Ο,τι χτίζει τη μέρα ο Σαμαράς, το γκρεμίζουν νύχτα στελεχη ξεσαμάρωτα
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Ο,τι χτίζει τη μέρα ο Σαμαράς, το γκρεμίζουν νύχτα στελεχη ξεσαμάρωτα

Στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα πολλοί πιστεύουν ακόμα ότι το γάλα έκανε την αγελάδα!

Αμα καταφέρουν και ανεβάσουν στον αφρό το Ναυάγιο των Αντικυθήρων με το σχέδιο-μυστήριο που θα λύσει τα προβλήματα της ανθρωπότητας, μπορεί να αποδειχτεί τελικά και αυτό που φαίνεται να ενστερνίζονται μέσα στην απελπισία τους όλο και περισσότεροι στην Ελλάδα. Οτι το γάλα έκανε την αγελάδα και όχι η αγελάδα το γάλα! Μ’ άλλα λόγια, υπάρχει δεν υπάρχει αληθινή οικονομία, για τους πολιτικούς ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ όποτε τους συμφέρει. Είτε για να πλασαριστούν ως συνεπής αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα της οικονομίας μας, είτε για να υποσχεθούν στους πάντες τα πάντα! Κι ας διαφωνούν... ΔΝΤ και Ε.Ε., κι ας έχουν ξαναπάρει την κατηφόρα τα ομόλογά μας, κάτι που δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Η αγελάδα απέθανε, αλλά μην ανησυχείτε… γάλα υπάρχει!

Από μια άποψη είναι κατόρθωμα να μετράς τόσα παθήματα και να μην παίρνεις καθόλου μαθήματα. Η τελευταία εγκύκλιος, π.χ., του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο με τη στενή οπτική του καλά κάνει και φροντίζει για τα έσοδα του κράτους, δείχνει ότι εκεί πιστεύουν ακράδαντα πως το γάλα υπάρχει χωρίς την αγελάδα! Ολη η εμπνευσμένη λογική της ήταν να κυνηγήσουν τα όποια ελάχιστα προνόμια έχουν ακόμη τα υψηλόβαθμα στελέχη του ιδιω-τικού τομέα. Ητοι, να τους φορολογήσουν τα κινητά, τα... πολυτελή Ι.Χ. που δήθεν έχουν ως μπόνους από την εταιρεία, αλλά και τα γεύματα σε εστιατόρια και τα συναφή, κάτι το οποίο στην αρχή φάνηκε να αφορά όλο τον εργαζόμενο πληθυσμό (προφανώς τους προτιμούν όλους άνεργους για να ’ναι πιο εύκολες οι φορολογικές δηλώσεις). Κι εκεί που έγινε ο χαμός και κάθε υπάλληλος λογιστηρίου βάλθηκε να σκέφτεται πώς θα αποδείξει ότι το SMS «Love U» που έστειλε ήταν για την είσπραξη που τελικά πέτυχε από συνάδελφο άλλου λογιστηρίου και όχι για τη νόμιμη ή παράνομη ερωμένη του, το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ έδωσε τη διευκρίνιση: Μην ανησυχείτε, αφορά μόνο τα «μεγαλοστελέχη», αυτούς που έχουν (προσέξτε τη διατύπωση!) «STATUS» cars και όσους παίρνουν παροχές σε είδος από σούπερ μάρκετ πάνω από 600 ευρώ, π.χ., τον χρόνο! Και… ΟΥΦΦΦ!!! Οι μισοί πολιτευτάκηδες και τα ΜΜΕ ηρέμησαν. OK, αφορά μόνο τους έχοντες, τους μάνατζερ και τα golden boys με τις BMW και τα AUDI. «Κοινωνική δικαιοσύνη»! Ωιμέ... Ακόμη κι αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί αν δεν προείχε η ανατριχιαστική επιβεβαίωση ότι οι οικονομικοί υπουργοί και οι στελεχάρες τους δεν έχουν πια καμιά επαφή με την πραγματική οικονομία. Διότι τότε θα ήξεραν ότι τα εταιρικά κινητά, που παλιά μοιράζονταν σαν τα στραγάλια, τα έχουν πια περιορίσει οι ίδιες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μπροστά στην ανάγκη να επιβιώσουν, τα αυτοκίνητα «STATUS», όπως τα χαρακτηρίζει η βλαχομπαρόκ εγκύκλιος, εξαφανίστηκαν μονομιάς μετά το φορολογικό έγκλημα κατά των εταιρειών leasing, εξοντώνοντας όμως μια ολόκληρη αγορά, και ότι τα μόνα golden που κυκλοφορούν δεν είναι τα boys-τραπεζίτες, αλλά τα golden retriever, τα σκυλιά της καλής κοινωνίας! Αρα, η όλη φασαρία, που έγινε αποκλειστικά εν ου παικτοίς και κρούοντας ανοιxτές θύρες, απέδειξε μόνο την απόλυτη άγνοια των αρμοδίων γι’ αυτούς που τελικά παράγουν τη φορολογητέα ύλη, το γάλα. πήγαν να φορολογήσουν ξανά και ξανά τους dead men walking, όπως έχουν καταντήσει πλέον όλα τα πρώην golden boys οιασδήποτε επιχείρησης που μες στη γενική συμφορά, με την κατανάλωση να έχει πέσει πράγματι στο 50%, προσπαθούν να περισώσουν τις εταιρείες, τις δουλειές τους, τους υφισταμένους τους, να μην καταλήξει κι άλλος κοσμάκης στην ανεργία. Ωστε να μην προστεθούν 500.000 επιπλέον στους 1.500.000 ανέργους του ιδιωτικού τομέα, για τον οποίο φυσικά δεν ενδιαφέρονται οι καρεκλοκένταυροι του Δημοσίου, όπου η απόλυση ακόμη και καθαρίστριας ή σχολικού φύλακα (λάθος έτσι κι αλλιώς ως προτεραιότητες) πυροδοτεί από απεργίες και καταλήψεις μέχρι και τρομοκρατικές πράξεις.

Κλείσιμο
Εξ ου και η απελπισία: αμάν, αδελφάκι μου, φύγει δεν φύγει το ΔΝΤ, δεν θα ’μαστε και Αλβανία της Ε.Ε., αλλά Σομαλία της Ευρώπης! Γιατί στην Αλβανία, αν δεν το ξέρετε, πιστεύουν σαν τρελοί στον ιδιωτικό τομέα, χτίζουν όπου βρουν, μπετονάρουν τις ακτές τους για επενδυτές, ιδιώτες, ξενοδοχεία, μεζονέτες, κάνουν εν πάση περιπτώσει ό,τι μπορούν αλά αλβανικά, όπως τα κουτσοέμαθαν εδώ και στα ελληνικά τόσα χρόνια. Στη Σομαλία της κρατικιστικής Ελλάδας, όμως, οι ρυθμοί είναι σαν... πρώην κομμουνιστική αφρικανική χώρα! (Ο,τι χειρότερο δηλαδή… αν εξαιρέσεις το Ισλαμικό Κράτος.) Το μόνο που τους ενδιαφέρει ΑΚΟΜΑ, παρ’ όλα όσα μας έχουν συμβεί, είναι να επιβιώσει το απέραντο χαζοκράτος με τις εκατομμύρια αλογόμυγες να υπερίπτανται πάνω απ’ το τουμπανιασμένο σώμα του. Και επειδή δεν έχουν ΠΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ, πήγαν και ανακάλυψαν τις πιστωτικές κάρτες και κάτι… 1.400άρια αυτοκινητάκια που έχουν οι εταιρείες για τους διευθυντές τους, μπας κι έρθει κάνας ξένος επενδυτής, προμηθευτής ή συνεργάτης να ’χουν να τον μεταφέρουν αξιοπρεπώς. Εκτός κι αν οι αρμόδιοι εκεί στο υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν ότι τον υποψήφιο επενδυτή Ρώσο ολιγάρχη ή Σαουδάραβα πρίγκιπα μπορούμε να τον πάμε στο ταβερνάκι της γειτονιάς με τη λαδόκολλα για να κλείσουμε το deal του αιώνα ή, ακόμη καλύτερα, σπίτι με delivery! Ο,τι πάει να κάνει ο Σαμαράς τη μέρα το καταστρέφουν νύχτα... άτομα ξεσαμάρωτα. Αλλά και αυτός πάλι τι τους κρατά; Αμάν πια.

Αυτή είναι η χειρότερη ένδειξη ότι μπορεί και να μην τα βγάλουμε πέρα και να μην ξαναπάρει μπρος η μηχανή, βγούμε δεν βγούμε, χωρίς ειδικά μαξιλάρια, από το ΔΝΤ. Δυστυχώς, παρότι εκτίσαμε… ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ μας για την πιο ηλίθια και πονηρή χρεοκοπία του κόσμου που προετοίμαζαν... κρυφά ο ένας πρωθυπουργός από τον άλλον, δεν μπορούμε να ΕΠΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΜΕ στην παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα, που έτσι κι αλλιώς έχει αλλάξει ραγδαία στα χρόνια του Μνημονίου. Δεν μπορούμε να απο-ασυλοποιηθούμε. Δεν το χωνέψαμε ακόμη πως η οικονομία θα πάρει μπρος μόνο αν οι επιχειρήσεις πάρουν μπρος, και ότι από εκεί θα βγουν νέοι πόροι και θα βρεθούν και οι νέοι φόροι. Και ότι κάτι τέτοιο γίνεται μόνο από σοβαρούς μάνατζερ κι όχι από... κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, δημοσιογράφους ή εφοριακούς. Ε, αυτούς που πρόκειται να βγάλουν τα λεφτά, τους κυνηγάμε σαν τα σκυλιά. Σαν να τους κηρύξαμε τζιχάντ! Η συζήτηση για τις εταιρικές παροχές που δεν υπάρχουν και η ντιπ «κουφή» στα πολιτικά δήθεν κόντρα για το αν θα μπορέσουμε να… σηκώσουμε όλη την μπάνκα χωρίς τη βοήθεια της Λαγκάρντ και του Ντράγκι μόνο αυτό αποδεικνύουν: περνάμε σύριζα «καρφί» προς Σομαλία!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ