Αλέξανδρος Γκικόπουλος: Παγκόσμιος πρωταθλητής στα κοκτέιλ

Αλέξανδρος Γκικόπουλος: Παγκόσμιος πρωταθλητής στα κοκτέιλ

Σε πρόσφατο παγκόσμιο διαγωνισμό bartenders, ο Ελληνας μαέστρος των δοσολογιών κατάφερε να συμπεριλάβει τo κοκτέιλ που επινόησε στα 101 καλύτερα του κόσμου. Μια απροσδόκητη εξέλιξη για την καριέρα του νεαρού Αλέξανδρου Γκικόπουλου που μέχρι πρόσφατα δούλευε ως λογιστής - και δεν του άρεσε καθόλου

Αλέξανδρος Γκικόπουλος: Παγκόσμιος πρωταθλητής στα κοκτέιλ
Στον παγκόσμιο διαγωνισμό «101 World’s Best Cocktails» που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό η οινοπνευματώδης δημιουργία του Αλέξανδρου Γκικόπουλου συμπεριλήφθηκε στα 101 πιο γευστικά κοκτέιλ του κόσμου. Βάζοντας στο σέικερ ρούμι, κρέμα καρύδας, χυμό από lime και λικέρ πορτοκάλι, δημιούργησε το «Supernature», ένα κοκτέιλ με ανατρεπτικό συνδυασμό και δυνατή γεύση που καταχωρήθηκε πλέον στο όνομά του. Σήμερα παραδέχεται ότι γνώριζε τη δύναμη του κοκτέιλ του, αγνοούσε όμως πόσο μπορεί να εκτιμηθεί, αφού οι γεύσεις είναι κατεξοχήν υποκειμενικές. «Ανακατεύω γεύσεις και ποτά προσπαθώντας να φτιάξω κάτι που να αρέσει πρώτα απ’ όλα σε μένα. Αν αρέσει σε μένα, θα βρει σίγουρα και άλλους οπαδούς», δηλώνει.

Σύντομα τα ψαγμένα μπαρ σε Ευρώπη και Αμερική πρόκειται να συμπεριλάβουν το «Supernature» στη λίστα με τα κοκτέιλ τους, κάνοντας περήφανο τον νεαρό bartender και εμπνευστή του - έστω και αν η βασική πρώτη ύλη της δημιουργίας του δεν σχετίζεται με οινοπνευματώδη του τόπου μας. Χάρη πάντως στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο κοκτέιλ σερβίρεται σε ποτήρι με διακοσμητικά στοιχεία το μαύρο αλάτι και ξύσματα καρύδας κερδίζει ήδη τις εντυπώσεις και των πέντε αισθήσεων.

Κλείσιμο
Από τα λογιστικά βιβλία, πίσω από την μπάρα

Η μύηση του Αλέξανδρου Γκικόπουλου στον κόσμο των μπαρ και των προσμείξεων γεύσεων έγινε πριν από λίγα χρόνια, όταν δουλεύοντας ως λογιστής σε εταιρεία ένιωθε να εγκλωβίζεται σε μια ζωή που δεν του άφηνε πολλά περιθώρια δημιουργικότητας. Οι βραδινές εξορμήσεις στα μπαρ ήταν η δική του διέξοδος από την πρωινή του απασχόληση με ισολογισμούς και επαναλαμβανόμενες αριθμητικές πράξεις. «H αλήθεια είναι ότι επρόκειτο για μια πολύ βαρετή ζωή. Το μυαλό μου τριγύριζε συνέχεια ανάμεσα σε εξισώσεις και αριθμούς. Οταν έχεις, όμως, άλλου είδους ανησυχίες, αυτό δεν μπορείς να το αντέξεις για πολύ», λέει ο ίδιος σήμερα. Αποφάσισε λοιπόν να τα παρατήσει όλα και να γίνει bartender δουλεύοντας πίσω από την μπάρα σε γνωστά αθηναϊκά στέκια όπως το «Apsendi», το «Balthazar», το «bookAli». Εχοντας πλέον αποκτήσει σημαντική πείρα, θα βρεθεί να δουλεύει στο bar του Χαλανδρίου «Hide & Seek» δημιουργώντας τους καταλόγους ποτών για περίπου 30 ξενοδοχεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. «Πολλοί είναι αυτοί που με ρωτούν πώς εμπνέομαι, κάτι που με φέρνει σε αμηχανία αφού για μένα η γέννηση ενός κοκτέιλ είναι τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας με τον κόσμο. Οι ιδέες μου είναι απλές. Είμαι bartender και όχι αστροφυσικός». Ο ίδιος, πάντως, συνηθίζει να πίνει μπίρες και τεκίλα, ενώ από την γκάμα των κοκτέιλ προτιμά τα λεγόμενα Tiki Style όπως το «Mai Tai».

Οσο για το συνηθισμένο φλερτ πίσω από την μπάρα, ο Αλέξανδρος το αντιμετωπίζει ως μέρος της δουλειάς. «Είναι κάτι που συμβαίνει. Στα μπαρ ο κόσμος είναι χαλαρός και φλερτάρει εύκολα. Σε πλησιάζει η άλλη και θέλει να σου πιάσει κουβέντα. Αυτά που βλέπουμε στις ταινίες συμβαίνουν και στην πραγματικότητα, γι’ αυτό και θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν έχω ενδώσει στον παροδικό έρωτα πελάτισσας που ξετρελάθηκε με τα ποτά μου. Είναι τα λεγόμενα τυχερά του επαγγέλματος», παραδέχεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης