Ιωάννα Σουλιώτη: Ασκήσεις γιόγκα από ένα πρώην μοντέλο

Ιωάννα Σουλιώτη: Ασκήσεις γιόγκα από ένα πρώην μοντέλο

Η Ιωάννα Σουλιώτη μάς συστήνει μια άλλη πλευρά του εαυτού της. Μετά από πολλά χρόνια μαθητείας στη γιόγκα και το ρέικι, αλλά και διάφορες ανατροπές στη  ζωή της,     το πρώην μοντέλο κατάφερε να κάνει το χόμπι καθημερινή ενασχόληση σε έναν δικό της ολιστικό χώρο στην Κηφισιά, το «iSoul Yoga»

Ιωάννα Σουλιώτη: Ασκήσεις γιόγκα από  ένα πρώην μοντέλο
Από το ξεκίνημά της ως μοντέλο και στη συνέχεια ως παρουσιάστρια και fashion editor, μέχρι σήμερα δεν σταματάει ποτέ να δοκιμάζει καινούριες εμπειρίες. Η αλήθεια είναι ότι η Ιωάννα έχει πέσει και έχει σταθεί ξανά στα πόδια της πολλές φορές. Για τις επιτυχίες αλλά και τις δυσκολίες που πέρασε στη ζωή της, ειδικά τα τελευταία χρόνια, μιλάει η ίδια στο «thema people», στη ζεν ατμόσφαιρα του χώρου που μόλις δημιούργησε.  

- Μετά το μόντελινγκ, την τηλεόραση και το fashion editing, πώς και αποφάσισες να ανοίξεις έναν χώρο όπως το «iSoul Yoga» στην Κηφισιά;
Κλείσιμο
Για μένα ήταν ένα όνειρο το οποίο ήθελα ανέκαθεν να πραγματοποιήσω, όταν τα παιδιά μου θα ξεκινούσαν σπουδές. Αν και ήρθε λίγο νωρίτερα στη ζωή μου, το εκλαμβάνω ως ένα συμπαντικό δώρο και δεν έχω παρά να το καλωσορίσω. Η σχέση μου με τη γιόγκα ξεκίνησε το 1994 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Παράλληλα έγινα δευτέρου επιπέδου θεραπεύτρια στο ρέικι. Αλλωστε, η φυσική και η πνευματική υγεία έχει συνοχή με τις προηγούμενες δουλειές μου. Για μένα το νέο μου εγχείρημα είναι μια καθημερινή ενασχόληση που με γεμίζει και με ηρεμεί. Η γιόγκα μού δίνει χαρά και ισορροπία. 



- Για να κάνεις γιόγκα από το 1994 μάλλον ήσουν από τις πρώτες στην Ελλάδα...
Εκανα μόντελινγκ και ταξίδευα πολύ στο εξωτερικό, όπου ήταν ήδη πολύ διαδεδομένη, με αποτέλεσμα να την ανακαλύψω. Θυμάμαι ότι η πρώτη μου δασκάλα ήταν 70 ετών. Στην Ελλάδα άρχισαν να μαθαίνουν τι είναι γιόγκα το 2000 και από τότε μπήκε κανονικά στις ζωές μας.

- Πώς και αποφάσισες να κάνεις μόνη σου τέτοια επένδυση εν μέσω κρίσης;

Επειδή στο παρελθόν είχε καεί η γούνα μου από διάφορες συνεργασίες, αποφάσισα να το επιχειρήσω μόνη μου. Είχα κάτι οικονομίες στην άκρη και είπα αντί να μου τις φάνε τα capital controls, καλό είναι να τις επενδύσω. (γέλια) Δεν με έβλεπα να βρίσκω δουλειά στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και γενικά στα επαγγέλματα με τα οποία ασχολούμουν μέχρι πρότινος. Δεν είμαι πια 20 ετών, έχω κάνει τον κύκλο μου όσον αφορά στην καριέρα μου, έχω τα παιδιά μου, δεν θέλω να αναλώνομαι σε ανούσια πράγματα. Οσον αφορά στα επαγγελματικά, γεγονός είναι ότι πρέπει να σκέφτομαι μακροπρόθεσμα. Ετσι, λοιπόν, στην αναζήτηση που έκανα, αποφάσισα ότι θέλω να ασχοληθώ με αυτό που είμαι, που αγαπώ και με γεμίζει τόσο πολύ. 




- Πάντως η γιόγκα δεν πολυταιριάζει με το προφίλ μιας γυναίκας που έχει κάνει τηλεόραση και μόντελινγκ...
Δεν πειράζει, ήρθε η ώρα να μάθει ο κόσμος και την άλλη μου πλευρά. Αυτή που γνώριζαν μέχρι σήμερα μόνο οι φίλοι μου. Αλλωστε, όταν έκανα μόντελινγκ, αλλά και σε όλες τις δουλειές μου, η γιόγκα με ισορροπούσε. Πήρα την απόφαση να κάνω αυτό που μου αρέσει. Και παλιά έκανα αυτό που μου άρεσε, αλλά ξεχώριζα το επάγγελμά μου από τη ζωή μου. Είναι διαφορετικό να κάνεις αυτό που σου αρέσει και να μπορείς να το κάνεις επάγγελμα. 

- Για ποιον λόγο να έρθει κάποιος στο «iSoul Yoga»;

Για να ισορροπήσει σωματικά αλλά και πνευματικά. Γιατί έχουμε όλα τα συστήματα γιόγκα, μεταξύ άλλων hatha, kundalini, ashtanga, anusara, aerial και hot yoga. Το κάθε είδος γιόγκα  βοηθάει διαφορετικά στο άγχος, στην πίεση, σε μυοσκελετικά προβλήματα, στην ενέργεια, διώχνει φοβίες και άλλα πολλά. Ολα αυτά ξεκινούν από μέσα μας και η γιόγκα βοηθάει πολύ να βρεις την ισορροπία σου, οπότε αυτό έχει αντίκτυπο και στην εξωτερική μας εμφάνιση. Εχουμε επίσης τμήματα γιόγκα για παιδιά και εφήβους υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων δασκάλων. Τέλος, υπάρχει φυσικοθεραπευτής που κάνει thai massage, αθλητικό μασάζ, ρεφλεξολογία, επίσης εφαρμόζουμε την κβαντική θεραπεία, όπως το ρέικι, το οποίο σε ξεμπλοκάρει ενεργειακά. 



- Η γιόγκα ήταν αυτή που σου έδωσε ισορροπία σε δύσκολες στιγμές, όπως το διαζύγιό σου;

 Η γιόγκα είναι η επίγνωση του ποιος είμαι. Πώς βιώνω τις καταστάσεις, πώς τιθασεύω το μυαλό μου, γιατί δημιουργούμε συννεφάκια και χανόμαστε σε αυτά. Φυσικά δεν πέρασα και τόσο ωραία όταν χώρισα. Ομολογώ ότι ήταν χάλια. Δεν ήταν καλή περίοδος, ωστόσο η γιόγκα με βοήθησε πάρα πολύ. 

- Πόσο διάστημα σου πήρε για να ισορροπήσεις;

Κοίταξε, όταν είσαι μέσα στην ανισορροπία δεν το αντιλαμβάνεσαι. Ελεγα «είμαι μια χαρά». Νομίζω ότι μου πήρε δύο χρόνια σίγουρα. Μετά τα δύο χρόνια ισορρόπησε η σχέση μου με τον πατέρα των παιδιών μου, τον Κωνσταντίνο. Δεν έχουμε πια μεταξύ μας κανέναν ανταγωνισμό, όπως για το ποιον αγαπάνε τα παιδιά περισσότερο και άλλα πολλά. Σήμερα, ευτυχώς, είμαστε όλοι καλά, με μια καλή σχέση μεταξύ μας, ενώ πάνω απ’ όλα είναι ισορροπημένα τα παιδιά μου. Δεν σου κρύβω ότι είμαστε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι τον τελευταίο χρόνο που ήμασταν παντρεμένοι. Πιστεύω ότι όταν μια σχέση τελειώνει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φύγεις παρά να παραμείνεις και να καταλήξεις τρελή ή ακόμη και καταθλιπτική, να αρρωστήσεις δηλαδή μέσα σε μια κατάσταση που δεν σε κάνει ευτυχισμένη. Ξέχωρα από το ότι όλο αυτό εν συνεχεία βγαίνει και στα παιδιά.  

- Πόσο σε επηρέασε τότε η δημοσιότητα;

Είχαν πάρει τέτοια τροπή τα πράγματα επειδή συμμετείχα στο τηλεοπτικό σόου «Real Housewifes of Athens». Και μη με ρωτήσεις γιατί, η ουσία είναι ότι δεν το μετανιώνω. Ηρθε σε μια περίοδο της ζωής μου όπου έπρεπε να σταθώ ξανά επαγγελματικά στα πόδια μου, διότι δεν σου κρύβω ότι επί 15 χρόνια με τον πρώην σύζυγό μου είχαμε κοινές επαγγελματικές δραστηριότητες στα περιοδικά και στο ραδιόφωνο. Εκεί που ήταν όλα μια χαρά, ξαφνικά αυτή η ισορροπία χάθηκε σε όλα. Από το ζενίθ στο ναδίρ. Θυμάμαι που έλεγα «πού θα πάω να δουλέψω; Τι θα κάνω;». Και δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα από μια διατροφή. Το «Housewifes» ήταν μια καλή ευκαιρία για να μπω ξανά στα πράγματα, να δείξω πώς περνάει μια χωρισμένη γυναίκα με παιδιά. Βέβαια, βγήκα λίγο στρυφνή, αλλά πιστεύω ότι ήμουν δίκαιη και τυπική. 

 - Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν έκανε κακό αυτή η εκπομπή στην όλη εικόνα σου;

Λένε ότι «το διαμάντι και στη λάσπη να πέσει πάλι θα λάμψει». Κακό δεν μου έκανε γιατί δεν μου γκρέμισε την καριέρα μου. Μια επιλογή δεν χαρακτηρίζει όλη την επαγγελματική σου πορεία. Πόσο μάλιστα όταν έρχεται μετά από έναν χωρισμό. Βέβαια, μετά τη συμμετοχή μου στο «Housewifes» δεν μου έγινε καμία νέα πρόταση...

- Οταν χώρισες, αναθεώρησες πράγματα στη ζωή σου;

Σίγουρα ήταν καθοριστική περίοδος, αφού όταν φτάσεις στο σημείο να τελειώσεις έναν γάμο, πάει να πει ότι τα πράγματα είχαν τελματώσει. Εκεί είναι που γεννιέται μια καινούρια αρχή και τα βάζεις όλα κάτω ξανά. Γενικά τα τελευταία 7 χρόνια είναι που με οδήγησαν σε αυτή την επαγγελματική κίνηση που έκανα σήμερα. Αναδιοργανώθηκα, έκανα την αυτοκριτική μου, ανακάλυψα τι πραγματικά μου αρέσει. Πλέον δεν έχω υπομονή, θέλω οι σχέσεις μου να είναι ουσιαστικές και ειλικρινείς. Νιώθω ολοκληρωμένη. 

- Σου έχει λείψει η τηλεόραση;
Με την έννοια της επαγγελματικής ενασχόλησης όχι, γιατί έχω προχωρήσει. Δεν σου κρύβω ότι έκανα δύο κρούσεις σε κανάλια, με μια πρωτότυπη πρόταση, κάτι διαφορετικό από lifestyle, αλλά δεν έλαβα καμία αξιόλογη απάντηση. 

- Κάνοντας μια ανασκόπηση, τι έχεις να θυμάσαι από το μόντελινγκ;

Ηταν μια μαγική περίοδος, ήμουν τελείως ξένοιαστη και είχα όλη τη ζωή μπροστά μου. Ακόμα λέω στα παιδιά μου ότι αν ήξερα ότι θα είχα τόση επιτυχία ως μοντέλο, δεν θα το σταματούσα ποτέ. Οπως λέει ένας φίλος μου «πετυχαίνεις κάτι επαγγελματικά όταν έχεις ξεπεράσει το προηγούμενο». Το μόντελινγκ δεν το έχω ξεπεράσει, μάλιστα ο κόσμος μου μιλάει ακόμα γι’ αυτό, παρόλο που έχω κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Ουσιαστικά δεν δούλεψα πολλά χρόνια, θυμάμαι ήταν από το 1990 μέχρι το 1994. Το 1992 βγήκα «Look of the Year», έκανα στο εξωτερικό την επίδειξη της Lolita Lempicka, editorial μόδας για την ισπανική «Vogue» και διαφημίσεις σε Μιλάνο, Γαλλία και Βαρκελώνη. Αλλη μια δυνατή στιγμή ήταν όταν με φωτογράφισε ο Πατρίκ Ντεμαρσελιέ στη Νέα Υόρκη. Τα σταμάτησα όλα όταν γνώρισα τον άνδρα μου. Δεν ήθελα να ταξιδεύω συνέχεια, άλλωστε με είχε κουράσει η όλη ματαιοδοξία του χώρου. Αν θέλεις να κάνεις καριέρα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στο εξωτερικό. Είχα κάνει όλες τις επιδείξεις με τον Μάκη Τσέλιο, τον Μιχάλη Ασλάνη, φωτογραφήσεις σε περιοδικά, δεν είχα κάτι άλλο να κάνω στην Ελλάδα. Μετά έκανα αυτό που ήθελα εξαρχής: να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία της μόδας. 

- Και μετά μπήκε στη ζωή σου η τηλεόραση…
Εκανα την πρώτη εκπομπή μόδας, συγκεκριμένα το «Bazaar», το 1993, στο κρατικό κανάλι, μαζί με τη Μαργαρίτα Σφέτσα. Ακολούθησε η «Ντάμα Κούπα», πρωινό στην ΕΡΤ1, αλλά και οι «Μεταμορφώσεις», ένα ένθετο στο «Σαν το σπίτι σας» στο MEGA με τη Μαρία Μπακοδήμου και τον Φώτη Σεργουλόπουλο. Μετά ήρθε το «Lifestyle» στο ALTER με τον Γιώργο Παπαδάκη, μάλιστα θυμάμαι ότι μόλις είχα γεννήσει και ακόμα θήλαζα. Επίσης έκανα τον «Κακό Λύκο», μια συνεργασία που δεν ευδοκίμησε γιατί η τηλεόραση είναι πλανεύτρα. Και τέλος το «Housewifes» στον AΝΤ1.

- Ποια όμως ήταν η πιο δυνατή επαγγελματική στιγμή σου;

Η πιο δυνατή μου στιγμή ήταν η μαθητεία μου στο «Harper’s Bazaar» στη Νέα Υόρκη. Εμεινα τρεις μήνες και δούλεψα στα κεντρικά τους γραφεία, κι εκεί έμαθα πώς δουλεύει ένα περιοδικό παγκόσμιας εμβέλειας. Ετσι, όταν γύρισα στην Ελλάδα κυκλοφορήσαμε την ελληνική έκδοση. Με το μόντελινγκ άνοιξε ένα παράθυρο στη ζωή μου, με το «Bazaar» μια ολόκληρη πύλη. 
- Πάντως, η ολοκλήρωση ήρθε με τα παιδιά φαντάζομαι... Ναι, αδιαμφισβήτητα. Είναι το ωραιότερο δώρο στη ζωή μου. Τα λατρεύω και το μόνο που θέλω είναι να τα βλέπω ευτυχισμένα και υγιή. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης