Η διαχείριση του ακριβότερου συμβολαίου
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Η διαχείριση του ακριβότερου συμβολαίου

Τελικά  η μεταγραφή του χειμώνα έγινε πριν αρχίσει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και ακούει στο όνομα Κώστας Μήτρογλου.  Και μάλιστα τα λεφτά είναι πολλά αφού από 400 χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε έως τον  περασμένο Ιανουάριο όταν και ανανέωσε πρόωρα  έως το 2015 και τα αύξησε  στις 600 χιλιάδες, πριν κλείσει χρόνος ο Ολυμπιακός εκτίναξε το ποσό  στο 1,5 εκατομμύριο τετραπλασιάζοντάς το.

Ο διεθνής επιθετικός έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ελλάδα και είναι ένα ακόμη μήνυμα  που έστειλαν οι Πειραιώτες όσο αφορά την οικονομική τους ευρωστία.

Επιπλέον,   σε αυτό το συμβόλαιο, που λήγει το 2017,  δεν υπάρχει ρήτρα παραχώρησης και όποια ομάδα θελήσει να αποκτήσει τον «Γερμανό» θα πρέπει  να μιλήσει με τους ερυθρόλευκους πρώτα. Έτσι, δόθηκε τέλος στα σενάρια που λέγονταν και γράφονταν για το ποια ομάδα είναι σε θέση να δώσει οκτώ  εκατομμύρια μετρητά. Έρχεται και η εορταστική περίοδος, θέματα δεν θα υπάρχουν, αφού το πρωτάθλημα διακόπτεται για δύο εβδομάδες, και  παραφιλολογίες για το θέμα Μήτρογλου θα έδιναν και θα έπαιρναν.  Όχι ότι τώρα  θα σταματήσει  να είναι  το αγαπημένο θέμα όσο αφορά το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τον Ολυμπιακό, αλλά έχει μπει σε άλλη βάση.

Κλείσιμο
 Η απάλειψη της ρήτρας παραχώρησης  από το νέο συμβόλαιο δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη ανάμεσα στον παίκτη και την διοίκηση αλλά και αλληλοεκτίμηση.

Ο «Μητρογκόλ» έχει αποδείξει ότι άλλαξε τρόπο σκέψης και στάση-φιλοσοφία ζωής. Ωρίμασε, δουλεύει σκληρά, δεν μιλάει πολύ και κοιτάει να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός βλέπει ότι δεν πρόκειται για φωτοβολίδα αλλά για αλλαγή επιπέδου και για αυτό του ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιο.  

Η παρουσία του με τους ερυθρόλευκους στους «16» του Τσάμπιονς Λίγκ αλλά και η συμμετοχή του με την Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας είναι σίγουρο ότι θα αυξήσουν τη χρυσόσκονη πάνω στο ποδοσφαιρικό ψηφιδωτό του «Γερμανού».  

Η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Ολυμπιακός και το γεγονός ότι αμείβεται με τα περισσότερα χρήματα από κάθε ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα είναι μία πρόκληση την οποία καλείται να αντιμετωπίσει, να σταθεί στο ύψος του, να τη διαχειριστεί  και να φωνάξει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK