Η κοσμική Αθήνα χορεύει στους ρυθμούς των τσάκρα

Η κοσμική Αθήνα χορεύει στους ρυθμούς των τσάκρα

To «Shamanic Mystic Night» που διοργάνωσε η γνωστή εναλλακτική γυμνάστρια Ελένη Πρέκα
στο «Salon de Bricolage» ήταν μια τελετή μύησης στον σαμανισμό. Η πανάρχαια μέθοδος ενδοσκόπησης ετοιμάζεται να κατακτήσει και την Αθήνα, η οποία έχει βαλθεί να ξεμπλοκάρει τα τσάκρα της...    

 Η κοσμική Αθήνα χορεύει στους ρυθμούς των τσάκρα
Ο σαμανισμός, η αρχαία μυστικιστική μέθοδος ενδοσκόπησης, τα ίχνη της οποίας έχουν αποτυπωθεί σε ένα μεγάλο τόξο που εκτείνεται από τη Σκανδιναβία κατά μήκος του ευρασιακού χώρου μέχρι και την Ινδονησία, τώρα πλέον κατακτά και την (κοσμική) Αθήνα του σήμερα. Ο «ναός» της μυσταγωγίας που θέλγει όλο και περισσότερους Ελληνες επωνύμους είναι το «Salon de Bricolage». Στο ιδιαίτερο περιβάλλον της γνωστής αθηναϊκής λέσχης, το αγαπημένο σημείο συνάθροισης των ολίγων και εκλεκτών, πρόσφατα φιλοξενήθηκε μια εκτεταμένη συνεδρία γνωρι­μίας και εμβάθυνσης στον σαμανισμό. Ενας συγκεκριμένος κύκλος ανθρώπων, καταλλήλως πληροφορημένων και ενδιαφερόμενων για την new age κουλτούρα της αυτοβελτίωσης, κατέφτασε στο κλαμπ.

H Ελένη Πρέκα (αριστερά), γνωστή για τις εναλλακτικές ανησυχίες της, με σπουδές σαμανισμού και τάντρα στο Εκουαδόρ, αφού έζησε για μεγάλο διάστημα σε χωριά
αυτοχθόνων στον Αμαζόνιο, επέστρεψε στην Ελλάδα για να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της

Κλείσιμο


Για τους αμύητους ο σαμανισμός είναι μια μορφή λατρείας και εσωτερικής αναζήτησης η οποία βασίζεται κυρίως στην έκσταση και στην τεχνική της διανοητικής υπέρβασης. Εκεί όπου ο ανθρώπινος νους υπερβαίνει τα δεδομένα των αισθήσεων και τις συνειδητές του λειτουργίες αρχίζει το ταξίδι του σαμανισμού. Πρόκειται για μια αρχαία διδασκαλία με στοιχεία φιλοσοφίας -ή μάλλον βιοσοφίας- και θρησκευτικού μυστικισμού, η οποία ξεκίνησε από τη Σιβηρία, συν τω χρόνω όμως διαδόθηκε σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Κεντρικό πρόσωπο στις τελετές είναι ο σαμάνος, ο τρόπον τινά ιερέας, ο οποίος καθοδηγεί τον ασκούμενο, τον μαθητή του, στον δρόμο της ενδοσκόπησης και της κατανόησης του εαυτού του. Ο σαμανισμός σχετίζεται με μια απόπειρα κατανόησης της γένεσης του κόσμου, την ανεύρεση νοήματος στη ζωή και τον θάνατο, μια κληρονομιά από τους πρωτοπόρους ιεροφάντες, εκείνους που ίδρυσαν τη συγκεκριμένη πνευματική τάση. Η πρακτική τους επικεντρωνόταν στην προσπάθεια να ελεγχθούν κάπως οι δυνάμεις της φύσης από τις οποίες εξαρτιόταν η επιβίωση των προγόνων του σημερινού ανθρώπου.

Παντού υπήρχαν μικρά ρεσό και αρωματικός καπνός, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αισθησιακή και μαυλιστική, κάτι σαν ελαφρά μέθη



Η... Νύχτα των Σαμάνων

Την προηγούμενη Τρίτη 15 Μαρτίου, στο «Shamanic Mystic Night» του «Salon de Bricolage», γνωστοί επιχειρηματίες, στελέχη εταιρειών και μερικές δεκάδες άλλοι «μυημένοι» αναζήτησαν μια πρωτότυπη και ασυνήθιστη συμμετοχική εμπειρία αυτογνωσίας. Και μάλλον δεν έφυγαν απογοητευμένοι, καθώς η σαμανιστική νύχτα του «Salon de Bricolage» ξεπέρασε τις προσδοκίες, αφού η εκδήλωση είχε γίνει θέμα συζήτησης στους κοσμικούς κύκλους για αρκετό καιρό, με δεκάδες γυναίκες -κυρίως- να σπεύδουν στο πριβέ κλαμπ προκειμένου να λάβουν μέρος στην ιεροτελεστία. Η «Shamanic Mystic Night», όπως ήταν ο τίτλος της βραδιάς, δημιούργησε ήδη τον δικό της θρύλο και οι Αθηναίοι έγιναν πλέον και επισήμως κοινωνοί μιας παγκόσμιας τάσης, την οποία ακολουθούν διασημότητες διεθνούς βεληνεκούς.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ελένη Πρέκα, γνωστή για τις εναλλακτικές ανησυχίες της στο πεδίο της ψυχοσωματικής άσκησης, μετά από σπουδές σαμανισμού και τάντρα στο Εκουαδόρ και αφού έζησε για μεγάλο διάστημα σε χωριά γηγενών στον Αμαζόνιο, η οποία επέστρεψε στην Ελλάδα για να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της. Το όνομα της Ελένης Πρέκα είχε συνδεθεί προηγουμένως με την εισαγωγή της hot yoga στη χώρα μας, γεγονός ενδεικτικό του πόσο στενά παρακολουθεί οτιδήποτε νέο εμφανίζεται διεθνώς στον τομέα της.


Στο «Salon de Bricolage» κυριαρχούσε το άρωμα του καμένου palo santo, του ιερού ξύλου από τον Αμαζόνιο


Μιλώντας για τη σαμανιστική μέθοδο που ήδη διαμορφώνει μια καινούρια τάση στη χώρα, η Ελένη Πρέκα λέει στο «thema people»: «Οτιδήποτε μας φέρνει σε μια καλύτερη γνωριμία με τον εσωτερικό μας κόσμο είναι καλοδεχούμενο, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι αποκόβονται σιγά-σιγά από την ύλη και έρχονται πιο κοντά σε άλλου είδους αναζητήσεις, που σκοπό τους έχουν την εκτόνωση, την ψυχική υγεία και την πνευματικότητα. Oι “Shamanic Mystic Νights” θα φέρουν έναν άλλο αέρα στην Αθήνα, πιο πνευματικό».

Σοκολάτα και καμένο ξύλο

Το «Shamanic Mystic Νight» είναι ένας νέος τρόπος για να ξεφύγει κάποιος από τα δεσμά των κοινωνικών συμβάσεων, να απελευθερωθεί και να εκφραστεί με τελετουργίες που δίνουν ένα διαφορετικό από το συνηθισμένο χρώμα στη ζωή του.  Στη σαμανιστική βραδιά του «Salon de Bricolage» κυριαρχούσε το άρωμα του καμένου palo santo, του ιερού ξύλου από τον Αμαζόνιο. Η μουσική υπόκρουση ήταν ινδική, ως η κατεξοχήν αρμόζουσα στον χαρακτήρα της εκδήλωσης. Τρεις οργανοπαίκτες έπαιξαν ζωντανά φλάουτο, κλαρινέτο και κρουστά. Παντού υπήρχαν μικρά ρεσό και αρωματικός καπνός, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αισθησιακή και μαυλιστική, κάτι σαν ελαφρά μέθη.


Η μουσική υπόκρουση ήταν ινδική, με live φλάουτο, κλαρινέτο και κρουστά



Η βραδιά ξεκίνησε με το σερβίρισμα ζεστής πιπεράτης σοκολάτας καγιέν προκειμένου οι αισθήσεις να ξυπνήσουν, ενώ στη συνέχεια το πρόγραμμα προέβλεπε ξέφρενο χορό για να ανοίξουν τα ενεργειακά μας κέντρα, τα γνωστά τσάκρα. Η έναρξη του χορού κατέτεινε στο ξεμπλοκάρισμα του πρώτου τσάκρα, το οποίο σχετίζεται με την ανασφάλεια κάθε ανθρώπου: άγριες, σχεδόν ζωώδεις κινήσεις, με έντονη την επιρροή της Αφρικής. Ακολούθησε το τσάκρα του σεξ, όπου κυριάρχησαν οι νωχελικές κινήσεις και ο αισθησιασμός, ενώ το τρίτο τσάκρα λύθηκε με ταγκό και λάτιν. Στο τσάκρα της καρδιάς πρωτοστάτησαν δύο μπαλαρίνες και ο τρελός χορός έκλεισε με τα τύμπανα να ηχούν δυνατά, ξυπνώντας το τρίτο μάτι, αυτό της ενσυνείδησης. Για περίπου μιάμιση ώρα οι καλεσμένοι χόρευαν δυνατά και με ρυθμό σαν να μην υπήρχε αύριο. Κάποιος από τους θαμώνες σχολίασε: «Ενιωθες πρωταγωνιστής μιας κατάστασης μεθυστικής, μυστικιστικής, πρωτόγονης. Ηταν σίγουρα το πιο συγκλονιστικό βιωματικό σεμινάριο» .

Η βραδιά έκλεισε με βαθιά χαλάρωση υπό τον ήχο ενός φλάουτου. Οι πρωταγωνιστές μύρισαν για τελευταία φορά το καμένο ξύλο και αυτοσυγκεντρώθηκαν εστιάζοντας το βλέμμα τους στη φλόγα των κεριών.

Στο τσάκρα της καρδιάς πρωτοστάτησαν οι μπαλαρίνες



Προς το τέλος της νύχτας τα τσάκρα του έρωτα άνοιξαν για τα καλά









Μοναδικό έδεσμα, η λιωμένη σοκολάτα καγιέν, που ξυπνά «πιπεράτες» αισθήσεις



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης