Αντώνη πες τους τώρα ένα όχι!
mpousmpourelis

Παν. Μπουσμπουρέλης

Αντώνη πες τους τώρα ένα όχι!

Η σύγκρουση με την Τρόικα ξεκίνησε αυτήν την φορά  πιο γρήγορα από ό,τι θα περίμενε κανείς. Η υπόθεση της ΕΛΒΟ και των αμυντικών βιομηχανιών δεν είναι εξάλλου το σημαντικότερο οικονομικό θέμα, καθώς πρόκειται πράγματι για χρεωκοπημένες εταιρίες που αναπαράγουν κρατικοδίαιτα σκάνδαλα και εξυπηρετούν τους μηχανισμούς βουλευτών της Θεσσαλονίκης.

Το λάθος της Τρόικα είναι όμως, ότι με την ισχυρογνωμοσύνη που την διακρίνει επιθυμεί να μηδενίσει τις όποιες αξίες μπορεί να διασώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και να στείλει στον δρόμο άμεσα όλους τους εργαζόμενους. Ετσι με την γνωστή παράλογη ακρότητα η τροϊκανή πλευρά προετοιμάζει για μια ακόμα φορά-εκούσια ή ακούσια δεν απασχολεί-την όξυνση του πολιτικού κλίματος.

Κάνοντας κανείς τον απολογισμό του πέραν της επανακεφαλαιοποίησης της τραπεζών λίγα είναι τα επιτέυγματα των τελευταίων μηνών. Καθώς μάλιστα δεν γίνεται αντιληπτό τι επικρατεί ακριβώς στην γερμανική πλευρά όσον αφορά την διαχείριση του ελληνικού χρέους σε σχέση μάλιστα με την μικροπολιτική που δυστυχώς και αυτοί αποκαλύπτουν εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Κλείσιμο
Η ελληνική πλευρά με μια αναιμική ανάκαμψη όχι μόνο θα χειασθεί βοήθειά και το 2016 όπως καταγράφει η Bild αλλά και μέχρι το 2022 καθώς είναι πολύ αμφίβολλο αν με την όποια ανάκαμψη επιτύχει και την διάρθρωση του χρέους σε κρατικούς φορείς ,θα μπορέσει να προσελκύσει ιδιώτες πιστωτές σε ουσιαστικό βαθμό.

Και φυσικά μετά το 2023 έρχονται τα χρεωλύσια που έχουν αναβληθεί για την επόμενη γεννιά.Ολα αυτά λοιπόν δεν επιτρέπουν  ούτε εφυσηχαμούς, ούτε δουλοπέρεπειες.Ο πρωθυπουργός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια εδώ και ένα χρόνο να συγκεράσει τα πιο απίθανα πράγματα και πράγματι η ελληνική οικονομία έχει ελπίδες να ξαναμπεί στον χάρτη.

Κάπου όμως πρέπει να πεί και ένα όχι. Ενα όχι εκεί όπου οι τρείς καμαπαλέρος της Τρόικας θέλουν να πυροβολήσουν εκ νέου πτώματα.

Από την άλλη όμως ας προχωρήσει και καμιά ιδιωτικοποίηση,αλλιώς καλά κρατεί το παραμύθι και δικαιολογημένα τα spreads ξανακόλλησαν.ΟΛΠ,ΟΛΘ,ΔΕΗ θα παραμείνουν στο ελληνικό δημόσιο ή θα εμπνέουν μόνο χρηματιστηριακά παιχνίδια;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ