Μέσι: Ή τώρα ή ποτέ για τον Οκταβιανό της μπάλας
mpousmpourelis

Παν. Μπουσμπουρέλης

Μέσι: Ή τώρα ή ποτέ για τον Οκταβιανό της μπάλας

Είδα τον Λιονέλ Μέσι για πρώτη φορά όταν έπαιξε με την Μπαρτσελόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στον Παναθηναϊκό και ομολογώ ότι δεν πολυκατάλαβα τότε τι έμελλε να επακαλουθήσει.

Πριν από 4 χρόνια ο Μέσι έχασε σαν αρχηγός της Αργεντινής με τα χέρια κάτω 4-0 από την Γερμανία και ταπεινώθηκε στη Νότια Αφρική. Η Κυριακή όμως αυτή είναι το final count down για τον μεγάλο σύγχρονο ποδοσφαιριστή, που αν δεν το πάρει τώρα, δεν θα το πάρει ποτέ.

Ο Μέσι έχει αλλάξει. Προφυλάγεται, κρατά δυνάμεις,κοντρολάρει όλη την ομάδα και περιμένει την ευκαιρία να ξεγλιστρήσει. Η σημερινή Αργεντινή σίγουρα δεν είναι η μεγάλη ομάδα,όμως δείχνει ότι έχει μπει μέσα της για καλά το DNA του νικητή.

Κλείσιμο
Μπορεί να συγκριθεί με εκείνη την απίστευτη ομάδα του 90 που  με  έναν απροσδόκητο τρόπο έφτασε στον τελικά και έχασε στα πέναλτι με πέτσινο από την ανώτερη της Γερμανία. Πλήν του Κανίγια κανείς δεν θυμάται κάποιους Μπατίστα ή Τρόλιο που συγκροτούσαν την ενδεκάδα περί τον Μαραντόνα,που έπαιξε στην Ρώμη τον τρίτο τελικό τη ιστορίας της.

Η σημερινή Αργεντινή έχει και τον Μασκεράνο και τον Ζαμπαλέτα και τον Ιγκουαήν και τον Αγκουέρο και φυσικά τον Ντι Μαρία, αν τελικά αγωνιστεί. Μπορεί αγωνιστικά η Γερμανία να έχει δείξει ανωτερότητα, όμως η ομάδα του Ζαμπέλα, Ζαμπέγια για τους ισπανόφωνους, έχει το μομέντουμ μετά την πρόκριση με την Ολλανδία, καθώς επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά πανηγυρικά ότι ανήκει στο μικρό γκρουπ των διαχρονικών πρωταγωνιστών.

Οι δεκάδες χιλιάδες Αργεντίνοι που θα βρίσκονται στο γήπεδο, κυρίως όμως ο φανατισμός των μεγάλων παικτών για την εθνική τους ομάδα δεν αποκλείεται να είναι οι παράγοντες που την Κυριακή θα οδηγήσουν σε μια ακόμα ανατροπή. Καθώς μάλιστα οι Γερμανοί " έκαναν" το λάθος να θριαμβεύσουν στον ημιτελικό.

Το ποδοσφαιρικό σκάκι την Κυριακή θα είναι πολύ πιο πολύπλοκο από ό,τι φαίνεται και η Αργεντινή έχει δύο πλεονεκτήματα.

Τον Μέσι, που δεν υπάρχει στην Γερμανία και την έλλειψη άγχους, αφού δεν είναι το φαβορί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ