«Ο Μπραν Σταρκ δεν θα περπατήσει ποτέ ξανά»

«Ο Μπραν Σταρκ δεν θα περπατήσει ποτέ ξανά»

Λίγο πριν από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του 6ου κύκλου του «Game of Thrones», ο «Μπραν Σταρκ» και η «Μίρα Ριντ» μιλούν αποκλειστικά στο «thema people»

«Ο Μπραν Σταρκ δεν θα  περπατήσει ποτέ ξανά»
Δύο εβδομάδες μένουν για την πρεμιέρα του 6ου κύκλου του «Game of Thrones» στις 24 Απριλίου και ο χρόνος κυλά αργά, πολύ αργά. Τα ερωτήματα είναι πολλά και βασανιστικά, ενώ το τρέιλερ που κυκλοφόρησε δεν βοήθησε ιδιαίτερα σε επίπεδο πληροφοριών. Ανάμεσα στην «ανάσταση» ή μη του Τζον Σνόου, την επιβίωση της Σάνσα Σταρκ και την αιχμαλώτιση της Ντενέρις (και έναν δράκο στον ουρανό), από τα πιο αποκαλυπτικά σημεία είναι η εμφάνιση, μετά από απουσία σε ολόκληρο τον προηγούμενο κύκλο, του Μπραν Σταρκ, ο οποίος εμφανίζεται όρθιος (όραμα είναι, σνιφ) πλάι στον Βασιλιά των White Walkers (όραμα ξεόραμα, τι φρίκη). Με την ίδια δικαιολογία είχαν εξηγήσει οι συντελεστές και μια φωτογραφία του Μπραν στην οποία εμφανίζεται, επίσης όρθιος, πλάι στον Three -Eyed Raven (ο ακούραστος Μαξ φον Σίντοφ).

Ο Αϊζακ Χέμπστεντ-Ράιτ, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Μπραν, πιο μεγάλος και πιο όμορφος, μαζί με την αξιαγάπητη Ελι Κέντρικ, που υποδύεται την αγωνίστρια Μίρα Ριντ (και συνοδοιπόρο του Μπραν), μιλάνε για όσα τους επιτρέπεται, την εξέλιξη των χαρακτήρων τους, τις χρήσιμες ή μη γνώσεις που έχουν κερδίσει από την εκπαίδευσή τους σχετικά με τον ρόλο τους και μεταδίδουν, ως γνήσιοι κι αυτοί φαν της σειράς, τον ενθουσιασμό τους για τον νέο κύκλο.

Κλείσιμο
- Χαθήκατε για μια ολόκληρη σεζόν. Τι κάνατε όλο αυτό τον καιρό;
Αϊζακ Χέμπστεντ-Ράιτ: Αράζαμε στη σπηλιά. (γελάει) Ο Μπραν βρίσκεται σε μια πολύ κομβική στιγμή της ανάπτυξης του χαρακτήρα του. Εκπαιδεύεται για να έχει τον έλεγχο του χαρίσματός του - των οραμάτων του. Εχουμε δει εκλάμψεις αυτής της μυστικής του δύναμης, αλλά ποτέ δεν εξετάσαμε αναλυτικά τι συμβαίνει, τι είναι αυτά τα οράματα, τι μπορεί να κάνει μ’ αυτά. Τώρα βρίσκεται με τον Μεγάλο Δάσκαλο, τον Three-Eyed Raven, στη σπηλιά και θα δούμε τι σημαίνει όλη αυτή η μαγεία...

Ελι Κέντρικ: Οσοι έχετε διαβάσει τα βιβλία γνωρίζετε ότι καταλήγει στη σπηλιά και περνάει μια αρκετά χρονοβόρα και αργή διαδικασία εκμάθησης της δύναμής του. Αυτό στο βιβλίο αναλύεται πολύ, αλλά στην οθόνη δεν θα είχε τόσο ενδιαφέρον. Πολύ έξυπνα οι παραγωγοί σκέφτηκαν: ας το αφήσουμε στην άκρη για μία σεζόν και όταν τον ξαναδούμε ας δούμε κατευθείαν πόσο πολύ έχει προοδεύσει. Και θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή η αλλαγή, το πόσο έχει μεγαλώσει...

- Στην πραγματική σου ζωή τι έκανες;

Α. Χ.-Ρ.: Πρέπει να σας πω ότι συμπτωματικά αυτό το κενό έπεσε διάνα: είχα εξεταστική για την αποφοίτηση από το σχολείο, οπότε είχα χρόνο να διαβάσω. (γέλια)
- Αϊζακ, εσύ είχες «προδώσει» ότι δεν θα επιστρέψεις στον 5ο κύκλο. Βρήκες τον μπελά σου; Σε τιμώρησαν οι παραγωγοί;
Α. Χ.-Ρ.: Ναι, με παρέλαβε ο εκτελεστής στο σετ βασανιστηρίων. (γέλια) Εντάξει, δεν είχα πει και τίποτα τρομερό, αλλά μου είπαν να είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον.

- Eλι, θα μάθουμε κάτι παραπάνω για την ηρωίδα σου;
Ηταν πάντα στην παρέα των παιδιών, δεν ήταν όμως ποτέ το επίκεντρο της δράσης.
 
Ε. Κ.: Ναι, η Μίρα δεν ήταν ποτέ το επίκεντρο. Σε αυτό τον κύκλο θα τη δούμε να θρηνεί φυσικά για τον αδελφό της, αλλά ταυτόχρονα η προσοχή της να στρέφεται στον Μπραν. Οπότε θα τη δούμε να αναλαμβάνει άλλα καθήκοντα.

- Ο χαρακτήρας σου είναι αγοροκόριτσο. Σε βλέπουμε να παλεύεις, να γδέρνεις κουνέλια. Πώς τα έμαθες αυτά;

Ε. Κ.: Εμαθα πολύ χρήσιμα πράγματα για την καθημερινότητα του 21ου αιώνα (γελάει): να γδέρνω ζώα, να μονομαχώ σώμα με σώμα, να χειρίζομαι τσεκούρι. Ενα από τα πολύτιμα πράγματα αυτής της εμπειρίας είναι ότι, πρώτον, ταξιδεύουμε σε αυτές τις υπέροχες τοποθεσίες όπου δεν θα πηγαίναμε ποτέ για κανέναν λόγο και, δεύτερον, ότι εκπαιδευόμαστε σε όλα αυτά τα περίεργα πράγματα. Υπάρχουν ειδικοί στο σετ για καθετί που πρέπει να κάνεις. Ο πρωταθλητής τοξοβολίας της Ιρλανδίας μαθαίνει, για παράδειγμα, στο καστ να χρησιμοποιεί τόξο. Ειδικός κασκαντέρ θα σου δείξει πώς να χειρίζεσαι κάθε όπλο. Καθένας έχει την τέντα του και πηγαίνεις εσύ σ’ αυτόν και εκπαιδεύεσαι.

- Μιλήστε μας για την εμπειρία της συνεργασίας σας με έναν τόσο εμβληματικό ηθοποιό όπως ο Μαξ Φον Σίντοφ, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του Three-Eyed Raven.
Α. Χ-Ρ.: Για μένα ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Να τον παρατηρώ, να μαθαίνω. Είναι 86 ετών κι ακόμα όλες οι αισθήσεις του είναι παρούσες, σε κάθε λήψη. Το πιο ενδιαφέρον πάνω του είναι η φωνή του, στρώσεις και στρώσεις επεξεργασίας, η κάθε του λέξη. Εκφορά, βάθος και νόημα σε κάθε του φράση, όσο και αν σε οποιοδήποτε απαίδευτο αυτί μπορεί να μην ήταν κάποια σπουδαία φράση. Εκείνος έδινε άλλο νόημα. Μου έκαιγε το μυαλό.

Ε. Κ.: Eπίσης ήταν ανατριχιαστικό πώς εμφανιζόταν στο σετ και όλοι σώπαιναν από δέος. Καταλαβαίναμε ότι ήμασταν μπροστά σε έναν ευφυή άνθρωπο. Ο ίδιος βέβαια ήταν πολύ γλυκός και προσιτός. Και ιδιαίτερα υπομονετικός γιατί ήταν παγιδευμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο σκηνικό, μέσα στο δέντρο. Καθόταν όμως με υπομονή κι επαγγελματισμό και περίμενε τη λήψη. Περιττό να πω ότι τον σέβομαι απεριόριστα.

- Αϊζακ, ουσιαστικά μεγάλωσες μέσα στα σετ του «Game of Thrones». Πόσων χρόνων ήσουν όταν ξεκίνησε η σειρά;

Α. Χ-Ρ.: Στον πιλότο ήμουν 10 ετών. Οταν ξεκινήσαμε η σειρά δεν γνωρίζαμε ότι θα έκανε τόσο τεράστια επιτυχία. Τώρα είναι ένα φαινόμενο. Αρχικά όμως πήγαινα απλώς για να περάσω ένα καλοκαίρι παίζοντας σε μια σειρά. Μάλιστα ήμουν τόσο μικρούλης που μου φαινόταν απολύτως φυσικό. Σκεφτόμουν, δηλαδή, «τι, δεν πάνε όλα τα παιδιά σε μια τέτοια κατασκήνωση;». Ηταν μεγάλη εμπειρία να μεγαλώνω τελικά μέσα σε όλη αυτή την τρέλα. Ομως ήμουν τυχερός, οι παραγωγοί της σειράς φρόντισαν ώστε όλα τα παιδιά να είμαστε
προστατευμένα και να χαιρόμαστε το γύρισμα.

- Σε αναγνωρίζουν στον δρόμο;

Α. Χ-Ρ.: Oχι ιδιαίτερα γιατί άλλαξα και λίγο μεγαλώνοντας. Μου κάνει εντύπωση κάθε φορά που με αναγνωρίζουν. Πιστεύω ότι μετά τον 6ο κύκλο θα έρχονται περισσότεροι.
- Γιατί; Tι μπορείτε να μας αποκαλύψετε για τον 6ο κύκλο;
Α. Χ-Ρ.: O Μπραν θα έχει πολύ μεγαλύτερο ρόλο. Και αυτό γιατί τα οράματά του θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πολλά και για το παρελθόν. Θα μας επιστρέψει στο παρελθόν του Γουέστερος και πώς δημιουργήθηκαν οι ισορροπίες (ή οι ανισορροπίες) ανάμεσα στα βασίλεια.
Ε. Κ.: Είναι πολύ δυνατός κύκλος. Θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα πιστεύετε τι βλέπετε.
Μακάρι να μπορούσαμε να σας πούμε, κι εμείς πεθαίνουμε να το συζητήσουμε, αλλά δεν γίνεται. Να δώσουμε ένα ραντεβού να τα πούμε μετά. (γέλια)

- Θα βοηθήσει η δύναμή του τον Μπραν να περπατήσει; Κυκλοφορεί αυτή η σκηνή που τον δείχνει να στέκεται...
Α. Χ-Ρ.: Oχι, όχι. Πρόκειται για όραμα. Ο Μπραν δεν θα ξαναπερπατήσει. Η δύναμή του δεν θα τον θεραπεύσει, αλλά σίγουρα θα τον δυναμώσει με άλλον τρόπο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης