Πουτάνες
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Πουτάνες

Σχετικά με τον καβγά Ντέμπυς Γκολεμά-Αδωνη Γεωργιάδη.

Σχετικά με τις πλύστρες και τις πουτάνες. Προς Αδωνι Γεωργιάδη μερικές σκέψεις. Γιατί, όπως έλεγε και ο Νίκος Κοτζιάς. Καλό είναι να πουλάς βιβλία. Ακόμα καλύτερα να τα διαβάζεις καμιά φορά!

Πρώτο λοιπόν. Οι πλύστρες επιτελούν τεράστιο κοινωνικό λειτούργημα. Ενίοτε μεγαλύτερο, σπουδαιότερο και απείρως πιο χρήσιμο. Από χιλιάδες κοστούμια, γραβάτες, τουαλέτες και πολύτιμες κοτρώνες!

Κλείσιμο
Δεύτερο λοιπόν. Οι πλύστρες καθαρίζουν τις βρομιές μας, σιδερώνουν τα ρούχα μας, προσέχουν τα παιδιά μας, μαγειρεύουν το φαγητό μας, σκουπίζουν τα σπίτια μας. Δηλαδή μας διατηρούν καθαρούς. Εναντι μερικών φραγκοδίφραγκων!

Τρίτο λοιπόν. Μερικές εξ αυτών γνωρίζουν αρκετά γράμματα και είναι καλύτερα καταρτισμένες και πολιτισμένες από τις κυράτσες τους. Μια μάλιστα εξ αυτών μου είχε εξομολογηθεί ότι η κυρά της μια μέρα την ρώτησε έκπληκτη σαν αγράμματη και ολότελα ακαλλιέργητη που είναι : «Μα είναι δυνατόν να έχετε εσείς στην Πολωνία αεροδρόμιο όπως εμείς τον Ελευθέριο Βενιζέλο»;

Τέταρτο λοιπόν. Κόβω τον σβέρκο μου ότι οκτώ στις δέκα εξ αυτών των κυριών αγνοούν ένα απλό γεγονός. Οτι η Πολωνία-ας πούμε-βρίσκεται στις δέκα πρώτες θέσεις των πιο πολιτισμένων χωρών της Υφηλίου. Μπας και αγαπητή μου κυρία-σ εσένα το λέω που καταναλώνεις άπειρο χρόνο και χρήμα σε πλαστικές χειρουργικές και άλλα τέτοια-μπας και έχεις ακούσει ονόματα όπως Ρομάν Πολάνσκι, Αντρζέι Βάιντα, Κριστόφ Πεντερέτσκι και Κριστόφ Κισλόφσκι; Πες αλεύρι η μακακία σε γυρεύει!

Πέμπτο λοιπόν. Εξ ίσου κοινωνικό έργο επιτελούν και οι πουτάνες. Οι κανονικές. Γιατί ανακουφίζουν εκατομμύρια πλάσματα του πλανήτη. Γιατί δηλώνουν αυτό που κάνουν. Και γιατί το επάγγελμα αυτό, το αρχαιότερο της ανθρωπότητας, είναι καθαγισμένο ακόμα και από το Χριστό που έλεγε «οι πόρνες κι οἱ τελῶνες ἔχουν, διὰ τῆς μετανοίας καὶ τῆς ταπεινώσεως, τὸ προβάδισμα γιὰ τὴ βασιλεία τῶν οὐρανῶν»!

Εκτο λοιπόν. Ομως υπάρχουν δύο κατηγορίες πουτάνων. Η πρώτη είναι η κανονική. Η δηλωμένη. Πληρώνεις, ξεχαρμανιάζεις, φεύγεις. Η δεύτερη είναι η «αντικανονική». Η κοσμοπολίτικη. Η περιρρέουσα. Η διαφεύγουσα. Η κρυπτόμενη. Πίσω από έναν πλούσιο γάμο. Πίσω από μια βίλα. Πίσω από μια πανάκριβη τουαλέτα. Πίσω από τίτλο ευγενείας. Πίσω από ένα «καλό σπίτι». Οπως λένε «συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες». Οι κυρίες που αναζητούν εναγωνίως «χορηγούς». Ακόμα και της μιας νύχτας!

Ογδοο λοιπόν. Πολυπληθέστατη αυτή η κατηγορία. Και οι περισσότερες εντελώς Ελληνίδες. Θρησκευόμενες. Της οικογένειας. Των παραδόσεων. Αρκετές δε εξ αυτών με την πρώτη ευκαιρία θα εκστομίσουν δηλητήριο για την διπλανή της «είδες η τσούλα! Είδες η πουτάνα!»

Ενατο λοιπόν. Εξ αυτής της κρυπτόμενης κατηγορίας προέκυψαν και τα γνωστά «κοίτα τον ξεπουλιέται σαν πουτάνα»! «Η χώρα έχει καταντήσει η πουτάνα της ευρωζώνης»

Δέκατο λοιπόν. Αγαπητέ Αδωνι. Στοιχηματίζω. Οτι οι περισσότερες πλύστρες και δηλωμένες πουτάνες θα διαχειρίζονταν καλύτερα και με αρκετό πατρωτισμό, αλλά και κοινή λογική, τα τεράστια, κρίσιμα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα. Φαντάζομαι να το έχετε ακούσει. «Κοίτα τον αυτόν τον άθλιο τύπο με τις πουτανιές του κατέστρεψε τον τόπο»!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ