Η Αργυρώ ανοίγει πίτα στα χωριά

Η Αργυρώ ανοίγει πίτα στα χωριά

Η γνωστή τηλεοπτική μαγείρισσα μιλά για τη νέα της εκπομπή, την επιχειρηματική της κίνηση στην Αμερική, τα παιδικά της χρόνια στην Πάρο και τη δική της τηλεοπτική αλήθεια

 Η Αργυρώ ανοίγει πίτα στα χωριά
Πλέον τα βράδια της Παρασκευής αποκτούν άλλο νόημα, με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να μας ταξιδεύει στις πίτες της Ελλάδας. Η γνωστή σεφ, μετά από 10 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας, κάνει τη δική της εκπομπή και μας ξεναγεί στην παράδοση της ελληνικής πίτας. «Θα δούμε το μεγαλείο της ελληνικής επαρχίας», λέει για τη νέα τηλεοπτική δουλειά της.

- Πώς αποφάσισες μετά από 10 χρόνια να κάνεις τη δική σου εκπομπή «Της a τα ζυμώματα» στον ANT1; Ολα αυτά τα χρόνια είχα προτάσεις για εκπομπές, αλλά ήταν ανέφικτο να τις αναλάβω λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων που είχα. Και πέρυσι μου είχε ζητηθεί κάτι, αλλά φέτος ήταν μια καλή συγκυρία, μια διαφορετική πρόταση απ’ όσες μου είχαν κάνει στο παρελθόν, κάτι που με κέρδισε από την αρχή.

Κλείσιμο
- Παρακολουθώντας την πορεία όλων των σεφ στην τηλεόραση, όλοι πήραν δική τους εκπομπή. Εσύ, όμως, όχι μόνο δεν την κυνήγησες, αλλά ήσουν και αρνητική στο παρελθόν.  Δεν τρελαινόμουν ποτέ να κάνω δική μου εκπομπή. Ενιωθα ότι αυτό που κάνω στο «Πρωινό» μου αρκεί. Πιστεύω ότι είχα αυτό που ήθελα. Τη ζωντανή καθημερινή επαφή με τον κόσμο. Δεν ήθελα κάτι άλλο. Εδώ με καλούν σε εκπομπές και δεν πηγαίνω γιατί θεωρώ ότι αυτό που κάνω στο «Πρωινό» και η παρουσία μου εκεί αρκούν.

- Είναι επιλογή σου δηλαδή η αποφυγή στην υπερέκθεση ή θέμα χαρακτήρα; Θέμα χαρακτήρα. Είναι τι επιλογές κάνεις. Δεν είναι του στυλ μου να κάνω φωτογραφήσεις ή να δίνω συνεντεύξεις. Μου αρέσει να μιλάω μέσα από τη δουλειά μου. Με τρελαίνουν το μακιγιάζ, τα μαλλιά και όλα αυτά. Προτιμώ να μαγειρεύω ή να γράφω συνταγές. Δεν θα άντεχα περισσότερη προβολή. Βγαίνω κάθε μέρα στην τηλεόραση. Στο τέλος θα με βαρεθεί ο κόσμος.



-  Εχασες ποτέ την ισορροπία σου; Ναι, πριν από μερικά χρόνια που έλεγαν διάφορα πράγματα για μένα που δεν ίσχυαν. Μέχρι να καταλάβω πώς είναι το παιχνίδι της τηλεόρασης μου πήρε χρόνο, αλλά μετά έγινα λίγο χοντρόπετση. Από το ένα αυτί έμπαιναν και από το άλλο έβγαιναν. Με είχε πειράξει πολύ. Κλείστηκα στον εαυτό μου και άρχισα να μην εμπιστεύομαι εύκολα τους ανθρώπους. Ημουν άνθρωπος που εμπιστευόμουν τον κόσμο. Μετά έγινα πιο επιφυλακτική.

- Τι το διαφορετικό θα δούμε στην εκπομπή «Της a τα ζυμώματα»; Είναι ένα ταξίδι στις πίτες της Ελλάδας. Επισκεπτόμαστε πλατείες χωριών σε όλη την Ελλάδα, μαζευόμαστε κάτω από πλατάνια και δίπλα σε βρύσες για να πλένω τα λαχανικά μου και μαγειρεύουμε όλοι μαζί τις παραδοσιακές πίτες του κάθε τόπου. Ξεκινήσαμε με τη Μακεδονία, τη γενέτειρα της Alfa, που είναι χορηγός της εκπομπής, και προβάλλουμε όλους τους παραγωγούς από τους οποίους προμηθεύεται τα προϊόντα της για να φτιάχνει τις πίτες της και τα φύλλα. Μετά πήγαμε στην Ηπειρο και στη συνέχεια θα πάμε σε όλη την Ελλάδα. Θα δείτε πανέμορφα χωριά, κυρίως άγνωστα μέρη με μαγική φύση, μοναδικά προϊόντα και εξαιρετικά ζεστούς ανθρώπους. Αυτό που ζήσαμε είναι μοναδικό. Να σου ανοίγουν τα σπίτια τους και να σε βάζουν μέσα. Μας υποδεχόταν όλο το χωριό, έφερναν τραπέζια, καρέκλες, φαγητά, γλυκά και έστηναν ένα πανηγύρι για μας. Σε όλες τις εκπομπές μιλάμε με ανθρώπους που μας λένε για τον τρόπο ζωής τους, τις ιστορίες τους - και είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να μαθαίνω. Πάντα με την υπέροχη σκηνοθετική ματιά του Θάνου Γκομόζια, αλλά και τη συνεργασία όλης της υπέροχης ομάδας της εκπομπής. Θα δείτε το μεγαλείο της ελληνικής επαρχίας. Μου αρέσει πολύ η επαρχία και η καθαρή ψυχή των ανθρώπων. Το βλέμμα τους δεν έχει δεύτερη σκέψη.

- Ποιο ήταν το πιο αστείο περιστατικό που σας συνέβη στα γυρίσματα; Υπάρχουν πολύ ωραίες στιγμές. Μπαίνοντας σε κάθε χωριό γέμιζαν οι πλατείες από κόσμο. Στο Δοτσικό είχαν έρθει όλοι οι άντρες του χωριού, έκατσαν στα τραπέζια, έπιναν τσίπουρα, κάπνιζαν και μας παρακολουθούσαν. Οι γυναίκες είχαν κάτσει όρθιες πίσω τους. Τους ανέφερα ότι ήταν η πρώτη φορά που είχα τόσο πολύ αντρικό κοινό γιατί συνήθως είναι γυναικείο. Τότε πήραν θάρρος οι γυναίκες τους, τους έδιωξαν και κάθισαν οι ίδιες στα τραπέζια. Πέθανα στα γέλια. Μετά έκανα μεζεδάκια στους άντρες που είχαν πάει στο απέναντι καφενείο.



- Πώς αισθάνεσαι που είσαι κεντρική παρουσιάστρια; Μα είσαι τρελή; Δεν βλέπω καμία διαφορά, δεν νιώθω καθόλου παρουσιάστρια, νιώθω ότι έκανα μια ωραία δουλειά. Δεν έχω ψώνιο να είμαι παρουσιάστρια.

- Προτιμάς τον δεύτερο ρόλο; Εχω την αίσθηση ότι σε όποια κουζίνα και να βρίσκομαι έχω πάντα τον πρώτο ρόλο. Είναι η ευθύνη του κομματιού μου και πάντα ήθελα να πηγαίνει πολύ καλά.

- Τι έκανες ενάμιση μήνα το καλοκαίρι στην Αμερική; Φτιάξαμε ένα μαγαζί, το «Alpha Pie House», στην Ουάσινγκτον. Μου έγινε η πρόταση από την εταιρεία Alfa και την εταιρεία DG Ηoldings να αναλάβω το στήσιμο του μενού, να εκπαιδεύσω το προσωπικό και να γίνω συνέταιρος. Είμαστε στο τρίγωνο Ουάσινγκτον, IMF και World Bank. Εκεί μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακές πίτες με ελληνικά προϊόντα, γλυκά, σαλάτες και γενικότερα ένα γρήγορο ελληνικό φαγητό έτσι όπως ξέρουμε εμείς. Πίνουν ελληνικό καφέ, τον οποίο συνοδεύουν με σπανακόπιτα, μπουγάτσα κ.ά.

- Πώς σου φαίνεται φέτος το «Πρωινό» στον ΑΝΤ1; Είναι μια ωραία δουλεμένη ομάδα που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη. Εχουμε βρει τον ρυθμό μας, ήρθε στην ομάδα η Μαρία Ηλιάκη και έφυγε η Μαίρη Συνατσάκη, η οποία ξεκινάει εκπομπή με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και της εύχομαι τα καλύτερα. Η Μαρία είναι σαν να ήταν πάντα εκεί και δένει απόλυτα με την παρέα.

- Λες η Λίτσα Πατέρα να πέσει μέσα στις προβλέψεις της για τρίτο παιδί για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά; Αμα το λέει η Λίτσα και άμα το θέλει η Φαίη, ο Γιώργος πρέπει να κάνει δουλίτσα... (γέλια)

- Πώς βλέπεις το πρωινό του MEGA με την Ντορέττα Παπαδημητρίου; Η Ντορέττα είναι πολύ γλυκός άνθρωπος και με ό,τι καταπιάνεται το κάνει καλά, αλλά θέλει τον χρόνο της. 

- Πώς είσαι στην καθημερινότητά σου; Δουλεύω πολλές ώρες, αλλά μου αρέσει. Πάντα σκέφτομαι το επόμενο βήμα και προσπαθώ να βρίσκω λίγο χρόνο και να ταξιδεύω με τον σύζυγό μου Μανώλη. Τα ταξίδια είναι πηγή ζωής για μένα. Συνήθως τα τελευταία χρόνια τα συνδυάζω με δουλειά, λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά έτσι γεμίζω και τις μπαταρίες μου.

- Η κόρη σου, Κωνσταντίνα, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της;
Ναι, είναι στο κομμάτι της οργάνωσης που έχει αναλάβει τόσα χρόνια ο Μανώλης και τα πάει περίφημα. Φέτος, επειδή δεν πληρούσε τις προδιαγραφές αποχώρησε από το εστιατόριο «Homey», κάτι που έκανα και εγώ πέρυσι. Είναι μια κοπέλα που πατάει γερά στα πόδια της και δεν τη φοβάμαι. Στην έρημο να την αφήσεις μόνη της, θα βρει τη λύση.  Στα νησιά μάς μαθαίνουν από μικρές να είμαστε ανεξάρτητες και αυτό έμαθα και στην Κωνσταντίνα. Οταν ζούσα στην Πάρο, στα 14 μου κρατούσα τα λογιστικά του ξενοδοχείου μας και έκανα όλες τις εξωτερικές δουλειές. Ο πατέρας μου ταξίδευε γιατί είχε το εκδρομικό και έκανε το δρομολόγιο Δήλο, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο και η μητέρα μου έτρεχε το ξενοδοχείο. Κάποιος έπρεπε να κάνει τα εξωτερικά. Αυτό με έκανε να αγαπήσω πολύ τη δουλειά. Να χαίρομαι που δουλεύω. Στο ξενοδοχείο «Παπαδάκης» στην Πάρο μου άρεσε γιατί συναναστρεφόμουν με κόσμο. Τότε κρατούσαμε αλληλογραφία με όλους τους πελάτες μας και τα παιδιά τους είναι ακόμα πελάτες του. Μπορεί μέχρι τα 18 μου να μην είχα έρθει στην Αθήνα, αλλά είχα γυρίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη, αφού κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα με έστελναν οι γονείς μου στους πελάτες, οι οποίοι με τα χρόνια είχαν γίνει φίλοι μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης