Το Βερολίνο 71 χρόνια μετά και τα wikileaks
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Το Βερολίνο 71 χρόνια μετά και τα wikileaks

Μια φωτογραφία λένε, είναι 1000 λέξεις. Όσες κι αν είναι οι λέξεις μια φωτογραφία και μερικές λεπτομέρειες τα λένε όλα.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι απο το Βερολίνο, έξω από μεγάλο ξενοδοχείο αμερικανικών συμφερόντων.

Ένα άσπρο πολιτικό αυτοκίνητο κι ένα μαύρο βαν, όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι πρεσβείες.

Κλείσιμο
Από το πρώτο αμάξι βγήκαν δυο γερμανοί με στολές παραλλαγής. Ο ένας στρατιώτης, ασκεπής, προχώρησε  με προσεκτικές κινήσεις. Μπήκε στο ξενοδοχείο για να παραλάβει ένα αμερικάνο αξιωματικό, αλλά και μερικούς άλλους αμερικάνους.

Αρκετοί θα γνωρίζουν ότι, μετά το 1945 στον γερμανικό στρατό είχαν επιβληθεί ορισμένες απαγορεύσεις τόσο ως προς τον αριθμό, ως προς την εκπαίδευση κλπ.

Εβδομήντα ένα χρόνια μετά, το αυτοκίνητο των γερμανών ακόμη δεν είναι στρατιωτικό. Ακόμη και οι απαγορεύσεις να μην υπάρχουν η γερμανική κοινή γνώμη είναι ευαίσθητη. Δεν θέλει καν να ακούει λ.χ για Χιτλερ, ναζί, αλλά και τα όσα δεινά προκάλεσαν στην Ευρώπη οι φανατικοί ακόλουθοι του Χίτλερ. Λογικό και επόμενο είναι να μην θέλουν να βλέπουν ούτε στρατιωτικά αυτοκίνητα.

Την ίδια, όμως, ημέρα με την παραπάνω φωτογραφία συναντήθηκαν στο Βερολίνο, η καγκελάριος Μέρκελ και η Λαγκάρντ του IMFκαι συμφώνησαν. Aπέναντι λοιπόν σε Ευρώπη και IMF, η ελληνική απάντηση ήταν οι αποκαλύψεις των Wikileaks.

Η πρόσκληση του πρωθυπουργού με λίγα λόγια ήταν “ πάνε να μας φάνε γι αυτό περάστε τα μέτρα”. Η ζημιά, λοιπόν  αν  προκλήθηκε από  ελληνικά χέρια είναι μεγάλη και θα ξεδιπλωθεί μπροστά μας. Όποιοι δεν γνωρίζουν τις ισορροπίες, και κυρίως να κινούνται μέσα σ αυτές μοιραία το πληρώνουν.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ