Σόου υψηλής ραπτικής με τσάι Κεϋλάνης

Σόου υψηλής ραπτικής με τσάι Κεϋλάνης

Η καθιερωμένη φιλανθρωπική βραδιά του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», που έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και συνδύαζε τσάι και μόδα σε μεγαλοπρεπή αίθουσα της «Μεγάλης Βρεταννίας», παρέπεμπε σε άλλες εποχές: τότε που οι γκαρνταρόμπες ασφυκτιούσαν από πανάκριβες τουαλέτες του διάσημου Οscar de la Renta...    

Σόου υψηλής ραπτικής  με τσάι Κεϋλάνης
Τα  50 ευρώ του εισιτηρίου συμμετοχής κάθε άλλο παρά εμπόδισαν την υψηλή κοινωνία των Αθηνών να δώσει το «παρών». Το ραντεβού είχε δοθεί περίπου έναν μήνα πριν, με γνωστές κυρίες να προσυνεννοούνται μεταξύ τους προκειμένου να συμπληρώσουν με την παρέα τους τις ροτόντες. Την πρόσκληση απηύθυνε η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», η οποία διοργάνωσε την επίδειξη μόδας του οίκου Oscar de la Renta στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Τα έσοδα μάλιστα θα δίνονταν για την ενίσχυση των φιλανθρωπικών σκοπών του σωματείου, γεγονός που ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου. Η αίθουσα «Salle de Bal» του ξενοδοχείου είχε διακοσμηθεί καταλλήλως, με επάργυρα και πορσελάνινα σερβίτσια στα τραπέζια, εορταστικές μπάλες και χριστουγεννιάτικα αλεξανδρινά. Δεκάδες φωτογράφοι είχαν πάρει θέσεις πέριξ της αίθουσας και απαθανάτιζαν από τη μια τα μοντέλα που περνούσαν ανάμεσα από τα τραπέζια φορώντας κομψά φορέματα και τουαλέτες Oscar de la Renta και από την άλλη τις υπέρλαμπρες καλεσμένες. 

Κλείσιμο


Από τις πρώτες που έφτασαν ήταν η Ειρήνη Νταϊφά, η οποία έκλεψε την παράσταση με τα Christian Dior αξεσουάρ της, αλλά και η Δέσποινα Κάτσικα, της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας Φαράν, η οποία προτίμησε ένα μαύρο φόρεμα με παγέτες. Παρούσα ήταν και η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής και κάθισε στο τραπέζι της Κατερίνας Παναγοπούλου, όπως άλλωστε και η ντυμένη στα μαύρα Αγάπη Πολίτη. Αικατερίνη Λαλαούνη, Ηρώ Κόβα και Τέτη Μιχαλαριά πήραν θέση στην ίδια ροτόντα ανταλλάσσοντας απόψεις για τη μόδα, τις χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις και τη σημερινή πολιτικοκοινωνική κατάσταση. Η Αικατερίνη Λαλαούνη είχε έναν λόγο παραπάνω να χαμογελά, αφού πρόκειται να ξαναγίνει σύντομα γιαγιά, καθώς σε λίγες ημέρες η κόρη της Λάουρα Μακροπούλου περιμένει το δεύτερο παιδί της. Το «παρών» έδωσε και η φειδωλή ως προς τις κοινωνικές εμφανίσεις της Ιωάννα Λαλαούνη, που εδώ και χρόνια είναι υπεύθυνη για το οικογενειακό μουσείο στην Ακρόπολη. Η Αντζελα Πλακόπητα προτίμησε ένα μαύρο κομψό φόρεμα, ενώ διαμάντια του οίκου της φόρεσε η Νίκη Δανελιάν. Εντύπωση έκανε και η Ντέμη Βερνίκου, η οποία έφτασε στην εκδήλωση συνοδευόμενη από την εγγονή της, κόρη της Μαρίνας Βερνίκου και του Μίλτου Καμπουρίδη.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Ανδρέα Ανδριανόπουλου, Ράνα, αποδείχθηκε η πιο πολυφωτογραφημένη κυρία της βραδιάς, καθώς εντυπωσίασε με το δερμάτινο φόρεμά της, ενώ την παρέα της Αντζελας Κέρος και της Miss Prada Μαρίας Βατοπούλου διεκδίκησαν πολλές από τις καλεσμένες. Η τελευταία είχε μάλιστα να διηγηθεί και ωραίες ιστορίες από τα πρόσφατα ταξίδια της. Αγγελική Τσίγκα και Χριστιάνα Καίσαρη έστησαν το δικό τους πηγαδάκι, όπως άλλωστε και η Λένια Μπονάνου, ιδιοκτήτρια χώρου γυμναστικής και στούντιο pilates για VIPs και όχι μόνο, που αντάλλαξε απόψεις για καλέσματα και πρωτότυπα πιάτα με τη Βούλα Δήμου, ιδιοκτήτρια του ιταλικού εστιατορίου «Il Covo». 



Ο μυρωδάτος καφές και το τσάι Κεϋλάνης συνδυάστηκαν με κρέπες, spring rolls και κρουασάν με γέμιση γαλοπούλας, ενώ το σόου επιμελήθηκε η Ελληνογαλλίδα μετρ του είδους Αλίς Δικαίου. Μοντέλο με μεγάλη καριέρα στο παρελθόν, προτίμησε να φορέσει και εκείνη δημιουργία του Oscar de la Renta, κατόπιν προτροπής του Μιχάλη Μαυρίκη, υπεύθυνου του οίκου στην Ελλάδα. Οταν οι κάμερες τον πλησίασαν ρωτώντας τον για τον Οσκαρ, τον οποίο γνώριζε και προσωπικά, ο ίδιος εξομολογήθηκε: «Ηταν ένας σχεδιαστής που λάτρευε τις γυναίκες, γι’ αυτό και τα φορέματά του αγαπήθηκαν και φορέθηκαν από πολλές γυναίκες, επώνυμες και μη, όπως η Ελένη Μενεγάκη, η Αμάλ Αλαμουντίν κ.ά. Το γεγονός ότι κάθε γυναίκα ονειρεύεται μία τουλάχιστον φορά στη ζωή της να φορέσει δημιουργία του μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί».

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης