Sweet Tooth:Τι μαγειρεύει η Aντα Λιβιτσάνου;

Sweet Tooth:Τι μαγειρεύει η Aντα Λιβιτσάνου;

Η γνωστή ηθοποιός φτιάχνει τούρτες, τιραμισού και κέικ, ξεσηκώνει συνταγές από αγαπημένες θείες της, τραγουδά Tζέσι Γουέαρ,απαντά ακόμη και στα τηλέφωνα του νέου ζαχαροπλαστείου της στο κέντρο της Γλυφάδας

Sweet Tooth:Τι μαγειρεύει η Aντα Λιβιτσάνου;
ην έχουμε απολαύσει σε πολλούς ρόλους, η ίδια έχει δοκιμάσει τον εαυτό της σε πολλά και διαφορετικά στυλ. Μπορεί η Αντα Λιβιτσάνου να συστήθηκε ως πολλά υποσχόμενη ηθοποιός και στη συνέχεια να ξεδίπλωσε το ταλέντο της και στο τραγούδι, όμως τον τελευταίο καιρό απέχει από την τηλεόραση και τα θεατρικά δρώμενα. Ωστόσο, και πάλι κάτι μαγειρεύει. Εδώ και δύο μήνες η Αντα, η οποία στις 23 Ιουλίου έγινε 35 ετών, προβάρει έναν καινούριο ρόλο - που μας ήταν εντελώς άγνωστος έως τώρα: έχει δημιουργήσει και τρέχει το δικό της ζαχαροπλαστείο στη Γλυφάδα. 

Κλείσιμο


Η γλυκιά στροφή στη ζωή της δεν συνέβη ξαφνικά. Ηταν ένα ταξίδι που από παιδί ονειρευόταν να κάνει. Θυμάται πως όταν ήταν 12 ετών έφτιαξε το πρώτο της γλυκό, ένα κέικ με σοκολάτα και βανίλια. Από τότε, σε όποια κουζίνα κι αν βρισκόταν, έπαιζε με το αλεύρι και τη ζάχαρη και πειραματιζόταν με διάφορα υλικά ενώ η μαμά, η γιαγιά και οι θείες της την κυνηγούσαν γύρω από το τραπέζι, αφού συνήθιζε να τα κάνει όλα άνω κάτω. «Το “Ada’s Little Kitchen” δεν είναι κάτι που έγινε τυχαία, ούτε ήταν αναλαμπή της στιγμής. Είχα πάντα στο μυαλό μου ένα μικρό μαγικό μαγαζάκι με ολόφρεσκα προϊόντα ημέρας. Ηθελα να έρχεται ο κόσμος εδώ και να νιώθει σαν καλεσμένος μου, να πούμε δυο κουβέντες και να φάει κάτι από τα χέρια μου. Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου να μαγειρεύει. Η ζαχαροπλαστική έχει να κάνει με την ακρίβεια και εμένα μου αρέσει αυτό, είναι ένας ψυχαναγκασμός. Μου ταιριάζει, πρέπει να είσαι λίγο Γερμανός μέσα σου», εξηγεί η ίδια γελώντας, ενώ προσθέτει πως ένα από τα γλυκά που προσφέρει είναι το «Auntie Mary’s», ένα γλυκό με οικογενειακή ιστορία. «Πρόκειται για μια οικογενειακή συνταγή από μια αγαπημένη μου θεία που τη φτιάχνω και τη θυμάμαι από παιδί. Τη δούλεψα μήνες μέχρι να την τελειοποιήσω και πραγματικά χαίρομαι που εντέλει το γλυκό αρέσει τόσο πολύ στον κόσμο».



Η Αντα επιμένει πως στο μικρό ζαχαροπλαστείο της δεν βάζει απλώς το όνομά της, αλλά ολόκληρο τον εαυτό της - μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πέρα από την παρασκευή των γλυκών απαντά και η ίδια στο τηλέφωνο του καταστήματος. «Στην κουζίνα είμαι μόνη μου, γιατί κανένας άλλος δεν θα με άντεχε. Ολα τα γλυκά τα φτιάχνω εγώ. Εχω παρακολουθήσει σεμινάρια και έχω δουλέψει πάρα πολύ. Το να μπεις σε παραγωγή είναι διαφορετικό. Το κάνω όμως με μεγάλη αγάπη και ακόμη περισσότερη ικανοποίηση. Γενικά η μαγειρική είναι πάθος για μένα, ειδικά τα γλυκά. Πάντα όλη μου η χαρά ήταν το γλυκό. Είναι η μαγεία, ο σύντροφός μας όταν δεν είμαστε καλά ή όταν θέλουμε να γιορτάσουμε κάτι». Πώς όμως τα προλαβαίνει όλα και είναι πάντα συνεπής στην παράδοση των παραγγελιών; «Είναι ζήτημα οργάνωσης. Επειδή τα θέλω όλα φρέσκα, είμαι δύο φορές την ημέρα στο εργαστήριο για παραγωγή, πρωί και απόγευμα», τονίζει. Μάλιστα, αν τύχει και κάποιος περάσει την ώρα της δημιουργίας έξω από την κουζίνα της, είναι πολύ πιθανόν να την ακούσει να τραγουδάει: «Τραγουδάω Lady Gaga, Μαντόνα, οτιδήποτε. Αυτή την εποχή έχω κολλήσει με το “Wildest Moments” της Τζέσι Γουέαρ, τραγούδι δύο ετών».
Ποια είναι η πιο περίεργη παραγγελία που έχει δεχτεί μέχρι τώρα; «Με είχε πάρει τηλέφωνο μια κυρία και μου ζήτησε να της κάνω τούρτα ‘‘Σάκη Ρουβά’’, και φυσικά της την έκανα», ομολογεί και συνεχίζει: «Το ύφος μου στα γλυκά είναι λίγο πιο ρομαντικό, λίγο πιο vintage, λίγο πιο 70s. Εχουν έναν αέρα από άλλη εποχή. Οχι στη γεύση, αλλά στην εμφάνιση. Τα γλυκά που φτιάχνω είναι αυστηρά ημέρας, χωρίς συντηρητικά και πάντα επιλέγω φρέσκα και αγνά προϊόντα. Φτιάχνω επίσης γλυκά που είναι πολύ προσεγμένα στη ζάχαρη και στις αναλογίες. Εχουμε επίσης γλυκά με αγαύη, τα οποία απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με το ζάχαρό τους ή κάνουν bodybuilding και διατροφή. Στο μαγαζί διαθέτουμε μόνο δέκα κωδικούς, δέκα top προϊόντα. Παρ’ όλα αυτά, κάποιος πρέπει να δοκιμάσει οπωσδήποτε το “Auntie Mary’s”, το τιραμισού και το cheesecake μου», λέει με περηφάνια. 



Οσο για το κοινό που την έχει συνηθίσει σε άλλους ρόλους, η ίδια λέει πως αυτή η αλλαγή «αρέσει στον κόσμο. Οι άνθρωποι, πιστεύω, έχουν καταλάβει ότι είμαι πολυπράγμων και τους αρέσει πάρα πολύ. Ερχονται, παίρνουν γλυκά και μετά μου τηλεφωνούν για να μου πουν ότι θα ξανάρθουν. Είμαστε λιγάκι εθιστικοί, ενώ οι τιμές μας είναι “value for money”». Ενδεχομένως η κρίση στάθηκε η αφορμή για να δημιουργήσει το δικό της ζαχαροπλαστείο; «Νομίζω ότι με επηρέασε σε ένα πολύ μικρό ποσοστό. Ως παιδί χωρισμένων γονιών έχω πολύ υψηλό το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και δεν φοβήθηκα ποτέ τη δουλειά. Δούλεψα πρώτη φορά στα 13 μου στο κοσμηματοπωλείο της γιαγιάς μου και όταν πήγα στη Δραματική Σχολή για να μπορώ να πληρώνω τα δίδακτρα. Ηθελα να το κάνω και θα μπορούσα να το είχα κάνει και πιο πριν, όμως έγινε τώρα γιατί έτσι το έφεραν οι συνθήκες. Πέρυσι τον Σεπτέμβρη το πήρα απόφαση και είπα ‘‘θα το κάνω’’. Αυτό είναι η ζωή, να κάνουμε κάποια όνειρά μας πραγματικότητα». 
Πέρα και πάνω απ’ όλα, η Αντα είναι ηθοποιός. Μολονότι πιστεύει ότι οι συνθήκες σήμερα είναι σκληρές στο επάγγελμά της, είναι σίγουρη πως θα επιστρέψει. Πολλοί είναι εκείνοι που στο παρελθόν την έψεξαν ότι η καριέρα της προχώρησε με κεκτημένη ταχύτητα, κάνοντάς τη γνωστή στο πανελλήνιο σχεδόν εν μια νυκτί. Η ίδια διαφωνεί: «Νομίζω ότι έκανα τις κινήσεις μου σταδιακά. Ξεκίνησα από το 2001 που τελείωσα τη σχολή, έκανα την πρώτη μου τηλεοπτική σειρά και δούλευα συνέχεια στην τηλεόραση. Κάποια πράγματα δεν πήγαν καλά, δύο σειρές κόπηκαν. Δούλευα συνέχεια επί οκτώ χρόνια και πάντα είχα δουλειά δόξα τω Θεώ, οπότε όταν έφτασε η “Λόλα” στον ΑΝΤ1 που ήταν μεγάλο hit, θεωρώ ότι ήμουν έτοιμη να το αντιμετωπίσω». 
Το 2013 διέγνωσαν στην Αντα καρκίνο του θυρεοειδούς και μετά την εγχείρηση που έκανε αποφάσισε να μοιραστεί με τον κόσμο την περιπέτειά της. Πλέον, όπως μας λέει, έχει ξεπεράσει το πρόβλημά της. «Οταν έγινε η διάγνωση έπαθα μεγάλο σοκ. Ηταν σαν κεραυνός εν αιθρία. Αισθάνθηκα πιο έντονα απ’ όλα πόσο σημαντική είναι η πρόληψη, και γι’ αυτό τον λόγο το μοιράστηκα με τον κόσμο. Δέχτηκα πάρα πολλά μηνύματα συμπαράστασης. Με προσέγγισαν άνθρωποι που είχαν περάσει το ίδιο και μου έλεγαν “μην ανησυχείς, μην αγχώνεσαι”. Ολο αυτό ήταν πολύ γλυκό. Τώρα είμαι καλά», καταλήγει. Οσον αφορά στην προσωπική της ζωή, δηλώνει ερωτευμένη, ενώ για το ενδεχόμενο γάμου και απόκτηση παιδιών εξηγεί τη δική της κοσμοθεωρία: «Είμαι ένας άνθρωπος που ζω τη ζωή μέρα με τη μέρα, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω από τώρα για κάτι που ενδεχομένως να συμβεί στο μέλλον ή και όχι. Είμαι εξαιρετικά παραδοσιακή και πιστεύω πολύ στην οικογένεια, αλλά καθετί πρέπει να το συζητάμε στην ώρα του». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης