Νένα Δασκαλοπούλου: Τηλεμαθήματα zumba από μια μπαλαρίνα!

Νένα Δασκαλοπούλου: Τηλεμαθήματα zumba από μια μπαλαρίνα!

8 και 45 ακριβώς, κάθε Σαββατοκύριακο, η Νένα Δασκαλοπούλου θα δίνει το τηλεοπτικό ραντεβού της στον ANT1. Στόχος της να σηκωθούμε από κρεβάτια, από καναπέδες και πριν βγούμε για τα απαραίτητα ψώνια του νοικοκυριού να χορέψουμε zumba. Θα καταφέρει να μας πείσει; «Είμαι σίγουρη ότι θα αλλάξει τη ζωή σας»  

Νένα Δασκαλοπούλου: Τηλεμαθήματα zumba από μια μπαλαρίνα!
«Ποιος θα ξυπνήσει πρωί Σαββάτου και Κυριακής να χορέψει zumba; Τα παιδάκια με τις μαμάδες τους. Είμαι σίγουρη ότι θα παρασύρουν και τους μπαμπάδες. Είναι ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια». Η Νένα Δασκαλοπούλου ακούγεται κάτι παραπάνω από σίγουρη: «Εμένα μου άλλαξε τη ζωή και κυρίως τη διάθεση. Ξέρω τι μπορεί να κάνει η zumba στην καθημερινότητά μας».

Κλείσιμο


Η Νένα Δασκαλοπούλου μεγάλωσε σε τηλεοπτικά πλατό βλέποντας τη μητέρα της να διδάσκει μπαλέτο σε παιδάκια. «Η μαμά μου, η Βίκυ Σακιώτη, επί οκτώ χρόνια συμμετείχε σε παιδικές εκπομπές της ΕΡΤ1 κάνοντας μαθήματα μπαλέτου σε παιδάκια. Εχω ζωντανή την ανάμνηση να είμαι 2,5 ετών στα πλατό και να τη βλέπω να χορεύει. Ηθελα να γίνω σαν εκείνη όταν μεγάλωνα. Από μικρή ήμουν στην εθνική ομάδα ενόργανης και στην εφηβεία αποφάσισα ότι θέλω να ασχοληθώ αποκλειστικά με τον χορό. Εκανα όλα τα είδη, χιπ χοπ, τζαζ, μπαλέτο, σύγχρονο, τα πάντα. Οταν ήρθε η ώρα να αποφασίσω τι θα σπουδάσω χωρίς δεύτερη σκέψη είπα “χορό”. Ηθελα να γίνω δασκάλα χορού. Εδωσα εξετάσεις στη Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου, σε ένα τμήμα που παίρνουν μόνο 25 άτομα κάθε χρόνο και με πήραν. Στο δεύτερο έτος τραυματίστηκα στον αστράγαλο και καταστράφηκε η καριέρα μου. Επί τρία χρόνια έκανα τρεις ώρες καθημερινά φυσιοθεραπεία, άλλαξα εννέα γιατρούς και δώδεκα φυσιοθεραπευτές. Δεν μπορούσα να σταθώ όρθια πάνω από ένα μισάωρο γιατί ένιωθα κάψιμο στο πόδι μου και κάθε μετακίνηση ήταν δράμα. Φυσικά η διάθεσή μου έπεσε. Πολύ. Μια φίλη, που επίσης σπούδαζε στη Βασιλική Ακαδημία πιλάτες, μου ζήτησε να γίνω το πειραματόζωό της. Το μάθημα πιλάτες δημιουργήθηκε για θεραπευτικούς λόγους, για την αποκατάσταση τραυματισμών. Το ερωτεύτηκα. Και έδωσα ξανά εξετάσεις για το course Body & Arts Science International της Βασιλικής Ακαδημίας, όπου έπαιρναν μόνο έντεκα σπουδαστές τον χρόνο, και κατάφερα να μπω. Το τελείωσα και εδώ και έναν μήνα έχω ανοίξει στούντιο στο Παλαιό Φάληρο, το Willingness, και διδάσκω πιλάτες και γιόγκα».



Με τη zumba πώς ασχολήθηκε άραγε; «Η μητέρα μου έχει σχολή χορού εδώ και 26 χρόνια. Οταν επέστρεψα από το Λονδίνο, μου ανέθεσε τα τμήματα μπαλέτου μωρών και εφήβων. Ωστόσο, μου είχε φύγει όλη η χαρά της διδασκαλίας με τον τραυματισμό. Τα όνειρά μου είχαν γίνει εφιάλτες. Πίστευα ότι δεν θα μπορέσω να διδάξω χορό. Ανοίγω την πόρτα την πρώτη μέρα, με πολύ φόβο, και βλέπω ένα κοριτσάκι 2,5 ετών, ντυμένο στα ροζ, με την τούλινη φούστα του μπαλέτου να τρέχει προς το μέρος μου φωνάζοντας “κυρία κυρία, κοιτάξτε τι μπορώ να κάνω” και κουνούσε δεξιά αριστερά τη λεκάνη του. Εκεί κατάλαβα ότι έχω ευθύνη απέναντι στα μικρά κοριτσάκια και πρέπει να είμαι ένα πρότυπο. Εψαξα πάρα πολύ, βρήκα έναν έξοχο γιατρό που μου έκανε μια εγχείρηση λαπαροσκοπικά και βρήκα τους παλιούς ρυθμούς μου. Στις 5 Φεβρουαρίου 2011 έβλεπα με μια φίλη βιντεάκια χορού στο YouTube. Μου έδειξε για πρώτη φορά ένα μάθημα zumba και ξετρελάθηκα από την ενέργεια, τη ζωντάνια και την κίνηση. Το ερωτεύτηκα και αποφάσισα να μάθω να το διδάσκω. Η zumba είναι ένα πάντρεμα χορού και γυμναστικής. Είναι άσκηση μεταμφιεσμένη. Δεν καταλαβαίνεις ότι γυμνάζεσαι. Σε γλουτούς, τετρακέφαλους, κοιλιακούς, παντού μπορείς να δεις διαφορά. Είναι ένα πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής που ακολουθεί όλες τις αρχές του fitness. Δεν είναι, όμως, εξαντλητικό και κουραστικό. Είναι τρομερά διασκεδαστικό και ευχάριστο. Διαρκεί από 45 λεπτά έως μία ώρα και μπορείς να κάψεις από 500 μέχρι και 1.000 θερμίδες. Είναι ένα πάρτυ που σε κάνει πιο fit. Είμαι πλέον επίσημος εκπαιδευτής zumba στην Ελλάδα και στην Κύπρο», απαντά.



Από έναν φιλανθρωπικό μαραθώνιο 

Πώς βρέθηκε με τηλεοπτική εκπομπή για τη zumba; «Οργάνωσα έναν μαραθώνιο με φιλανθρωπικό σκοπό στο Tάε Κβον Ντο και το κανάλι ήταν επίσημος χορηγός επικοινωνίας. Είχε τεράστια απήχηση αυτό και άρεσε πολύ στον ANT1. Είναι ένα πρόγραμμα για κόσμο που το έχει ανάγκη, το ζητάει, για εκείνους που δεν έχουν χρόνο και διάθεση να γυμναστούν παραδοσιακά στο γυμναστήριο. Για τον κόσμο που έχει τόλμη και θέληση για εσωτερική αλλαγή. Γιατί η zumba σού αλλάζει το σώμα και την ψυχολογία». Γιατί στην Ελλάδα έχει πιάσει τόσο πολύ η zumba στις νοικοκυρές; «Είναι μια παρεξηγημένη ομάδα. Αλλάζει την καθημερινότητά της. Είναι μια ιδανική ευκαιρία κοινωνικοποίησης και ταυτόχρονα βλέπουν την εξωτερική εμφάνισή τους να βελτιώνεται. Εχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με τη zumba. Εχω δει ανθρώπους με καρκίνο να κάνουν μαθήματα και να τους βοηθάει με τη θεραπεία τους. Πάρα πολύ κόσμο που έπαιρνε αντικαταθλιπτικά να βρίσκει ξανά το κέφι του. Εχω γνωρίσει κόσμο που σιχαινόταν τη δουλειά του και μέσω αυτής άλλαξαν καριέρα και έγιναν instructors. Εμένα μου άλλαξε ουσιαστικά την ψυχολογία μου. Υπάρχουν προγράμματα για μικρά παιδιά, για ηλικιωμένους, zumba στο νερό, step zumba. Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό, αλλά πραγματικά εμπιστεύομαι τον τηλεθεατή που ίσως δεν θα ανταποκριθεί από την αρχή αλλά μόλις το δοκιμάσει θα γίνει λάτρης. Πιστεύω ότι έχουμε θέληση να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή μας. Στην Αγγλία, όπου ζούσα, οι personal trainers είχαν πολλή δουλειά στις 5 και στις 6 τα ξημερώματα. Γιατί ο κόσμος σηκωνόταν για να αθληθεί πριν πάει στη δουλειά του. Δεν μου φαίνεται περίεργο να σηκωθεί κανείς νωρίς το Σαββατοκύριακο και να αθληθεί κάνοντας zumba».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης