ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Φάνης Λαμπρόπουλος: Ο «Οβελίξ» στην πίστα

Φάνης Λαμπρόπουλος: Ο «Οβελίξ» στην πίστα

Είναι τρελό αυτό το αγόρι; Ε, όχι, δεν είναι! Ο Φάνης Λαμπρόπουλος σε ένα break από το τάνγκο και το φόξτροτ του DWTS μιλάει έξω από τα δόντια και μας λύνει όλες τις απορίες: Πώς από τη Γεωπονική βρέθηκε στο γυαλί; Eπαιζε όντως μπάσκετ και έκανε πολεμικές τέχνες; Ποια  είναι η αλήθεια για την παρεξήγηση με τη Λιάνα Κανέλλη; Ποια είναι τα προτερήματα του να έχεις δεσμό με τον εαυτό σου;

Φάνης Λαμπρόπουλος: Ο «Οβελίξ» στην πίστα
Φαινομενικά τρελός, κατά βάθος ντροπαλός και με αστείρευτο χιούμορ, ο Φάνης Λαμπρόπουλος έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό -και τις εντυπώσεις- στο «Dancing With The Stars» περισσότερο με την πληθωρική του εμφάνιση και τις ατάκες του παρά με τη χορευτική του δεινότητα. Παρ’ όλα αυτά προσπαθεί, βελτιώνεται και πλέον μπορούμε να πούμε ότι, ναι, χορεύει. Ανθρωπος χαμηλών τόνων, ο Φάνης κατάγεται από το Αίγιο Αχαΐας, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Στο σχολείο, αναφέρει γελώντας, ήταν αδύνατος και παντελώς αδιάφορος για τα μαθήματα. Ετσι αποφάσισε να γραφτεί σε μια θεατρική ομάδα, όχι επειδή τον ενδιέφερε, αλλά για να χάνει ώρες από τα μαθήματα. Στην ερώτηση «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;» μέχρι και σήμερα απαντά το ίδιο πράγμα: «Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θέλω να κάνω».

- Πώς από τις σπουδές γεωπονίας βρέθηκες στην τηλεόραση; Σπούδασα Γεωπονία και για χρόνια δούλεψα σε διάφορα πόστα: ως τεχνολόγος τροφίμων σε παγωτοβιομηχανία, σε μια εταιρεία που έκανε μελέτη υδρολιπαντήρων για θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, όπως και σε μια εταιρεία  με αντικείμενο την προστασία φοινικοειδών. Μου άρεσε, αλλά εκείνη την περίοδο έτυχε να γίνω φίλος με τα παιδιά τα οποία έκαναν την εκπομπή «Συντέλεια» και έτσι άρχισα παράλληλα να δουλεύω και ως viewer στα βίντεο. Μου άρεσε περισσότερο απ’ όσο περίμενα. Ετσι αποφάσισα να ασχοληθώ με την εκπομπή και παράτησα την άλλη δουλειά μου. Θυμάμαι τότε ακόμα κάναμε κάποιες φάρσες για «προσωπική κατανάλωση». Μια μέρα πήραμε τηλέφωνο στα γραφεία του ΛΑΟΣ και τους παραγγείλαμε γραβάτες με το όνομα Μπρους Γουίλις για χαβαλέ, για να γελάσουμε εμείς. Αλλά το ηχογραφήσαμε. Το άκουσε ο παραγωγός της εκπομπής Δήμος Σταθάτος, το είπε στον Πυλαρινό, ο οποίος ήταν ο παρουσιαστής της εκπομπής, του άρεσε η ιδέα και έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε τηλεφωνικές φάρσες οι οποίες έπαιζαν στην τηλεόραση. Μετά πηγαίναμε στο πλατό της Πόπης Τσαπανίδου με κάμερα και τρολάραμε τους καλεσμένους της. Εκεί κάναμε πλάκα και σε πολλούς πολιτικούς.

Κλείσιμο
- Ποιος από τους πολιτικούς σού έκανε καλή εντύπωση; Δεν ξέρω το πολιτικό της έργο, φαντάζομαι θα είναι τεράστιο, αλλά πολύ ωραίο μωρό ήταν η Εύα Καϊλή η οποία μάλιστα δεν τσαντίστηκε. Της έκανα καντάδα. Γνώρισα επίσης την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με περνάει δυο κεφάλια. Πήγα να της κάνω πλάκα -της είχα πάει έναν κουβά με λουλούδια- και τελικά μου έκανε αυτή πλάκα. Τέλος, με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο μιλήσαμε για το clubbing της Μυκόνου και για djs. Ηταν ακομπλεξάριστος και πέρασα πολύ καλά. Δεν έχω ιδέα εάν υπάρχει κάποιος που να παρεξηγήθηκε.



- Τι συνέβη τελικά με τη Λιάνα Κανέλλη; Η αλήθεια δεν είναι έτσι ακριβώς όπως παρουσιάστηκε τότε. Ο σεβασμός μας για την κυρία Κανέλλη ήταν και θα είναι πάντα απεριόριστος. Είναι μια πολύ δυναμική και έξυπνη γυναίκα. Η δική μας απόφαση τότε, για πολλούς λόγους που θα αναλύσω κάποια άλλη φορά, ήταν να κρατήσουμε μια χαλαρή στάση, να ζητήσουμε συγγνώμη και να μη δώσουμε συνέχεια. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Σε κάθε εκπομπή έκανα πλάκα με φανερή κάμερα σε διάφορους καλεσμένους του ΣΚΑΪ. Εκανα περίπου 150 τέτοιες πλάκες και ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Ισα-ίσα η αντίδραση των καλεσμένων ήταν πάντα θετική. Ο σκοπός της συγκεκριμένης πλάκας είχε στόχο ξεκάθαρα την απαράδεκτη επίθεση του Κασιδιάρη προς την κυρία Κανέλλη και βεβαίως σκοπός μας ήταν να επικρίνουμε και να χλευάσουμε το συγκεκριμένο περιστατικό. Η θέση μας για το θέμα ήταν ξεκάθαρη και κατά τη διάρκεια της εκπομπής εν γένει. Είχαμε καταδικάσει χιουμοριστικά/σατιρικά πολλές φορές την πράξη του Κασιδιάρη. Αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα καν να πω στην κυρία Κανέλλη τι ήθελα να κάνω. Δεν πρόλαβα. Ναι, φορούσα γάντια του μποξ. Οχι, όμως, η κάμερα δεν ήταν κρυφή. Δεν κάναμε φάρσες. Σκετσάκια κάναμε. Με κάμεραμαν και ηχολήπτη, σε ανοιχτό χώρο, με πέντε άτομα να πηγαινοέρχονται τριγύρω. Οχι, δεν στρίμωξα κανέναν σε καμία σκοτεινή γωνιά με σκοπό να τον εκφοβίσω. Και, όχι, δεν έγινε ποτέ καμία πλάκα. Δεν τρομάξαμε ποτέ κανέναν και δεν έγινε ποτέ κανένα γύρισμα. Δεν υπάρχει υλικό. Πολύ απλά διότι η κυρία Κανέλλη μας είχε δει από την εσωτερική γυάλινη πόρτα -το στούντιο του ΣΚΑΪ έχει διπλή πόρτα με διάδρομο- και από απόσταση 10 μέτρων άρχισε να φωνάζει «μη με τραβήξετε τώρα» ενώ μας πέταξε και αρκετά ακόμα «γαλλικά». Εννοείται πως το δεχτήκαμε επιτόπου. Δεν γράψαμε τίποτα και ανεβήκαμε στα γραφεία μας να συνεχίσουμε τη δουλειά μας κανονικά. Ξαφνικά μείναμε άναυδοι με την εικόνα της κυρίας Κανέλλη στην τηλεόραση να κλαίει και να διαμαρτύρεται στην εκπομπή της κυρίας Τσαπανίδου. Πραγματικά δεν το χωρούσε ο νους μας. Ξαφνικά έγινα «κωλόπαιδο», «Χρυσαυγίτης» και «φασίστας»! Η τροπή που πήρε όλη αυτή η ιστορία μού προκάλεσε τρομερή απορία, στεναχώρια και αηδία. Σίγουρα όμως ήταν και ένα καλό μάθημα για μένα. Η πλάκα είναι ότι τώρα με παίρνουν διάφοροι δημοσιογράφοι τηλέφωνο οι οποίοι τότε με έβριζαν δημόσια με χυδαίο τρόπο χωρίς καν να με ρωτήσουν ποτέ τι έγινε και μου λένε πόσο με θαυμάζουν και με απολαμβάνουν στο «Dancing».

- Τι έκανες όταν σταμάτησε η εκπομπή «Συντέλεια» στο ΣΚΑΪ;
Συνέχισα με μια ραδιοφωνική εκπομπή με τα παιδιά της «Συντέλειας» και μετά ήρθε η πρόταση από το website του ΑΝΤ1. Στο Netwix.gr είμαι στο comedy κομμάτι με την εκπομπή «Ενα στα γρήγορα».

- Πόσο δύσκολο είναι να τσαλακώνεις τους καλεσμένους σου; Δεν θέλει ταλέντο από εμένα, αλλά από τους καλεσμένους μου. Πιστεύω ότι αυτό που κάνουμε είναι πλάκα. Δεν θα πω ότι όλοι είναι καλοί και υπέροχοι. Ξεχώρισα τον Λευτέρη Πανταζή γιατί είναι ένας ζωντανός μύθος και ακομπλεξάριστος. Του έλεγα τις χειρότερες χοντράδες και ήταν ο ορισμός του cool. Το ίδιο συνέβη και με την Κατερίνα Στανίση. Είναι θεά και απίστευτα ψύχραιμη. Επίσης, η Μαίρη Συνατσάκη ήταν πολύ καλή. Και πολλοί άλλοι βέβαια.



- Μετά από όλα αυτά πώς αποφάσισες να συμμετάσχεις στο «Dancing»; Οταν μου έκαναν την πρόταση πέταξα από τη χαρά μου. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι αν θα είχα αντοχές γιατί τρώω πολύ. Μήπως και δεν την παλέψω. Κατά τ’ άλλα, χάρηκα και δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη.

- Τι είπαν οι φίλοι σου; Στην αρχή μού έκαναν πολύ χαβαλέ. Μου έλεγαν «κούνα το πιο πολύ», αλλά όταν είδαν την προσπάθειά μου το εκτίμησαν. Εχω κάνει πολλά χρόνια αθλητισμό - και δεν κάνω πλάκα τώρα. Απλώς τα τελευταία χρόνια έχω σταματήσει, γι’ αυτό και πάχυνα. Επαιζα μπάσκετ πολλά χρόνια στον Πανιώνιο, στον Βύρωνα, στη Νέα Σμύρνη και έκανα πολεμικές τέχνες. Μέχρι κάποια ηλικία ήμουν αδύνατος και γυμνασμένος, αλλά μετά ήρθαν οι σπουδές, οι γυναίκες και χάλασα.

- Θεωρείς ότι χορεύεις; Ναι, χορεύω. Επαγγελματίας δεν είμαι, αλλά αν κάποιος με έβλεπε σε ένα μαγαζί, θα του άρεσα. Αν με κρίνει ένας επαγγελματίας, μάλλον δεν θα του άρεσα πολύ.

- Ποιους ξεχωρίζεις; Φοβερή είναι η Μορφούλα Ντώνα, αφού στο τέλος θα λέω «ψηφίστε τη Μορφούλα και όχι εμένα». Επίσης, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζω τον Χρήστο Σπανό και τον Θανάση Βισκαδουράκη. Ολοι έχουν κάτι το ξεχωριστό.

- Θα συνεχίσεις τον χορό μετά το «Dancing»;
Αν κι έχω πρόβλημα χρόνου, αν ήταν να διαλέξω ένα είδος γυμναστικής, αυτό θα ήταν ο χορός. Αλλά πονάει.

- Ο,τι αξίζει στη ζωή πονάει. Οχι, δεν μου αρέσει ο πόνος, μου αρέσουν τα εύκολα. Για να καταλάβεις, θέλω εύκολες ταινίες, όχι ταινίες με νόημα, θέλω εύκολη, μασημένη τροφή. Θέλω να είμαι ζόμπι. (γέλια)

- Πώς είναι η προσωπική σου ζωή; Εχεις σχέση;
Εχω σχέση εδώ και πολλά χρόνια με τον εαυτό μου. Είμαι χρόνια ερωτευμένος μαζί μου!

- Ναι, αλλά σύντροφο έχεις;  Με τον εαυτό σου μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, με τον τρόπο που θες και όταν το θες. Τι να την κάνεις τη γυναίκα; Χωρίς κρεβατομουρμούρες, χωρίς τίποτα.

- Είχες μακροχρόνιες σχέσεις στη ζωή σου; Ναι, είχα μακροχρόνιες σχέσεις.

- Τι αναζητάς σε μια γυναίκα; Αυτό που θέλω είναι να έχει θηλυκότητα και χιούμορ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης