Game Over
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Game Over

Μερικά ζητηματάκια. Σχετικά με τον ορυμαγδό που έχει προκύψει.

Τόσο με τη θριαμβολογία του Αλέξη. Οσο και με την τάχα μου φιλολαϊκή ευαισθησία της αντιπολίτευσης. Οι δύο μυλόπετρες που αλέθουν την κοινωνία!

@ Το πρώτο έχει να κάνει με τον «κόφτη». Τι είναι αυτό το πράγμα; Μπας και είναι του Σατανά το εργαλείο;

Κλείσιμο
Θεωρώ ότι «κόφτης» είναι η πιο αυτονόητη λειτουργία κάθε νοικοκύρη. Τόσα βγάζω, επομένως τόσα -και ίσως λιγότερα- πρέπει να ξοδεύω. Αλλιώτικα στην τανάλια των δανειστών θα πέσω!

Αν ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε επιβάλει έναν τέτοιο «κόφτη» σε κάθε υπουργείο.

Κι αν όχι αυτός, τουλάχιστον ο Σημίτης. Εστω ο Κωστάκης ο Καραμανλής. Αντε ο Γιωργάκης και ο Σαμαράς, ε, τότε ο δημόσιος κορβανάς θα ήταν λιγότερο άδειος. Τότε λιγότερες κωλοτούμπες και λιγότερα δανεικά. Από την απουσία αυτού του «κόφτη» ακόμα και στον οικογενειακό προϋπολογισμό των πολιτών καταντήσαμε εδώ που καταντήσαμε. Απλό!

Και κάτι ακόμα. Ο «κόφτης» προέκυψε και επιβλήθηκε απέξω. Ο «κόφτης» πρέπει να είναι ενσωματωμένος στην πυραμίδα προτεραιοτήτων όλων των αξιωματούχων και όλων των υπουργών. Κόψε τις περιττές δαπάνες γιατί θα σου κόψω τα οπίσθια!

@ Το δεύτερο έχει να κάνει με το ένα εκατομμύριο των ελεύθερων επαγγελματιών. Ρωτήστε όποιον εξ όλων αυτών γνωρίζετε και θα σας πει την αλήθεια. Οτι χωρίς φοροδιαφυγή και παρακράτηση του ΦΠΑ οι μισοί θα είχαν βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις τους. Απ’ αυτό το σούρτα φέρτα δημιουργήθηκε η πελατεία των κυβερνητικών κομμάτων. Κοιτάξτε, λόγου χάρη, το ετήσιο εισόδημα που δηλώνουν ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και μικροκαταστηματάρχες. Τώρα πλάκα κάνουμε;

Φανταστείτε το εξής ανατριχιαστικό στοιχείο. Ο μέσος ευρωπαϊκός όρος πολιτών που εξαιρείται φόρου εισοδήματος είναι πάνω κάτω 7% και ο μέσος όρος των Ελλήνων ξεπερνάει το 50%!

Και πού ’σαι; Εσένα το λέω. Η γενικευμένη τάση του σημερινού νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού οδηγεί σε μαζική προλεταριοποίηση των μικρομεσαίων. Τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές προ των πυλών. Αυτό το σύστημα γουστάρουμε, αυτές τις συνέπειες θα υποστεί ο «κλάδος» των ελεύθερων επαγγελματιών. Και μάλιστα από τους τάχα μου αριστερούς. Ο Αλέξης, η ρεπλίκα του Κυριάκου. Η ολοκλήρωση της μετάλλαξης των Συριζαίων θα συμπέσει με τη μαζική φτωχοποίηση της κοινωνίας!

@ Και το τρίτο με τα ασφαλιστικά ταμεία. Το μεγαλύτερο έγκλημα των αριστερών, των κομμουνιστών, των εργατοπατέρων και όλων των κομμάτων. Τώρα θα συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά τα Ταμεία κατέληξαν η μεγαλύτερη «προοδευτική» και «λαϊκή» μπλόφα από συστάσεως ελληνικού κράτους!

Πρώτα με το πλιάτσικο, ύστερα με τις άτοκες καταθέσεις στις τράπεζες και τέλος με το κούρεμα. Ποια ανταποδοτικότητα και κουραφέξαλα; Αν, λόγου χάρη, εσύ, εγώ, εμείς που πληρώναμε τα Ταμεία είχαμε το δικαίωμα να συμβληθούμε με αξιόπιστους ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς -και υπάρχουν τέτοιοι στην Ευρώπη-, τώρα η δαπάνη για φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη θα ήταν απείρως μεγαλύτερη απ’ αυτή που ψηφίστηκε στη Βουλή και πλασαρίστηκε ως εθνική σωτηρία!

Κύριε Κατρούγκαλε, το ζήτημα απλό. Επειδή ζούμε στον καπιταλισμό. Επειδή κι εσείς στηρίζετε αυτό το σύστημα του νεοφιλελευθερισμού. Και επειδή «όσα δίνεις τόσα παίρνεις», ένα πράγμα σας παρακαλώ. Να επιστρέψετε τα χρήματα σε όλους αυτούς που τα έχωναν στα Ταμεία τους θέλοντας και μη. Και μάλιστα ανατοκισμένα!

Με έναν λόγο. Δώσε τα λεφτά πίσω! Αλλιώτικα η παρακράτηση των χρημάτων από τους ανθρώπους που έδωσαν τόσα πολλά για να καταλήξουν τόσο χαμηλά στην τρίτη ηλικία της ζωής τους θεωρείται κακούργημα και κλεψιά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ