Εάν δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, γιατί πολώνουν το κλίμα;
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

Εάν δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, γιατί πολώνουν το κλίμα;

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ -τα κόμματα της συγκυβέρνησης, δηλαδή- δεν θέλουν εκλογές. Το διατρανώνουν σε κάθε ευκαιρία, με κάθε αφορμή. Ούτε η Τρόικα τις θέλει, εξάλλου. Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα των Ευρωπαίων ταγών να διαμηνύουν, σε όλους τους τόνους, ότι το επιθυμητό στην Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσουν απαρέγκλιτα οι μεταρρυθμίσεις, είναι η πολιτική σταθερότητα. Ο κ. Σαμαράς, δε, έχει ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, και όχι όποτε θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να ζητά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Γιατί, λοιπόν, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που επιμένει να ρίχνει «λάδι στη φωτιά», τροφοδοτώντας και ενισχύοντας τη θεωρία των δύο άκρων, την οποία υιοθέτησε και επισήμως, μιλώντας την Παρασκευή στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ; Προς τι η πόλωση του κλίματος, εάν δεν επίκειται να στηθούν πρόωρες κάλπες, τουλάχιστον μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα; Σε αυτό το ερώτημα, τρεις απαντήσεις εκτιμώ ότι μπορούν να δοθούν:

α) Ίσως οι εκλογές να μην είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε...

Κλείσιμο
β) Με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής στη φυλακή, η συντήρηση της θεωρίας των δύο άκρων και η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο «κάδρο» της ανομίας, μετατοπίζει την πολιτική ατζέντα σε διχαστικά διλήμματα, την ώρα που η κατάσταση στην οικονομία «μυρίζει μπαρούτι».

ΔΝΤ και ΕΕ ερίζουν για το δημοσιονομικό πρόγραμμα, τα νέα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών, ο ενιαίος φόρος ακινήτων έρχεται να επιβαρύνει έτι περαιτέρω τον εξοντωμένο Έλληνα φορολογούμενο, το αλαλούμ με το επίδομα θέρμανσης καλά κρατεί και, από πάνω, ο υπουργός Οικονομικών «εύχεται» να είχε η χώρα Μνημόνιο για άλλα 50 χρόνια!

Ποιος, όμως, να ασχοληθεί με όλα αυτά, όταν η πολιτική συζήτηση αναλώνεται στο κατά πόσον Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος;

γ) Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να πέφτει στην παγίδα που του στήνει η ΝΔ. Όπως ίσως υποδηλώνει η κατάθεση ξεχωριστής πρότασης, από την αξιωματική αντιπολίτευση, για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων (εν προκειμένω, της Χρυσής Αυγής), αλλά και η ρητορική περί επιχειρούμενης «προβοκάτσιας», για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση, στην Κουμουνδούρου έχουν «τσιμπήσει» το δόλωμα.

Εάν δε, δεν απεγκλωβιστούν εγκαίρως, τότε η Συγγρού θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη θεωρία των δύο άκρων επί μακρόν...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ