Η πιο μεγάλη μέρα του «Ζιζού»

Η πιο μεγάλη μέρα του «Ζιζού»

Ο Zinedine Zidane, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά του, παρουσιάστηκε στο κοινό της «Βασίλισσας της Ευρώπης»

Η πιο μεγάλη μέρα του «Ζιζού»
«Είναι μια σημαντική ημέρα για μένα. Μια συγκινητική ημέρα, πιο συγκινητική ακόμα και από την ημέρα που υπέγραψα εδώ ως ποδοσφαιριστής της ομάδας». Είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι στιγμές που ο Zinedine Zidane εμφανίζεται με τρακ και μιλάει με έντονο συναισθηματισμό. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της γενιάς του ξεχώριζε για τον κυνισμό και το κρύο του αίμα. Κι όταν αυτό το κρύο αίμα έβραζε, χάριζε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο στιγμές διαφορετικές, όπως το χτύπημα με το κεφάλι στο στήθος του Materazzi, όταν εκείνος του έβρισε τη μητέρα του στο συγκλονιστικό τελικό ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Ιταλία και της Γαλλίας το 2006.

Ο 43χρονος, πριν αναλάβει τα ηνία της πρώτης ομάδας, ήταν προπονητής στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ από το 2014. Το γεγονός πως δεν έχει προπονήσει ομάδα του βεληνεκούς των «μερένγκες» (σ.σ. προσωνύμιο της ομάδας λόγω της κατάλευκης φανέλας που φοράει) κάνει το στοίχημα για τον Zidane και τον πρόεδρο της Ρεάλ τεράστιο. Η συζήτηση για το αν μπορεί ο Γάλλος να αντέξει όλη αυτή την πίεση είχε ανοίξει πριν από την απόλυση του προηγούμενου προπονητή, Rafa Benitez. «Ο Zidane ήταν ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, αλλά η εμπειρία του στην προπονητική είναι μηδενική» δήλωσε στο BBC ο John Toshack, που έκανε δύο θητείες στον πάγκο της Βασίλισσας.

Κλείσιμο
Από την άλλη, ο David Beckham μίλησε με θέρμη για τον πρώην του συμπαίκτη στους Galacticos (σ.σ. προσωνύμιο που δόθηκε στη Ρεάλ όταν είχε δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να πάρει στην ομάδα τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές). «Ένας άντρας που υπήρξε ο καλύτερος, σε ένα άθλημα που όλοι αγαπάμε, αναλαμβάνει ένα κλαμπ που εγώ και πολλοί ακόμη αγαπάμε» έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram, επισημαίνοντας πως ο Zidane «δεν αποδέχεται την αποτυχία σε κανένα επίπεδο» και καταλήγοντας πως είναι ο «καλύτερος για αυτή τη δουλειά».

Στο ποδόσφαιρο η επιτυχία από την καταστροφή μπορεί να απέχει μερικά εκατοστά ή και κλάσματα του δευτερολέπτου. Ένα γκολ ή μια χαμένη ευκαιρία μπορεί να σε ανεβάσουν ή να σε κατεβάσουν από το θρόνο. Και ο ιστορικός αρχηγός της Real το γνωρίζει αυτό. Στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει η οικογένειά του είναι εκεί από την πρώτη στιγμή. Άλλωστε, η σύζυγός του, Veronique, είναι συνηθισμένη σε αυτή την πίεση, έπειτα από 21 χρόνια γάμου. Ο Ζιζού ήταν 17 όταν γνωρίστηκε με τη μητέρα των τεσσάρων αγοριών του. Τότε ήταν ήδη ποδοσφαιριστής στην ομάδα των Κανών, αλλά και πολύ ντροπαλός για να προσεγγίσει την πρώην χορεύτρια και μοντέλο. Τελικά, όταν ξεπέρασε τις αναστολές του, έγιναν ζευγάρι σχεδόν αμέσως και έπειτα από πέντε χρόνια σχέσης παντρεύτηκαν. Λέγεται πως η Veronique θα ήθελε πολύ μια κόρη, για να της περάσει το πάθος που έχει για το χορό. Η 43άχρονη, όμως, βλέπει τους γιους της να βαδίζουν στα χνάρια του πατέρα τους.







Ο 20άχρονος Enzo Fernandez είναι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας. Παίζει στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ, εκεί όπου είχε προπονητή τον πατέρα του. O Enzo είναι ο αρχηγός της ομάδας κι αυτός που θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για να κάνει καριέρα. «Όταν είμαστε με την ομάδα, του συμπεριφέρομαι όπως σε κάθε ποδοσφαιριστή. Όταν επιστρέφει σπίτι, γίνεται και πάλι ο γιος μου. Αυτό θέλει κι εκείνος» έχει δηλώσει ο Zidane.

Ο δεύτερος γιος του, Luca Fernandez, παίζει ως τερματοφύλακας, στην ομάδα Under 17 της Ρεάλ. Και ενώ πολλοί υποστηρίζουν πως δεν έχει πάρει το ταλέντο του μπαμπά του, αφού παίζει σε άλλη θέση, εκείνος πρόσφατα ήρθε στην επικαιρότητα θυμίζοντας πως διαθέτει το εκρηκτικό DNA του πατέρα του. Τι έκανε ο 17χρονος; Απλά χτύπησε με το κεφάλι αντίπαλο ποδοσφαιριστή της μισητής ομάδας της Atletico Μαδρίτης.

Αντίθετα με τον Luca Fernandez, ο 13χρονος Theo Fernandez φαίνεται πως έχει αντιγράψει πολλές από τις κινήσεις του πατέρα του, όχι για να χτυπήσει αντίπαλο, αλλά με την μπάλα στα πόδια. Παίζοντας κι εκείνος στην Under 13 της Ρεάλ, είδε τα φλας να στρέφονται επάνω του μετά από ένα γκολ που έμοιαζε πιστή αντιγραφή των «χορογραφιών» του Zinedine Zidane στο γήπεδο.

Τέλος, ο μικρός γιος του Ζιζού, Elyaz Fernandez, είναι μόλις 10 ετών, οπότε είναι δύσκολο να κριθεί.

Το 2016 ξεκίνησε ιδιαίτερα απαιτητικά για τον εμβληματικό Γαλλοαλγερινό σταρ. Ένα γκολ ή μια στραβο-κλοτσιά μπορεί να τον κάνουν βασιλιά ή αποτυχημένο. Θα μπορούσε να καθίσει στη δεύτερη ομάδα, προπονώντας το γιο του και απολαμβάνοντας τη δόξα και τα εκατομμύρια ευρώ που έχει κερδίσει. Αλλά για ένα γεννημένο νικητή το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ χόμπι.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης