Μαριάννα Γουλανδρή: Τα μαγιό «Ελπίδας» που λάτρεψε η Ελ Μακφέρσον

Μαριάννα Γουλανδρή: Τα μαγιό «Ελπίδας» που λάτρεψε η Ελ Μακφέρσον

Η 23χρονη κόρη της Χριστιάνας Βαρδινογιάννη και του Γιώργου Γουλανδρή κατακτά με τα μαγιό της την παγκόσμια μόδα. Τελευταία της fan, η απόλυτη θεά της πασαρέλας Ελ Μακφέρσον

Μαριάννα Γουλανδρή:  Τα μαγιό «Ελπίδας» που λάτρεψε η Ελ Μακφέρσον
Ευρώπη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε λίγο καιρό Αμερική. Η εγγονή της Μαριάννας και του Βαρδή Βαρδινογιάννη συγκαταλέγεται πλέον στα πολλά υποσχόμενα ονόματα της παγκόσμιας μόδας, με την τρίτη κατά σειρά κολεξιόν μαγιό και beachwear που λάνσαρε φέτος να αποσπά τα καλύτερα σχόλια από ιέρειες της μόδας όπως η Ιταλίδα blogger Κιάρα Φεράνι και η Ελ Μακφέρσον. Μάλιστα οι προαναφερθείσες κυρίες δεν αρκέστηκαν απλώς σε κολακευτικά σχόλια, αλλά επέλεξαν να φορέσουν τις δημιουργίες της Μαριάννας Γουλανδρή αποδεικνύοντας ότι το γούστο τους ταυτίζεται απόλυτα με αυτές.



Η αγάπη της Μαριάννας Γουλανδρή για τη μόδα είναι θέμα DNA, καθώς ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην αριστοκρατική συνοικία Μέιφερ του Λονδίνου σε μια οικογένεια που ξεχωρίζει για τη φινέτσα και το γούστο, σαγηνεύεται νωρίς από τη μόδα, όταν μικρό κοριτσάκι ακόμη λατρεύει να ξεφυλλίζει τη «Vogue» και να δοκιμάζει τα ρούχα της μητέρας της. Αποφοιτώντας από το Francis Holland School ονειρεύεται να γίνει μια επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας, γι’ αυτό και παρακολουθεί μαθήματα σε μερικά από τα σπουδαιότερα κολέγια. Στα 19 της κερδίζει μια υποτροφία στο American InterContinental University του Λονδίνου όπου σπουδάζει Fashion Design, ενώ στο Istituto Marangoni θα προτιμήσει το Fashion Styling. Η παρακολούθηση ενός course στο London College of Fashion υπήρξε καθοριστική, καθώς παίρνει την απόφαση να κάνει το ντεμπούτο της στον χώρο της μόδας ως σχεδιάστρια μαγιό. Τον Φεβρουάριο του 2011 δημιουργεί τον δικό της οίκο με την επωνυμία «Marianna G», παρουσιάζοντας την πρώτη της κολεξιόν μαγιό που αποσπά τις καλύτερες εντυπώσεις. Η Μαριάννα Γουλανδρή, μια 23χρονη jet setter χαμηλών τόνων, αυτοσυστήνεται στο διεθνές κοινό προβάλλοντας την ελληνική καταγωγή της, καθώς τα περισσότερα σχέδιά της διαθέτουν ονόματα ελληνικών νησιών. «Παρότι γεννημένη και μεγαλωμένη στο Λονδίνο, η Μαριάννα αγαπά την Ελλάδα και δεν παραλείπει ποτέ να την προβάλλει στο εξωτερικό», σχολιάζουν εύστοχα τα διεθνή μέσα, και με το δίκιο τους. Οταν η γνωστή fashion blogger Κιάρα Φεράνι με τους χιλιάδες followers θέλησε φέτος να διαφημίσει μέρος της συλλογής της, η Μαριάννα G της έκλεισε ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Ελλάδα, και συγκεκριμένα για την πανέμορφη Σαντορίνη. Η νεαρή γόνος ήθελε να προβάλει σε ολόκληρο τον κόσμο τόσο τις δημιουργίες της όσα και τα ελληνικά νησιά.





Η νέα κολεξιόν, η «Ελπίδα» και οι σκέψεις για επίδειξη μόδαs στις Κυκλάδες
Η νέα συλλογή της Μαριάννας Γουλανδρή περιλαμβάνει μοναδικά κομμάτια για την παραλία (μπικίνι, ολόσωμα μαγιό, αξεσουάρ και καφτάνια) όπου κυριαρχούν τα αθλητικά κοψίματα, τα χοντρά λουριά, τα cut out, οι χρυσές λεπτομέρειες, αλλά και τα prints για πιο τολμηρές εμφανίσεις.

Η συγκεκριμένη συλλογή δεν πρόλαβε να βγει καλά-καλά στην αγορά και μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικά έσπευσαν να έρθουν σε συνεννόηση με το γραφείο της Μαριάνας G προκειμένου να τα προβάλουν πρώτα μέσα από τις σελίδες τους. Η Ελ Μακφέρσον εξέφρασε μάλιστα ανοιχτά τον ενθουσιασμό της, αφού φόρεσε κομμάτια από τη νέα κολεξιόν για πρώτη φορά πέρυσι, ποζάροντας για το εξώφυλλο του περιοδικού «You».



Εμπνέεται ταξιδεύοντας και μοιράζεται τις εμπειρίες της με τους επισκέπτες του blog της

Ωστόσο η συνολική παρουσίαση της φετινής κολεξιόν φαίνεται να προβληματίζει το team της νεαρής σχεδιάστριας καθώς δεν έχει ακόμη οριστεί το πού θα γίνει. Η ίδια δείχνει να προτιμά τις Κυκλάδες, γι’ αυτό και μια πρώτη σκέψη είναι να διοργανωθεί ένα μεγάλο fashion show μέσα στο καλοκαίρι στη Μύκονο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο εγχείρημα γίνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», στο οποίο η γιαγιά της Μαριάννα Β.

Βαρδινογιάννη έχει αφιερώσει τη ζωή της προσφέροντας σημαντικό έργο. «Μου είναι δύσκολο να εκφράσω όλο αυτόν τον θαυμασμό που νιώθω γι’ αυτή τη γυναίκα. Είναι ο βράχος της οικογένειας. Είναι μια αφοσιωμένη μητέρα και γιαγιά με διεθνώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό έργο. Η φυσική ομορφιά της και παρουσία αποτελεί για μένα πρότυπο», είχε δηλώσει η εγγονή για τη γιαγιά της παλαιότερα στο «thema people». Προσφέροντας μάλιστα το 10% από τα κέρδη των πωλήσεων συγκεκριμένου beachwear στην «Ελπίδα» συντελεί και η ίδια στο κοινωνικό έργο της πολυαγαπημένης της γιαγιάς.



Από τη νέα κολεξιόν μαγιό Marianna G, που δεν πρόλαβε να βγει και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις



Λανσάροντας μόδα και lifestyle

H ζωή της Μαριάννας Γουλανδρή είναι γεμάτη μόδα και ταξίδια, ενώ το καθημερινό της πρόγραμμα πολύ αυστηρό. «Ξυπνώ για να πάω στο γραφείο συνήθως στις 8 -καμιά φορά καθυστερώ και λίγο- και το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα με το τι έχω να κάνω. Μένω όλη τη μέρα στο ατελιέ μου ή διακόπτω για κάποιο γεύμα. Αν είμαι ξεκούραστη, πηγαίνω στο γυμναστήριο και το ημερήσιο πρόγραμμα κλείνει το απόγευμα με δείπνο ή σινεμά». Ενα πρόγραμμα από το οποίο παρεκκλίνει κάθε φορά που αποφασίζει να κάνει κάποιο ταξίδι, το οποίο δεν διστάζει να αναρτήσει στο προσωπικό της blog. Το πιο πρόσφατο από αυτά έγινε στην Ιταλία, με τη Μαριάννα G να δηλώνει πως δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από ένα Σαββατοκύριακο στην ιταλική πρωτεύουσα.



Από τις πωλήσεις του συγκεκριμένου beachwearτο 10% προορίζεται για τους σκοπούς του συλλόγου «Ελπίδα»


Η πανέμορφη επιχειρηματίας διέμεινε στο ξενοδοχείο «J.K. Hotel», περπάτησε στους κήπους της περίφημης Βίλας Μποργκέζε και περιηγήθηκε σε τουριστικά μέρη όπως η Φοντάνα Ντι Τρέβι. Στη συνέχεια απόλαυσε καφέ στο πασίγνωστο και σικάτο «Caffé Greco» και ιταλική γκουρμέ κουζίνα σε διάφορα μοδάτα στέκια της πόλης. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε πετάξει για επαγγελματικούς λόγους σε μια μαγευτική γωνιά της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, το Μαϊάμι. Ντυμένη casual, δεν παρέλειψε να κάνει «έρευνα αγοράς» στα μεγάλα malls και να χαλαρώσει κάνοντας ηλιοθεραπεία και απολαμβάνοντας εξωτικούς χυμούς καρύδας.




Από τις πιο πιστές fan της Μαριάννας G είναι η Ελ Μακφέρσον, που μάλιστα φωτογραφήθηκε με μαγιό της για το εξώφυλλο του περιοδικού «You»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης