Ναταλία Γερμανού: «Με τη Δέσποινα έχουμε πολύ καλές σχέσεις»

Ναταλία Γερμανού: «Με τη Δέσποινα έχουμε πολύ καλές σχέσεις»

Τελικά έχει διαταραχτεί η σχέση της με τη Δέσποινα Βανδή; Την πειράζει που κάθε εβδομάδα βλέπει την προσωπική της ζωή κρεμασμένη σε περίπτερα; Ποια συμβουλή τής έχει δώσει η μαμά της για τα ερωτικά της; Έχει δει ανθρώπους που δεν το περίμενε να ψωνίζονται; Η Ναταλία… ξανάρχεται, απαντώντας σε όλα.

Ναταλία Γερμανού: «Με τη Δέσποινα έχουμε πολύ καλές σχέσεις»
Ένα από τα πιο κοφτερά μυαλά της ελληνικής showbiz, ένα κορίτσι πολυτάλαντο και πολυδιάστατο, που ξετυλίγει τις απόψεις και τις θέσεις της με έναν τρόπο συχνά καθηλωτικό, ακόμα κι αν δεν συμφωνείς πάντα μαζί της. Η Ναταλία δεν μασάει τα λόγια της, η βελούδινη φωνή της και ο τρόπος που χειρίζεται τις λέξεις την καθιστούν ένα σπάνιο, συναρπαστικό συζητητή. Πάντα με τη δική της ξεχωριστή αίσθηση χιούμορ, δεν διστάζει να αποκαλύψει τις αλήθειες της. Φέτος, η Γερμανού ξανάρθε, εξερευνώντας νέα λημέρια, βραδινά, σε ένα ρόλο που απολαμβάνει και την προκαλεί να αναμετρηθεί ακόμα μία φορά με τον εαυτό της. Όταν της πρότεινα να μπει σε ρόλο καλεσμένου στην εκπομπή της, απαντώντας και σε άβολες ερωτήσεις, απλά κάθισε άνετα στον καναπέ.

Κλείσιμο


Στις αρχές της τηλεοπτικής σεζόν είχες πει ότι νιώθεις πως έχεις δείξει μόλις το 1/5 των δυνατοτήτων σου. Tι δεν σε ικανοποιούσε στο αποτέλεσμα;
Στην αρχή, ήμουν κάκιστη. Το διάβαζα και στις τηλεοπτικές κριτικές, το έβλεπα μετά και στα dvds των εκπομπών και έλεγα «όχι, το έχω πάρει λάθος». Νομίζω πως η συνταγή της επιτυχίας ενός τέτοιου late night show είναι να βγεις από τον εαυτό σου και να κάνεις συνέντευξη σε αυτόν που έχεις απέναντί σου, όχι ως Ναταλία Γερμανού, αλλά ρωτώντας όλα αυτά που θα ήθελε να ρωτήσει το κοινό που σε βλέπει. Αυτό προσπαθώ να κάνω πια και σε ένα μικρό ή μεσαίο βαθμό νομίζω πως τα έχω καταφέρει.



Ρώτησες τη Βάνα Μπάρμπα αν όντως έχει «φύγει» ένας σύντροφός της στα χέρια της. Δεν το φοβήθηκες;
Αυτή η ερώτηση ήταν ένας αστικός μύθος που κυκλοφορούσε χρόνια ατελείωτα και στη σύσκεψη που κάναμε με την ομάδα της εκπομπής τούς είπα «θα τη ρωτήσω». Μου είπαν «Δεν θα τολμήσεις. Είσαι πολύ κότα για να το κάνεις αυτό». Εμένα είναι να μη μου πεις «είσαι πολύ κότα». Και μέσα στη ροή της κουβέντας, τη ρώτησα. Ο σκοπός μου δεν ήταν να τη φέρω σε δύσκολη θέση, αλλά να λύσω μια απορία πολλών ανθρώπων και ίσως να της δώσω και το βήμα να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Γιατί όσοι το διέδιδαν αυτό δεν το έκαναν με καλή πρόθεση. Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος ρώτησε τη Βάνα για αυτό. Από τη μια ταράχτηκε λίγο, από την άλλη βούρκωσε, αλλά τελικά ανακουφίστηκε, γιατί της δόθηκε η ευκαιρία να δώσει μια απάντηση, έστω δεκαεπτά χρόνια μετά.



Έπειτα από μια συνέντευξη που έδωσες αναφερόμενη σε καλλιτέχνες που «δεν δίνουν συνεντεύξεις από άποψη» και ένα tweet σου, απάντηση σε θαυμάστρια της Δέσποινας Βανδή, τα blogs μιλούν για μια απόσταση μεταξύ σας. Τι συμβαίνει;
Για να τη λύσουμε και αυτή την παρεξήγηση, γιατί βγήκε ένα κυπριακό έντυπο ή blog που επέμενε με θράσος, λες και έχει κοριούς μέσα στο σπίτι μου, πως αυτό το tweet αφορούσε τη Δέσποινα, θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν αναφερόμουν στη Δέσποινα Βανδή. Βάζω τελεία, βάζω και παύλα, για να το χωνέψουν όλοι αυτοί που δυσκολεύονται. Με τη Δέσποινα έχουμε πολύ καλές σχέσεις, είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία στιχουργού και τραγουδίστριας και είναι πολύ πιθανό και να ξαναέχουμε στο μέλλον. Δεν έχει δώσει όλον αυτό τον καιρό καμία συνέντευξη και, αν δώσει, θα επιλέξει η ίδια σε ποιον θα το κάνει και έχει κάθε δικαίωμα να πάει στον Κωστόπουλο, τον Λιάγκα, τη Γερμανού, τα Καρντάσιανς, τον Γεωργαντά. Δεν είναι υποχρεωμένη, επειδή της έχω γράψει τραγούδια στο παρελθόν, να έρθει σε μένα. Εγώ απλά απάντησα σε μια θαυμάστριά της. H απάντηση δεν έκρυβε καμία μομφή. Όσο για τη δήλωση στη συνέντευξη («Όταν ακούω τη φράση “ξέρετε, φέτος δεν θα κάνω τηλεοπτική εμφάνιση, έτσι, από άποψη”, εύχομαι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να τους απαντούσα “ξέρετε, δεν δίνω στίχους σε πρωτοεμφανιζόμενους, έτσι, από άποψη”»), δεν αναφερόμουν στη Δέσποινα, αλλά σε έναν καλλιτέχνη πολύ μικρότερο από τη Δέσποινα και με μικρότερη καριέρα, ο οποίος, για να έρθει στην εκπομπή, ζητούσε 65άλεπτο αφιέρωμα στην καριέρα του, η οποία είναι η μισή της Δέσποινας, και καμία ερώτηση που να τον φέρει σε δύσκολη θέση. Ε, όχι. Παζάρια εγώ στην εκπομπή αυτή δεν κάνω.



Έχεις απογοητευτεί από ανθρώπους που δεν περίμενες;
Νομίζω πως την απογοήτευση τη ζεις από ανθρώπους που δεν το περιμένεις και αυτοί που περιμένεις πως θα την ψωνίσουν δεν την ψωνίζουν ποτέ. Λες, ας πούμε, «δεν μπορεί, ρε συ, ο Ρέμος θα την ψωνίσει». Όμως, ο Ρέμος παραμένει το ίδιο λατρεμένο πλάσμα που γνώρισα το ’96 στις Χάντρες, με την ίδια ψυχή, το ίδιο χαμόγελο και την ίδια πλάκα. Η Άννα Βίσση, επίσης, είναι ένα κοριτσάκι στις προσωπικές της στιγμές. Μια φιλενάδα για τις φιλενάδες της. Αυτοί που πρέπει να την ψωνίσουν, λοιπόν, δεν την ψωνίζουν. Αυτοί που πρέπει να είναι με το κεφάλι ταπεινά σκυμμένο και να κοιτάζουν τους προαναφερθέντες με θαυμασμό είναι... γιούρια.

Έχεις κάθε Σάββατο αγωνία για τα νούμερα που έκανε η εκπομπή;
Έχω μια ευσυνειδησία και ένα φιλότιμο επαγγελματικό. Δεν κάνω εκπομπή για να τη βλέπω με τους κολλητούς μου, αλλά για να τη βλέπει ο κόσμος. Θέλω να αποφέρει κέρδη στο κανάλι και να είναι ευχαριστημένοι οι άνθρωποι του καναλιού που πιστεύουν πολύ στην εκπομπή αυτή και σε εμένα σαν παρουσιάστρια. Δεν σου κρύβω πως κάνω το σταυρό μου και είμαι ευχαριστημένη που έχει σταθεροποιηθεί σε τόσο καλά νούμερα τηλεθέασης, γιατί εκεί στο τρίτο-τέταρτο επεισόδιο τρεκλίσαμε λίγο. Μετά ισορροπήσαμε στο σχοινί και τώρα η τηλεθέαση σταθεροποιήθηκε σε ένα ποσοστό που ικανοποιεί το κανάλι – κι εμένα λιγότερο. Ποτέ δεν είμαι αρκετά ευχαριστημένη από τον εαυτό μου, το οποίο δεν είναι αναγκαστικά κακό. Και δεν εννοώ αν θα κάνουμε 20 ή 27%, αλλά το να μου πουν μετά «ρε παιδί μου, τι εκπομπάρα η χθεσινή!» και να καταλάβω ότι έχουν δίκιο. Αλλά είναι και μια εκπομπή που είναι 50-50. Δεν αρκεί να είμαι μόνο εγώ καλή, αλλά να είναι και ο καλεσμένος.



Από τότε που ξεκίνησε η σχέση σου με 
τον Μάνο Ιωάννου, κάθε βδομάδα είστε στα περιοδικά. Υπάρχουν στιγμές που αυτό σε ενοχλεί;
Ενοχλεί τον Γιώργο Λιάγκα και με στενοχωρεί αυτό, γιατί εγώ τον Γιώργο τον συμπαθώ πολύ και ξέρω πως θέλει να με δει νοικοκυρεμένη! Πέρα από την πλάκα, ξέρω πως ο Γιώργος με έχει μέσα στην καρδιά του και δεν μου το βγάζεις από το μυαλό αυτό, γιατί το έχουμε συζητήσει. Και είναι ένας άνθρωπος βαθιά παραδοσιακός, κάτι που δεν το έχει κρύψει ποτέ. Δεν το έχει παίξει ποτέ «προχώ». Δεν του αρέσει, λοιπόν, ούτε δημόσια να θωπεύω το σύντροφό μου, ούτε να με θωπεύει αυτός και μαγκιά του που βγαίνει και λέει την άποψή του. Όταν κάνω κάτι καλό, που του αρέσει, βγαίνει και λέει δημόσια την άποψή του λέγοντας «μπράβο». Όταν τον εκνευρίσω, θα με μαλώσει και πάλι δημόσια. Έχει τη μαγκιά να λέει τη γνώμη του και όποιον πάρει η μπάλα. Σου λέει «η Ναταλία με ξέρει, δεν θα με παρεξηγήσει». Η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι με κάποιον, που έχει κι αυτός τις θαυμάστριές του και τον κυνηγούν οι φωτογράφοι επίσης, ξέρεις πολύ καλά πως, αν πας σε ένα νυχτερινό κέντρο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη σε φωτογραφίσουν. Σιχαίνομαι την υποκρισία, του στιλ «Δεν το ξέραμε. Βγήκαμε και δεν το περιμέναμε». Από την άλλη, πόσες μέρες να κάτσεις μέσα να δεις dvd; Δεν θέλω να ζω σαν φυλακισμένη, ούτε ο Μάνος θέλει. Αν βγούμε, θα βγούμε με σκοπό να περάσουμε καλά και αν μας φωτογραφίσουν, μας φωτογράφισαν. Να πάρουμε, όμως, τηλέφωνο να πούμε «γεια σας, σας ενημερώνουμε πως θα είμαστε στην τάδε πατισερί-κονφισερί και να έρθετε να μας τραβήξετε» δεν το έχουμε κάνει ποτέ και δεν προτιθέμεθα και να το κάνουμε. Τώρα, αν με ενοχλεί όλο αυτό; Δεν βγάζω αφρούς από την ευτυχία, αλλά το έχω συνηθίσει. Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε για μένα ούτε για τον Μάνο. Ούτε εκείνος είναι παρθένος, μόνο ωροσκόπο έχει νομίζω.

Πρόσφατα σε ρώτησαν αν θα ξαναπαντρευόσουν και είπες πως οι λέξεις «ποτέ» και «πάντα» είναι απαγορευμένες για σένα. Στο παρελθόν ήσουν πιο αρνητική. Η σχέση που ζεις σήμερα σε έχει κάνει πιο διαλλακτική απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη;

Δεν ήμουν πιο αρνητική, αλλά μεγαλώνοντας φιλοσοφώ αυτό που έλεγε η γιαγιά μου, πως «ό,τι κοροϊδεύεις το λούζεσαι». Δεν νομίζω, πάντως, πως η παρούσα συναισθηματική κατάσταση που βιώνω μου δημιουργεί ιδέες για γάμο. Καμία σχέση. Περνάω πολύ καλά, αυτό είναι σίγουρο, γιατί δεν έχεις λόγο να είσαι με κάποιον αν δεν περνάς καλά. Θα είμαστε μαζί όσο είμαστε μαζί και αισθανόμαστε ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι.



Παρ’ όλα αυτά, κάνατε ένα κοινό τατουάζ, τη λέξη «nama», που είναι και τα αρχικά των ονομάτων σας.
Ναι, κάναμε. Και το κάναμε και στους δύο μήνες που ήμασταν μαζί. Μας τη βάρεσε ξαφνικά ένα πρωί, ήταν καλοκαίρι και ήμασταν διακοπές. Και μου λέει ο Μάνος, επειδή έχει ένα θείο που κάνει καταπληκτικά τατουάζ, «έλα, σήκω, πάμε στο θείο να μας κάνει ένα tattoo». Κάναμε τη λέξη «nama», που στα σανσκριτικά και στην ορολογία της γιόγκα σημαίνει «αγάπη», αρμονία. Συμπτωματικά είναι και τα αρχικά μας, αλλά υπάρχει και σαν λέξη. Μας άρεσε και το κάναμε.
Έχεις πει πως η μητέρα σου, Εριέττα Μαυρουδή, είναι ο πιο αυστηρός κριτής στη ζωή σου.

Στα προσωπικά σου σε «πριζώνει» όσο και στα επαγγελματικά σου;

Καθόλου. Η μοναδική φορά που η μαμά μου παρενέβη στα προσωπικά μου ήταν όταν ήμουν 18 και σπούδαζα στο εργαστήρι δημοσιογραφίας. Με είχαν τότε δεχτεί στο πανεπιστήμιο του Ορλάντο, κοντά στη Φλόριντα, ένα πανεπιστήμιο διακεκριμένο για τις σπουδές δημοσιογραφίας. Ακόμα αναρωτιέμαι πόσο διαφορετική μπορεί να ήταν η ζωή μου, αν είχα περάσει αυτά τα πέντε χρόνια εκεί και δεν είχα πιάσει κατευθείαν δουλειά στην Ελλάδα. Η μαμά μου επέμενε να πάω, αλλά ο μπαμπάς μου είχε πέσει σε βαριά κατάθλιψη. «Άμα φύγει το παιδί μου, θα πεθάνω» έλεγε επιπλήττοντας τη μαμά μου: «Εριέττα, κάνεις τεράστιο λάθος που διώχνεις το παιδί. Εγώ είμαι δημοσιογράφος και ξέρω ότι η δημοσιογραφία δεν σπουδάζεται στα πανεπιστήμια, αλλά στο δρόμο». Η μαμά μου έλεγε «δεν αφήνουμε τις σαχλαμάρες, να σηκωθεί να φύγει πέντε χρόνια να ξεστραβωθεί; Να πάρει ένα μάστερ;». «Και να το κάνει τι; Να το κορνιζάρει;» αντιδρούσε ο μπαμπάς μου. Τελικά, υπερίσχυσε η γνώμη του. Κατά τα άλλα, η μαμά μου ένα πράγμα με συμβούλευε στα προσωπικά μου. Μου έλεγε: «Δεν με ενδιαφέρει τι δεσμούς θα κάνεις στη ζωή σου. Θέλω να δουλέψεις αμέσως, παράλληλα με τις σπουδές σου και να μην εξαρτάσαι οικονομικά ποτέ από κανέναν ερωτικό σου σύντροφο. Μη μου φέρεις κανέναν πλούσιο, τον οποίο δεν τον αγαπάς, και μου πεις “αυτόν θα πάρω, γιατί έχει λεφτά και θα είμαι ασφαλής”, γιατί θα πάψεις να είσαι κόρη μου. Δεν με νοιάζει αν έχει μία ο άντρας που θα επιλέξεις. Θέλω μόνο να είσαι ερωτευμένη και να είναι και αυτός». Πόσες άλλες μαμάδες θα το έλεγαν αυτό στην κόρη τους; Από τις μαμάδες των φιλενάδων μου το μόνο που άκουσα ήταν «Μα τι του βρήκες; Αυτός είναι μπατίρης. Δεν έχει ούτε το burger σου να πληρώσει».

Σε στενοχωρούσε που ως παιδί έμενες με τη γιαγιά σου, δεδομένου πως τα περισσότερα παιδιά μένουν με τους γονείς τους;
Η γιαγιά μου με μεγάλωσε από 2 χρόνων μέχρι 18, όταν πήγα να ζήσω μόνη μου. Τους γονείς μου τους έβλεπα τα Σαββατοκύριακα. Και δεν με στενοχωρούσε, όχι. Η γιαγιά μου ήταν ένας άνθρωπος που όμοιός του δεν μπορεί να υπάρξει ξανά. Κάλυπτε όλα τα κενά με τρομερή μαεστρία. Μου έδινε πολλή αγάπη και πολλή τρυφερότητα. Το ερωτηματικό «γιατί εγώ δεν μένω με τους γονείς μου;» το είχα (γιατί κι άλλα παιδιά στην τάξη ήταν χωρισμένων γονιών, αλλά έμεναν με τη μαμά ή με τον μπαμπά). Όμως εκείνη μου εξηγούσε: «Ο μπαμπάς είναι όλη μέρα στην εφημερίδα, ο μπαμπάς γράφει βιβλίο, ο μπαμπάς ταξιδεύει. Η μαμά είναι όλη μέρα στη διαφημιστική εταιρεία. Για σένα τα κάνουν όλα αυτά». Το κάλυψε πολύ καλά το κενό.

Πιστεύεις πως οι επιλογές σου στην 
προσωπική σου ζωή έχουν να κάνουν με τον τρόπο που μεγάλωσες;
Δύο πράγματα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί: Ή να μεγαλώσω και να πω «τώρα θα κάνω την οικογένεια που εγώ δεν είχα ποτέ, θα κάνω τρία παιδιά, θα τους αφοσιωθώ ψυχή τε και σώματι και θα γίνω η τέλεια μάνα» ή θα ακολουθούσα το μοντέλο των δικών μου γονιών. Έκανα το δεύτερο. Όμως, έκανα έναν πολύ ωραίο γάμο. Και όπως έλεγαν και οι γονείς μου, είμαι πολύ τυχερή γιατί είχα έναν καταπληκτικό γάμο και ένα ακόμα καλύτερο διαζύγιο. Πριν από δεκαπέντε μέρες, ήμουν στο σπίτι του Πέτρου (σ.σ. Ίμβριου) και της Έλενας, της γυναίκας του, είχα τις δύο τους κόρες αγκαλιά, τη Χρυσάνα και τη Ράνια, και ένιωθα ευλογημένη. Πόσο τυχερή είμαι, όχι μόνο που μπόρεσα να κρατήσω αυτή τη σχέση με τον Πέτρο, αλλά που και ο Πέτρος παντρεύτηκε ένα τέτοιο κορίτσι. Θα μπορούσε να παντρευτεί μια κοπέλα που να του πει «δεν κατάλαβα τι είπες; Η πρώην σου θα έρθει στο σπίτι μας και θα παίζει με τα παιδιά μου;». Και δεν θα μου φαινόταν και περίεργο.

Πώς έχεις καταφέρει να έχεις τόσο καλή σχέση με όλους τους πρώην σου;

Με κυνηγάει ο αστικός μύθος πως «η Ναταλία τα έχει καλά με όλους τους πρώην της», αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Διατηρώ πολιτισμένες και ευγενικές σχέσεις εκ του μακρόθεν. Αν βρεθούμε στο δρόμο, θα χαιρετηθούμε, θα φιληθούμε στο μάγουλο. Αλλά παρέα κάνω μόνο με τον Θάνο (Καλλίρη) και τον Πέτρο (Ίμβριο). Είναι μεγάλα κομμάτια της ζωής μου και της ψυχής μου και δεν μπορούν να βγουν από τη ζωή μου, ούτε και θέλω.

Πώς το δέχεται ο άνθρωπος που είσαι μαζί;
Το αποδέχεται πολύ εύκολα, γιατί καταλαβαίνει πως δεν υπάρχει πλέον ούτε σταγόνα ερωτικού απωθημένου. Είναι σαν να έχω απλά δύο μεγάλους αδελφούς, που δεν έτυχε να μου τους χαρίσουν οι γονείς μου.

Τα Μέσα σού έχουν χρεώσει «κόντρες» με γυναίκες που συνεργαζόσουν. Με τη Σίσσυ Χρηστίδου, την Έλενα Παπαβασιλείου, την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Τελικά ποια από αυτές τις κόντρες ισχύει;

Με γυναίκα δεν έχω κοντραριστεί ποτέ στη δουλειά. Έχω νιώσει δυσάρεστα με αρχισυντάκτη και πολύ δυσάρεστα με παραγωγό εκπομπής, που ήθελα πραγματικά να πιάσω τα κεφάλια και των δύο και να τα χτυπάω μεταξύ τους. Ήταν όμως και οι δύο γένους αρσενικού και δεν μαθεύτηκε ποτέ, γιατί είμαι άνθρωπος που φροντίζω τα προβλήματά μου να τα λύνω ήσυχα. Ξέρω πως οι κόντρες με γυναίκες πουλάνε, αλλά δεν... Απορώ πώς τους ξέφυγε η Αραβανή, που είναι δυο μέτρα κορίτσι. Αυτή γιατί να μην την κοντράρω δηλαδή; Στο πηγάδι η Ευαγγελία; Θα μου πεις, έμεινε λίγο στην εκπομπή, οπότε πού να προλάβει!

Πώς αντέδρασες όταν έμαθες για την πρόσφατη περιπέτεια του Δημήτρη 
Κοντομηνά;
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς υπήρξε για επτά χρόνια εργοδότης μου, πολύ τρυφερός και προστατευτικός μαζί μου. Αυτό το γεγονός μού δημιούργησε στενοχώρια και ανησυχία, κυρίως για το πρόβλημα υγείας που είχε. Χαίρομαι που είναι καλά στην υγεία του και όλο το υπόλοιπο πιστεύω πως είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τον ίδιο. Δεν θα έμπαινα ποτέ σε διαδικασία να σχολιάσω κάτι. Από τη στιγμή που εκείνος το έχει ξεκαθαρίσει με τη δικαιοσύνη, εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης