνει χρήση συστήματος GPS με ακρίβεια εκατοστού για τον προσανατολισμό του αυτοκινήτου στην πίστα. Παράλληλα, εικόνες από την τρισδιάστατη κάμερα συγκρίνονται σε πραγματικό χρόνο με γραφήματα της πίστας που έχουν αποθηκευτεί στο σύστημα.

Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης