Κατόπιν πιέσεων των δανειστών
Σπύρος Γκουτζάνης

Σπύρος Γκουτζάνης

Κατόπιν πιέσεων των δανειστών

Η καταβολή του ΕΝΦΙΑ περιελήφθη στην ρύθμιση των 100 δόσεων για να εξαιρεθεί ύστερα από λίγες ημέρες. Κατόπιν πιέσεων των δανειστών.

Το ασφαλιστικό που δεν θα άνοιγε είναι ορθάνοιχτο με τους αρμόδιους να διαφώνουν δημοσίως για τις ρυθμίσεις -πχ η διάψευση του κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Κατόπιν πιέσεων των δανειστών. 

Η αξιολόγηση της Τρόικας που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου είναι ακόμη ανοικτή. Κατόπιν αρνήσεων και παρελκυστικής τακτικής των δανειστών. 

Κλείσιμο
Την προληπτική γραμμή στήριξης που η κυβέρνηση την αρνιόταν τελικά την αποδέχθηκε κατόπιν πιέσεων των δανειστών. 

Το μείζον θέμα της διευθέτησης του χρέους συσκοτίζεται με δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων περί του αν είναι ή δεν είναι βιώσιμο. Οι δανειστές δεν δείχνουν διάθεση να τηρήσουν την απόφασή τους του Νοεμβρίου του 2012. 

Γίνεται σαφές ότι πρώτα κατέρρευσε το success story και τώρα με ευθύνη και κατόπιν πιέσεων των δανειστών καταρρέει και το κυβερνητικό αφήγημα για “επιστροφή στην κανονικότητα”. Όλες αυτές οι υπαναχωρήσεις και οι υποχωρήσεις μόνο επιστροφή στην κανονικότητα δεν προοιωνίζονται. 

Και η κυβέρνηση; Διαπραγματεύεται; Μάλλον κάθε φορά προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των δανειστών και επιβάλλει πρώτα στους βουλευτές της και μετά στην κοινωνία τις εντολές τους. 

Διαφαίνεται η προοπτική: η αξιολόγηση θα κλείσει όπως όπως σύμφωνα με τις επιθυμίες των δανειστών. Στην συνέχεια θα διατυπωθεί η συμφωνία για το νέο μνημόνιο που θα συνοδεύσει την πιστωτική γραμμή στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Και η κυβέρνηση θα στριμώξει ξανά όλη την χώρα την κρίσιμη στιγμή της προεδρικής εκλογής: δεχθείτε την επαχθή συμφωνία που επιβάλλουν οι δανειστές για να μην καταστραφεί η χώρα. Από τους δανειστές βέβαια αν τολμήσουν οι βουλευτές και κατόπιν η ελληνική κοινωνία να παρεκλίνει από την πορεία που ερήμην τους έχουν προδιαγράψει. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ