Ιωάννα Σεβοπούλου: «Ανήκω στη μουσική»

Ιωάννα Σεβοπούλου: «Ανήκω στη μουσική»

Σπούδασε ναυτιλιακά, μιλάει τρεις γλώσσες, έχει ταξιδέψει με την Αννα Βίσση, έχει τραγουδήσει στίχους του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Για να τα προλάβει όλα αυτά, χρειάστηκαν δύο καριέρες. Στην πρώτη έψαχνε τη μουσική της ταυτότητα, ενώ σε αυτή που έχει χτίσει τώρα ζει αυτό που πάντα ονειρευόταν  

Ιωάννα Σεβοπούλου: «Ανήκω στη μουσική»
Η καριέρα της Ιωάννας Σεβοπούλου χωρίζεται σε δύο κύκλους. Ο πρώτος περικλείει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές, μια μεγάλη περιοδεία με την Αννα Βίσση στην Αμερική, στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική και δισκογραφικές επιτυχίες, όπως το «Πριν μου πεις λοιπόν λυπάσαι», που έγινε hit το 1999. Τα τελευταία πέντε χρόνια διανύει τον δεύτερο κύκλο της καριέρας της και ζει αυτό που πάντα ονειρευόταν: εμφανίζεται σε ατμοσφαιρικές σκηνές και ταξιδεύει το κοινό με τραγούδια που πρώτα η ίδια αγαπάει να ερμηνεύει. 



«Παρουσιάζω μουσικές παραστάσεις όπου μπλέκω το παλιό καλό τραγούδι με το καινούριο. Στο ρεπερτόριό μου χωράνε όλα: κλασικά κινηματογραφικά τραγούδια, μελωδίες του ελληνικού σινεμά και ξένο ρεπερτόριο. Από το πρόγραμμά μου δεν λείπουν επίσης τα ροκ, ποπ και ελαφρολαϊκά κομμάτια που ξεχωρίζω και εκφράζω με τον δικό μου τρόπο», λέει για τις μουσικές παραστάσεις που παρουσιάζει κάθε Τρίτη στη σκηνή του πολυχώρου «Beluga» και τις Παρασκευές στο «Εl Convento del Arte», τη μουσική σκηνή της ηθοποιού Πέμης Ζούνη στο Μεταξουργείο. Πώς γίνεται να συνδυάζει τόσο διαφορετικά είδη μεταξύ τους; «Η απάντηση είναι μία. Ανήκω στη μουσική και πειραματίζομαι σε διάφορα είδη όχι μόνο γιατί έτσι εξελίσσομαι, αλλά γιατί με αυτό τον τρόπο ανανεώνομαι. Αγαπάω τα διαχρονικά ελληνικά τραγούδια, φωνές όπως αυτές της Μαρινέλλας, της Αλεξίου, της Μοσχολιού. Συνθέτες όπως τον Χατζηνάσιο, τον Πλέσσα, τον Ξαρχάκο. Αισθάνομαι ότι επιτέλους κάνω αυτό που θέλω».
Πότε αποφάσισε να μεταπηδήσει από τα ναυτιλιακά, που σπούδασε, στο τραγούδι; «Αποφάσισα να ασχοληθώ με το τραγούδι στα 20 μου. Ολα ξεκίνησαν από μία οντισιόν που έκανα για να συμμετάσχω σε κάποιες καλοκαιρινές συναυλίες. Μετά δούλεψα για τέσσερα χρόνια με την Αννα Βίσση. Κάναμε μαζί μια μεγάλη περιοδεία στο εξωτερικό. Ταξιδέψαμε στην Αυστραλία, στην Αμερική, στη Νότια Αφρική και την Ευρώπη. Είναι από τους πιο ακομπλεξάριστους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Και πολύ εργατική. Αυτό, νομίζω, είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της. Εκτός από το ταλέντο της, που είναι αδιαμφισβήτητο. Ηταν μια ξεχωριστή συνεργασία και πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Αννα με ξεχώρισε. Και όσο προχωρούσε η συνεργασία μας, η Αννα μού έδινε περισσότερο χώρο στο πρόγραμμα. Ελεγα δικά μου τραγούδια, με πρόσεχε ιδιαίτερα». 
Κλείσιμο

Πρόσφατα είδαμε την Ιωάννα να εμφανίζεται στην πρόωρα κομμένη εκπομπή «Προβοκάτσια ΤιΒι» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στον ΣΚΑΪ. Εκτός από το στρες που, όπως λέει, ένιωθε, εκείνο που την ιντρίγκαρε περισσότερο ήταν ότι τραγουδούσε στίχους του ίδιου του δημοσιογράφου. «Αλλαζε τους στίχους σε αγαπημένα τραγούδια εμπνεόμενος από την επικαιρότητα και εγώ τους τραγουδούσα. Με τον Κωνσταντίνο γίναμε φίλοι. Δεν τον γνώριζα από πριν, αλλά μπορώ να πω ότι με κέρδισε ο χαρακτήρας του. Μου αρέσει που είναι ένας άνθρωπος που έχει το θάρρος της γνώμης του. Τον βρίσκω πολύ οξυδερκή». Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε τηλεοπτικό project. Αλήθεια, σκέφτηκε ποτέ να εμφανιστεί σε κάποιο talent show; «Οταν ξεκίνησαν τα talent shows, το 2002, είχα ήδη κυκλοφορήσει την πρώτη μου ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Eίχε προηγηθεί και το πρώτο μου single ‘‘Πριν μου πεις λοιπόν λυπάσαι’’, που το 1999 ήταν το τραγούδι της χρονιάς. Αισθανόμουν ότι δεν το είχα ανάγκη. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως ήταν ένα από τα λάθη μου. Από την άλλη, έχει αξία να κάνεις κάτι τη σωστή στιγμή. Σήμερα έχει συνηθίσει ο κόσμος να βλέπει τα talent shows και δεν του προκαλούν εντύπωση».

Πώς διαχειρίστηκε την επιτυχία που της χάρισε το πρώτο της single; «Δεν είχα την πείρα να τη διαχειριστώ. Πολλές φορές λέω ότι αν είχα κάνει την επιτυχία αργότερα θα είχα αποφύγει κάποια λάθη. Αλλά δεν πειράζει, από τα λάθη μαθαίνουμε. Οταν κάνεις κάτι που εκείνη τη στιγμή το θεωρείς σωστό, δεν μπορείς να γυρίζεις πίσω μετά και να μετανιώνεις».
Δέχτηκε προτάσεις για να κυνηγήσει καριέρα στο εξωτερικό; «Είχα δεχτεί πρόταση να κάνω καριέρα στο εξωτερικό. Από τον Αμερικανό παραγωγό Τζόι Μπάλιν. Μου είχε πει: “Πώς θα σου φαινόταν να έρθεις Αμερική;”. Αισθανόμουν όμως ότι δεν είχα προλάβει να κάνω τα πράγματα που ήθελα εδώ. Η πρόταση έγινε στην αρχή της καριέρας μου. Επειτα, αγαπώ πολύ την Ελλάδα. Δεν κάνω εγώ χωρίς τον ήλιο και τη θάλασσα. Δεν μπορώ να διανοηθώ να ζω μακριά από τη χώρα μου. 

Τώρα, στις μικρότερες μουσικές σκηνές βρήκα τον εαυτό μου. Να σου πω επίσης ότι τραγουδάω live σε parties και events. Στη νέα καριέρα μου, όπως τη λέω εγώ, ό,τι έχτισα το έχτισα μόνη μου. Λιθαράκι, λιθαράκι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης