Λεβίνια Κονιαλιάν: Yψηλή ραπτική και celebrities

Λεβίνια Κονιαλιάν: Yψηλή ραπτική και celebrities

Η γνωριμία της με την Αννα Βίσση στο Λονδίνο ήταν καθοριστική για την επαγγελματική πορεία της Κύπριας σχεδιάστριας που ανοίγει την πόρτα του ατελιέ της σε δεκάδες γνωστές κυρίες - από την υφυπουργό Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου μέχρι τη βραβευμένη με Οσκαρ Ολυμπία Δουκάκη

Λεβίνια Κονιαλιάν: Yψηλή ραπτική και celebrities
Κόρη επιχειρηματία ο οποίος αντιπροσώπευε στην Κύπρο τις μεγαλύτερες ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες, η Λεβίνια Κονιαλιάν μεγαλώνει σε ένα σπίτι όπου μπαινοβγαίνουν καλλιτέχνες και σταρ. Τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Διονύσης Σαββόπουλος αλλά και ο Χούλιο Ιγκλέσιας είχαν στενή επαφή με τον πατέρα της, ένα δυναμικό επιχειρηματικό μυαλό με καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Η ίδια όταν ήταν μικρή, στην Κύπρο, ήθελε να ασχοληθεί με τον χορό.

«Οταν συμμετείχα ως κορίτσι του χορού σε κάποια παράσταση που έδωσε η Αννα Βίσση στην Κύπρο για τη βασίλισσα της Αγγλίας που επρόκειτο να επισκεφθεί το νησί μας πήγαινα ακόμη σχολείο», θυμάται χαμογελώντας η γνωστή σήμερα fashion designer και συμπηρώνει: «Κρατούσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον Λάμπη Λιβιεράτο και εγώ ήμουν ενθουσιασμένη με την ιδέα της συνεργασίας μαζί της αφού η Βίσση δεν είναι απλά μια πολύ καλή performer, αλλά η Ελληνίδα Μαντόνα».

Κλείσιμο


Η Αννα Βίσση εντόπισε γρήγορα το προχωρημένο styling της νεαρής συμπατριώτισσάς της και το υιοθέτησε

Τελειώνοντας το σχολείο, η αρμένικης καταγωγής Λεβίνια Κονιαλιάν ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις και το marketing στην εταιρεία του πατέρα της, μέχρι που αντιλαμβάνεται ότι αυτό που θέλει να κάνει στη ζωή της είναι να ασχοληθεί με τη μόδα, μια που ήταν η μεγάλη της αγάπη από παιδί. Είναι η εποχή που εγκαταλείπει τη Λευκωσία και με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες μεταβαίνει στο Λονδίνο όπου γράφεται στο London College of Fashion.

Στα 22 της ξανασυναντά την Αννα Βίσση τυχαία στο Λονδίνο, τότε που η Ελληνίδα σταρ έμενε μόνιμα εκεί. Τις συστάσεις κάνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SONY Hellas, Δημήτρης Γιαρμενίτης, και η Αννα Βίσση εντοπίζει άμεσα το προχωρημένο και ευφάνταστο styling της νεαρής συμπατριώτισσάς της. Oι δυο γυναίκες θα συναντηθούν ξανά κάποιους μήνες αργότερα όταν στην Κύπρο διοργανώνεται ο διαγωνισμός της Μις Υφήλιος. Η Αννα Βίσση έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη βραδιά ενώ η Λεβίνια βρίσκεται ανάμεσα στις καλεσμένες.



Η Αντζελα Γκερέκου προτιμά σταθερά τη Λεβίνια Κονιαλιάν


«Το βράδυ που φάγαμε μαζί τη ρώτησα ποιος της κάνει το styling και θυμάμαι ότι μου απάντησε ο Νίκος Καρβέλας. Πήγαμε στη σουίτα της μαζί με παρέα να ακούσουμε τα καινούρια της τραγούδια και τότε άνοιξε τις ντουλάπες της και μου πρότεινε να της κάνω συνδυασμούς ρούχων για να δει τη δουλειά μου καθώς στο Λονδίνο σπούδασα image consulting. Της άρεσε το τελικό αποτέλεσμα κι έτσι μου έγινε πρόταση συνεργασίας και ήρθα στην Ελλάδα. Ηταν η εποχή που η Βίσση έκανε comeback και εγώ τη φαντάστηκα με καουμπόικο καπέλο, ρούχα από δέρμα, άσπρη περούκα, φούστα που παρέπεμπε σε γοργόνα και κάποια εξαιρετικά κομμάτια του Paco Rabanne. Μιλάμε για τη χρονιά που σηματοδοτήθηκε από την επιτυχία "Αγάπη υπερβολική"».



H βραβευμένη με Οσκαρ Ολυμπία Δουκάκη συγκαταλέγεται στις διεθνείς προσωπικότητες που έντυσε η Λεβίνια Κονιαλιάν

Η Λεβίνια Κονιαλιάν συνεργάστηκε με τη Βίσση για τρία χρόνια επιμελούμενη κάθε της εμφάνιση, από τα εξώφυλλα των δίσκων μέχρι τις ζωντανές της εμφανίσεις, και μετά ήρθε μια πρόταση από το MEGA να επιμεληθεί τα ρούχα του γυναικείου συγκροτήματος Hi5 στο μουσικό reality «Pop Stars». Μόλις ολοκληρώνεται όμως η συνεργασία τους επιστρέφει στην Κύπρο για δύο χρόνια αφήνοντας πίσω της το styling για να φορτώσει τις μπαταρίες της. Ασχολείται με τα σπορ και τον χορό μέχρι που παίρνει την απόφαση να κάνει κάτι δικό της, ανοίγοντας ατελιέ σε μία από τις κεντρικότερες συνοικίες της Λευκωσίας. Χάρη στα ρούχα της που αποπνέουν θηλυκότητα, στη λίστα του πελατολογίου της προστίθενται δεκάδες γνωστά ονόματα - από κόρες υπουργών μέχρι κυρίες της κοσμικής ζωής του νησιού. Οταν η Μιμή Ντενίση θα συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο της Κύπρου ανεβάζοντας παράστασή της, η Κύπρια fashion designer αναλαμβάνει όλα τα κοστούμια. «Η Μιμή είναι μια γυναίκα με ιδιαίτερα καλλιεργημένο γούστο που ξέρει να αναδεικνύει το ρούχο. Η ντουλάπα της είναι γεμάτη από τα καλύτερα κομμάτια οίκων όπως ο Dior και ο Yves Saint Laurent. Συνεργαστήκαμε υπέροχα τόσο με εκείνη όσο και με την Ολυμπία Δουκάκη που εκείνη την εποχή δούλευε μαζί της», λέει η Λεβίνια. Η βραβευμένη με Οσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός συγκαταλέγεται στις εξέχουσες προσωπικότητες που γνώρισε η σχεδιάστρια μόδας. «Ηταν ευγενής, ερχόταν με οδηγό στις πρόβες και άκουγε προσεκτικά όσα της πρότεινες. Η κυρία Δουκάκη όταν εμπιστεύεται κάποιον αφήνεται κυριολεκτικά σε αυτόν», σημειώνει.



Πολιτικά πρόσωπα και celebrities
Πριν από έναν χρόνο η Λεβίνια Κονιαλιάν άνοιξε στην οδό Νεοφύτου Βάμβα 7, στο Κολωνάκι, ένα ακόμη ατελιέ. Με τη σειρά pret a porter «Levinia K» επιχειρεί να προσφέρει στις πελάτισσές της μια ευέλικτη γκάμα ρούχων σε προσιτές τιμές. Εξάλλου εμπνέεται και σχεδιάζει κομμάτια υψηλής ραπτικής κατόπιν παραγγελίας, εξυπηρετώντας πολυάριθμη πελατεία από Ελλάδα και Κύπρο. Ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζει τα υφάσματα και οι χειροποίητες λεπτομέρειες που προσθέτει δημιουργούν ένα ξεχωριστό ύφος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τονισμό της μέσης και των ώμων. Η φετινή συλλογή της που έχει τίτλο «The Art of Being You», ξεχωρίζει για τις απλές θηλυκές γραμμές και τη διακριτική πολυτέλεια στον σχεδιασμό και τα υφάσματα, λόγοι που την έκαναν δημοφιλή σε πολλές γνωστές Ελληνίδες.



Η Λεβίνια Κονιαλιάν με τη Μιμή Ντενίση στο ατελιέ της

Η Ρούλα Κορομηλά φόρεσε δικό της ρούχο στην παρουσίαση της φιλανθρωπικής εκδήλωσης που διοργάνωσε πέρυσι η Χρυσάνθη Λαιμού στην Αθήνα, αλλά και στην πρεμιέρα του «Just the Two of Us», συγκεντρώνοντας τα φλας και τις καλές κριτικές. Θαυμάστρια των καλόγουστων σχεδίων της δηλώνει και η υφυπουργός Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου, η οποία την προτιμά σταθερά. «Την έντυσα για πρώτη φορά πέρυσι στην πρεμιέρα του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου και έκτοτε αποκτήσαμε μια σχέση αλληλοεμπιστοσύνης», τονίζει στο «thema people» η Λεβίνια. «Είναι υπέροχο να συνεργάζεσαι με δυναμικές γυναίκες που διαθέτουν όραμα και ταξιδεύουν συχνά διαφημίζοντας ένα ελληνικό brand -σαν το δικό μου- στο εξωτερικό. Και μόνο η ομορφιά τους τις καθιστά τον καλύτερο πρεσβευτή της ελληνικής μόδας», τονίζει με ενθουσιασμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης