Πρώτη ματιά στο εσωτερικό του γιοτ της οικογένειας Τζομπς

Πρώτη ματιά στο εσωτερικό του γιοτ της οικογένειας Τζομπς

To φουτουριστικό γιοτ που σχεδίασε ο Φιλίπ Σταρκ χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστική πολυτέλεια

Πρώτη ματιά στο εσωτερικό του γιοτ της οικογένειας Τζομπς
Ήταν το όνειρο του Στιβ Τζομπς που δεν πρόλαβε να δει ολοκληρωμένο, η δική του «Αφροδίτη». Φημολογείται ότι κόστισε 120 εκατομμύρια δολάρια και κάποιοι λένε χαιρέκακα ότι λόγω των ενιαίων υαλοπινάκων το κεντρικού καταστρώματος θυμίζει περισσότερο ένα... πλεούμενο Apple Store.

To φουτουριστικό γιοτ έχει την υπογραφή του διάσημου σχεδιαστή Φιλίπ Σταρκ. Πριν από μερικές ημέρες έπλεε στα νερά της Καραϊβικής, κοντά στο νησί Νόρμαν, στο αρχιπέλαγος των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Παραθεριστές από ένα κοντινό resort τράβηξαν τις φωτογραφίες και τις δημοσίευσαν στο Instagram.

Κλείσιμο


Σε αυτές φαίνεται για πρώτη φορά κάτι από το εσωτερικό του. To ανοιχτόχρωμο ξύλο των επενδύσεων και των επίπλων που μόλις διακρίνονται θυμίζει πάντως αρκετά αυτό που κυριαρχεί στα καταστήματα της Apple σε όλο τον κόσμο.

Το ούτως ή άλλως εντυπωσιακό Venus μάλλον χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστική πολυτέλεια. Αυτή ήταν εξάλλου και η προσέγγιση του Στιβ Τζομπς σε όλα τα πράγματα – για πολλά χρόνια, προτού παντρευτεί και δημιουργήσει οικογένεια, ζούσε σε ένα σχεδόν άδειο σπίτι, με ελάχιστα έπιπλα, γιατί δεν μπορούσε να αποφασίσει τι θα ταίριαζε καλύτερα.



Το Venus σχεδιάστηκε από την εταιρεία του Φιλίπ Σταρκ, την Ubik και έπεσε στο νερό τον Οκτώβριο του 2012, έναν χρόνο μετά από τον θάνατο του Τζομπς. Λέγεται ότι ο ίδιος είχε παρεμβεί πολλές φορές στη διάρκεια κατασκευής του, αλλάζοντας τα σχέδια του σκάφους, γεγονός που καθυστέρησε την ολοκλήρωσή του.

Το μήκους 260 ποδών (79 μέτρα) γιοτ ανήκει σήμερα στη γυναίκα του, Λόρεν Πάουελ Τζομπς, η οποία φαίνεται να το χρησιμοποιεί ελάχιστα. Στο παρελθόν το Venus έχει εντοπιστεί και στις ελληνικές θάλασσες. Τον Δεκέμβριο του 2012 είχε δεσμευτεί προσωρινά στο λιμάνι του Άμστερνταμ, όταν ο Φιλίπ Σταρκ διεκδικούσε από τους κληρονόμους του Τζομπς τρία εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή της αμοιβής του, που έφτανε τα εννέα εκατομμύρια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης