F1 in Schools: Φεύγουν για Ώστιν οι ελληνικές ομάδες!

F1 in Schools: Φεύγουν για Ώστιν οι ελληνικές ομάδες!

Με τη συμμετοχή 38 ομάδων από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων Ελλάδα και Κύπρος, θα διεξαχθούν από 8-13 Νοεμβρίου οι τελικοί F1 in Schools.

F1 in Schools: Φεύγουν για Ώστιν οι ελληνικές ομάδες!
Τόπος διεξαγωγής το Ώστιν του Τέξας οι τελικοί του F1 in Schools συνδυάζονται με το GP των Ηνωμένων Πολιτειών (17/11)!

 Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν η πρωταθλήτρια ομάδα μαθητών «Speed Deamons»
Κλείσιμο
από τα εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής Αγωγής στη Παλλήνη και η δευτεραθλήτρια ομάδα «Ground Force Project» από τη σχολή Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου στο Περιστέρι. Η Ground Force Project, η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου, περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας, που εκπροσώπησε τη χώρα μας  στους παγκόσμιους τελικούς στο Abu Dhabi, όπου έφερε τον 9ο καλύτερο χρόνο στον κόσμο, προτάθηκε για 3 βραβεία και κέρδισε τα 2. Φέτος η ομάδα GFP, με μέλη της τους Γρηγορόπουλο Ιάσονα, Μεϊμέτη Νίκο, Νικολόπουλο Γρηγόρη και Ανδριτσάκη Νατάσσα, προκρίθηκε και θα εκπροσωπήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη χώρα μας. Το συντονισμό της ομάδας έχει η καθηγήτρια Σοφία Μπασιάκου.

Η προσπάθεια γίνεται αντιληπτή και από το παρακάτω απόσπασμα της επιστολής του κ. Χρήστου Κασάπογλου, καθηγητή Αεροδιαστημικής στο Πανεπιστήμιο Delft της Ολλανδίας: «Από πέρυσι που πρωτοήρθα σε επαφή με την ομάδα Ground Force Project παρακολουθώ την προσπάθειά τους. Είδα ότι έχουν καταλάβει το μυστικό της επιτυχίας: Προσπάθεια, ιδρώτας, μελέτη. Αποφασισμένοι να πετύχουν με την αξία τους κυνηγάνε για δεύτερη φορά τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αμέσως μετά το τέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανασκουμπώθηκαν και άρχισαν τη σχεδίαση του νέου αμαξιδίου. Μπροστά στον υπολογιστή, μέσα στα εργαστήρια, σε συσκέψεις και συναντήσεις, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Λεπτομέρειες που οι περισσότεροι από μας δεν φανταζόμαστε καν ότι υπάρχουν, μελετώνται εξονυχιστικά. Διαβάζουν για υλικά, για ρουλεμάν, για σπειρώματα και άξονες. Σχεδιάζουν, δοκιμάζουν, αλλάζουν, ξανασχεδιάζουν. Μπορεί να μην βγουν πρώτοι, αν και αυτό δεν θα οφείλεται στο ότι δεν προσπάθησαν. Αν είχαν την υποστήριξη που έχουν άλλες ομάδες, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Όμως δεν έχουν ψηλό προϋπολογισμό. Δεν έχουν πρόσβαση στα καλύτερα εργαστήρια. Έχουν όμως θέληση, έχουν αποκτήσει γνώσεις, έχουν πείρα από πέρυσι, και δεν το βάζουν κάτω. Σε κάθε συζήτηση μαζί τους αισθάνομαι ότι μιλάω με έμπειρους μηχανικούς. Τα παιδιά αυτά αξίζουν τον θαυμασμό και την υποστήριξή μας. Από μένα έχουν και τα δύο».



Οι χορηγοί που υποστηρίζουν την προσπάθεια της GFP είναι:

Χορηγοί GFP 2013

Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Α.Ε.

DHL Express Ελλάς Α.Ε.

KLM Royal Dutch Airlines

Alpha Bank Α.Ε.

EPSON

Λουξ

ΕΛΙΝΟΙΛ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Α.Ε.

LMC

Παπαδόπουλος Κοσμάς-Επεξεργασία Ξύλου

Microsoft

OffsetCards

THE WESTIN RESORT COSTA NAVARINO

Drawlab

Triple O performance solution

SETApps

Symscape

BOCA BEARINGS

Η προσπάθεια εξεύρεσης και συνεργασίας με τους χορηγούς ήταν και αυτή μέρος της προσπάθειας των μελών της GFP.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε τι είπε στη ραδιοφωνική εκπομπή Men & Speed η μαθήτρια Νατάσα Ανδριτσάκη.

Το πρόγραμμα F1 in Schools υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, με την συμμετοχή 17.000 και πλέον μαθητών, ηλικίας 9-19 ετών. Είναι μία διεθνής πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας χωρών, όπως οι Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Αυστραλίας, Κύπρος.
Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος υλοποίησης του διαγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης: «…σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων από ξύλο balsa, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών), χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης